Toast met pancetta, feta en drie sausjes
Toast met pancetta, feta en drie sausjes
Toast met pancetta, feta en drie sausjes
Toast met pancetta, feta en drie sausjes
Ingrediënten
4 personen
Zongedroogde tomaten
220 g
Basilicum
1 takje
Tomatenpuree
1 tl
Oregano
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
2 snuifjes
Olijven
50 g
Ansjovisfilets
2
Citroenen
0,5
Platte peterselie
0,25 bosjes
Zout
1 snuifje
Look
1 teentje
Griekse yoghurt
100 g
Dille
Munt
5 blaadjes
Peper
Pancetta
12 sneetjes
Toast brood
16 sneetjes
Komkommers
0,5
Rode uien
0,5
Puntpaprika
1
Feta
200 g
Balsamicoazijn
Rucola
Benodigdheden
Blender, keukenpapier, een blender, satestokjes
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Tapenade 1
220 g Zongedroogde tomaten
1
Doe de zongedroogde tomaten in de blender. Giet er een beetje olijfolie uit het potje bij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 takje basilicum, 1 tl Tomatenpuree, 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
2
Doe er tomatenpuree, basilicum, een snuif oregano, een snuif paprikapoeder en wat cayennepeper bij.
3
Mix tot tapenade. Houd apart.
Tapenade 2
50 g olijven, 2 ansjovisfilets, 0,25 citroenen, 0,25 bosjes platte peterselie, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
4
Doe de olijven met de ansjovisfilets, citroensap en peterselie in de blender. Kruid met zout en cayennepeper.
5
Mix tot tapenade. Houd apart.
Tapenade 3
1 teentje Look, 100 g Griekse yoghurt
6
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de yoghurt.
dille, 5 blaadjes Munt, 0,25 citroenen, peper
7
Snipper de dille en de munt. Roer ze door de yoghurt en beng op smaak met peper en citroensap.
De toast
8
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
12 sneetjes pancetta
9
Leg de plakjes pancetta naast elkaar op een ovenplaat. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om en laat ze nog enkele minuten bakken. Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier zodat de plakjes krokant worden.
16 sneetjes toast brood
10
Rooster het brood krokant in de oven of broodrooster.
0,5 komkommers
11
Snijd de komkommer in dunne plakjes.
0,5 rode uien
12
Pel de ui en snijd hem in ringen.
1 Puntpaprika
13
Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd hem in reepjes.
14
Smeer een geroosterde boterham in met yoghurttapenade. Leg er komkommer, rode ui, paprika en een plakje pancetta op.
15
Smeer een tweede boterham in met yoghurttapenade en leg hem met de besmeerde kant naar beneden op de eerste toast. Smeer tomatentapenade op de bovenkant. Leg er komkommer, ui, paprika en pancetta op.
16
Smeer een derde toast in met tomatentapenade. Leg hem met de besmeerde kant naar beneden op de tweede toast en smeer er olijventapenade op. Leg er komkommer, ui, paprika en een plakje pancetta op.
17
Smeer een vierde toast in met olijventapenade en leg met de besmeerde kant naar beneden op de vorige toast.
18
Snijd eventueel de randen van de toast weg met een gekarteld mes. Snijd de club eventueel in twee driehoeken. Zet eventueel alles vast met een satéprikker.
200 g feta, balsamicoazijn, Rucola
19
Was de rucola en snijd de feta in blokjes. Serveer de toast met rucola en een paar blokjes feta. Doe een likje balsamico-azijn over de salade.
Tapenade 1
220 g Zongedroogde tomaten
1
Doe de zongedroogde tomaten in de blender. Giet er een beetje olijfolie uit het potje bij.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 takje basilicum, 1 tl Tomatenpuree, 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
2
Doe er tomatenpuree, basilicum, een snuif oregano, een snuif paprikapoeder en wat cayennepeper bij.
3
Mix tot tapenade. Houd apart.
Tapenade 2
50 g olijven, 2 ansjovisfilets, 0,25 citroenen, 0,25 bosjes platte peterselie, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
4
Doe de olijven met de ansjovisfilets, citroensap en peterselie in de blender. Kruid met zout en cayennepeper.
5
Mix tot tapenade. Houd apart.
Tapenade 3
1 teentje Look, 100 g Griekse yoghurt
6
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de yoghurt.
dille, 5 blaadjes Munt, 0,25 citroenen, peper
7
Snipper de dille en de munt. Roer ze door de yoghurt en beng op smaak met peper en citroensap.
De toast
8
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
12 sneetjes pancetta
9
Leg de plakjes pancetta naast elkaar op een ovenplaat. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om en laat ze nog enkele minuten bakken. Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier zodat de plakjes krokant worden.
16 sneetjes toast brood
10
Rooster het brood krokant in de oven of broodrooster.
0,5 komkommers
11
Snijd de komkommer in dunne plakjes.
