Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 180°C.

2

Vet vier ovenschaaltjes in met wat olijfolie.

3

Klop de 4 eieren los met de helft van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.

4

Halveer de kerstomaatjes. Hak de spinazie grof en verdeel, samen met de kerstomaatjes over de ovenschaaltjes. Giet de losgeklopte eieren in de schaaltjes.

5

Snijd de ham in reepjes en verdeel ze over de eieren.

6

Kruid de room met peper en zout en roer er de geperste look onder. Giet de room in de schaaltjes.

7

Werk af met wat toefjes geitenkaas en de resterende tijm.

8

Zet 20 minuten in de oven.

9

Breek boven elk schaaltje 1 kwarteleitje en zet nog eens 5 minuten in de oven tot het eiwit gestold is.

10

Lekker met knapperig stokbrood en een frisse salade.