0,5 rode uien
12
Pel de ui en snijd hem in ringen.
1 Puntpaprika
13
Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd hem in reepjes.
14
Smeer een geroosterde boterham in met yoghurttapenade. Leg er komkommer, rode ui, paprika en een plakje pancetta op.
15
Smeer een tweede boterham in met yoghurttapenade en leg hem met de besmeerde kant naar beneden op de eerste toast. Smeer tomatentapenade op de bovenkant. Leg er komkommer, ui, paprika en pancetta op.
16
Smeer een derde toast in met tomatentapenade. Leg hem met de besmeerde kant naar beneden op de tweede toast en smeer er olijventapenade op. Leg er komkommer, ui, paprika en een plakje pancetta op.
17
Smeer een vierde toast in met olijventapenade en leg met de besmeerde kant naar beneden op de vorige toast.
18
Snijd eventueel de randen van de toast weg met een gekarteld mes. Snijd de club eventueel in twee driehoeken. Zet eventueel alles vast met een satéprikker.
200 g feta, balsamicoazijn, Rucola
19
Was de rucola en snijd de feta in blokjes. Serveer de toast met rucola en een paar blokjes feta. Doe een likje balsamico-azijn over de salade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Zongedroogde tomaten
220 g
Basilicum
1 takje
Tomatenpuree
1 tl
Oregano
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Cayennepeper
2 snuifjes
Olijven
50 g
Ansjovisfilets
2
Citroenen
0,5
Platte peterselie
0,25 bosjes
Zout
1 snuifje
Look
1 teentje
Griekse yoghurt
100 g
Dille
Munt
5 blaadjes
Peper
Pancetta
12 sneetjes
Toast brood
16 sneetjes
Komkommers
0,5
Rode uien
0,5
Puntpaprika
1
Feta
200 g
Balsamicoazijn
Rucola
Toast met pancetta, feta en drie sausjes
Dit is een Griekse BLT sandwich. Het is een typisch Engelse clubsandwich met bacon, tomaat en sla, gecombineerd met drie soorten tapenade.Instructies
Tapenade 1
220 g Zongedroogde tomaten
1
Doe de zongedroogde tomaten in de blender. Giet er een beetje olijfolie uit het potje bij.
1 takje basilicum, 1 tl Tomatenpuree, 1 snuifje oregano, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje cayennepeper
2
Doe er tomatenpuree, basilicum, een snuif oregano, een snuif paprikapoeder en wat cayennepeper bij.
3
Mix tot tapenade. Houd apart.
Tapenade 2
50 g olijven, 2 ansjovisfilets, 0,25 citroenen, 0,25 bosjes platte peterselie, 1 snuifje zout, 1 snuifje cayennepeper
4
Doe de olijven met de ansjovisfilets, citroensap en peterselie in de blender. Kruid met zout en cayennepeper.
5
Mix tot tapenade. Houd apart.
Tapenade 3
1 teentje Look, 100 g Griekse yoghurt
6
Kneus en pel de knoflook. Rasp de teen bij de yoghurt.
dille, 5 blaadjes Munt, 0,25 citroenen, peper
7
Snipper de dille en de munt. Roer ze door de yoghurt en beng op smaak met peper en citroensap.
De toast
8
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
12 sneetjes pancetta
9
Leg de plakjes pancetta naast elkaar op een ovenplaat. Bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze om en laat ze nog enkele minuten bakken. Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier zodat de plakjes krokant worden.
16 sneetjes toast brood
10
Rooster het brood krokant in de oven of broodrooster.
0,5 komkommers
11
Snijd de komkommer in dunne plakjes.
0,5 rode uien
12
Pel de ui en snijd hem in ringen.
1 Puntpaprika
13
Verwijder zaden en zaadlijsten van de puntpaprika en snijd hem in reepjes.
14
Smeer een geroosterde boterham in met yoghurttapenade. Leg er komkommer, rode ui, paprika en een plakje pancetta op.
15
Smeer een tweede boterham in met yoghurttapenade en leg hem met de besmeerde kant naar beneden op de eerste toast. Smeer tomatentapenade op de bovenkant. Leg er komkommer, ui, paprika en pancetta op.
16
Smeer een derde toast in met tomatentapenade. Leg hem met de besmeerde kant naar beneden op de tweede toast en smeer er olijventapenade op. Leg er komkommer, ui, paprika en een plakje pancetta op.
17
Smeer een vierde toast in met olijventapenade en leg met de besmeerde kant naar beneden op de vorige toast.
18
Snijd eventueel de randen van de toast weg met een gekarteld mes. Snijd de club eventueel in twee driehoeken. Zet eventueel alles vast met een satéprikker.
200 g feta, balsamicoazijn, Rucola
19
Was de rucola en snijd de feta in blokjes. Serveer de toast met rucola en een paar blokjes feta. Doe een likje balsamico-azijn over de salade.