Dürüm met kip en pittige dip
Dürüm met kip en pittige dip
Dürüm met kip en pittige dip
Dürüm met kip en pittige dip
Ingrediënten
4 personen
Mayonaise
6 el
Ketchup
2 el
Chilisaus
1 el
Harissa
1
Tandoorikruiden
1 tl
Currypoeder
1 tl
Dragon
Uien
0,5
Ijsbergsla
0,5
Witte kolen
0,25
Tomaten
2
Komkommer
1
Kipfilets
4
Boter
1 klontje
Kipkruiden
Tortilla's
4
Benodigdheden
Een grove groente rasp, aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de saus
6 el mayonaise, 2 el ketchup, 1 el chilisaus, 1 Harissa, 1 tl tandoorikruiden, 1 tl currypoeder, dragon
1
Neem een mengschaal en doe daarin de mayonaise, de ketchup, de zoete chilisaus, de tandoorikruiden, het currypoeder en een toefje harissa voor wat extra pit. (Tandoorikruiden zijn een Indiase kruidenmix. Harissa is een rode hete saus uit de Tunesische keuken. Beide kan je makkelijk in de supermarkt vinden.)
2
Meng alle sausen en kruiden tot een gladde dip.
3
Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en snij de kruiden zeer fijn. Meng de dragon in de dipsaus en zet ze even aan de kant.
Voor de salad bar
0,5 uien, 0,5 ijsbergsla, 0,25 Witte kolen, 2 tomaten, 1 komkommer
4
Spoel alle groenten schoon en laat ze uitlekken. Zet voldoende schaaltjes klaar om de groenten apart in te leggen. Zo stel je een soort van ‘salad bar’ samen.
5
Verwijder het taaie hart uit de ijsbergsla en snij de knapperige sla in zeer fijne reepjes.
6
Rasp het stuk witte kool.
7
Snij de ongeschilde komkommer in drie of vier stukken. Snij die vervolgens overlangs in (lange) schijven en tenslotte in reepjes. (julienne) Dat eet gemakkelijker.
8
Snij de ongepelde tomaten in helften en verwijder het taaie hartje. Snij de stukken vervolgens in fijne schijfjes.
9
Snij de rode ui in flinterdunne halve ringen. Te grote stukken rauwe ui zijn niet smakelijk in zo’n dürüm.
Voor de kipbereiding
4 kipfilets, 1 klontje boter, kipkruiden
10
Snij de kipfilets overlangs in dunne lapjes. Elke filet kan je gerust in 3 kippenlapjes omtoveren. Verwijder het taaie witte vliesje dat aan elke filet zit.
11
Snij de lapjes vervolgens in reepjes.
12
Zet een braadpan op een stevig vuur. Smelt er een klontje boter in.
13
Bak de reepjes kip goudbruin in de hete boter. Kruid het vlees tussendoor met kippenkruiden (waar ook zout in verwerkt zit).
14
Als je grotere hoeveelheden bereidt, dan bak je de reepjes kip best in meerdere beurten.
15
Verwarm alvast de oven voor op 180°C.
16
De snijplank waarop je de rauwe kip hebt versneden, maak je best schoon onder stromend water.
Voor de afwerking
4 tortilla's
17
Leg de tortillavellen kort in de hete oven. Laat ze niet te lang liggen, want dan verliezen ze hun soepelheid en kan je ze niet mooi oprollen.
18
Smeer op een tortillavel een laagje van de saus.
19
Op naar je salad bar! Leg in het midden van de tortilla een selectie fijne groentjes naar keuze. Gebruik niet teveel ui, tenzij je daar zelf anders over denkt.
20
Schep er een portie gebakken kip op en vouw de tortilla dicht.
21
Plooi eerst één zijkant over de vulling en rol de gevulde tortilla vervolgens op.
22
Vouw wat aluminiumfolie rond de dürüm zodat je de rol uit het vuistje kan verorberen.
1
Neem een mengschaal en doe daarin de mayonaise, de ketchup, de zoete chilisaus, de tandoorikruiden, het currypoeder en een toefje harissa voor wat extra pit. (Tandoorikruiden zijn een Indiase kruidenmix. Harissa is een rode hete saus uit de Tunesische keuken. Beide kan je makkelijk in de supermarkt vinden.)
2
Meng alle sausen en kruiden tot een gladde dip.
Voor de saus
6 el mayonaise, 2 el ketchup, 1 el chilisaus, 1 Harissa, 1 tl tandoorikruiden, 1 tl currypoeder, dragon
1
Neem een mengschaal en doe daarin de mayonaise, de ketchup, de zoete chilisaus, de tandoorikruiden, het currypoeder en een toefje harissa voor wat extra pit. (Tandoorikruiden zijn een Indiase kruidenmix. Harissa is een rode hete saus uit de Tunesische keuken. Beide kan je makkelijk in de supermarkt vinden.)
2
Meng alle sausen en kruiden tot een gladde dip.
3
Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en snij de kruiden zeer fijn. Meng de dragon in de dipsaus en zet ze even aan de kant.
Voor de salad bar
0,5 uien, 0,5 ijsbergsla, 0,25 Witte kolen, 2 tomaten, 1 komkommer
4
Spoel alle groenten schoon en laat ze uitlekken. Zet voldoende schaaltjes klaar om de groenten apart in te leggen. Zo stel je een soort van ‘salad bar’ samen.
5
Verwijder het taaie hart uit de ijsbergsla en snij de knapperige sla in zeer fijne reepjes.
6
Rasp het stuk witte kool.
7
Snij de ongeschilde komkommer in drie of vier stukken. Snij die vervolgens overlangs in (lange) schijven en tenslotte in reepjes. (julienne) Dat eet gemakkelijker.
8
Snij de ongepelde tomaten in helften en verwijder het taaie hartje. Snij de stukken vervolgens in fijne schijfjes.
9
Snij de rode ui in flinterdunne halve ringen. Te grote stukken rauwe ui zijn niet smakelijk in zo’n dürüm.
Voor de kipbereiding
4 kipfilets, 1 klontje boter, kipkruiden
10
Snij de kipfilets overlangs in dunne lapjes. Elke filet kan je gerust in 3 kippenlapjes omtoveren. Verwijder het taaie witte vliesje dat aan elke filet zit.
11
Snij de lapjes vervolgens in reepjes.
12
Zet een braadpan op een stevig vuur. Smelt er een klontje boter in.
13
Bak de reepjes kip goudbruin in de hete boter. Kruid het vlees tussendoor met kippenkruiden (waar ook zout in verwerkt zit).
14
Als je grotere hoeveelheden bereidt, dan bak je de reepjes kip best in meerdere beurten.
15
Verwarm alvast de oven voor op 180°C.
16
De snijplank waarop je de rauwe kip hebt versneden, maak je best schoon onder stromend water.
Voor de afwerking
4 tortilla's
17
Leg de tortillavellen kort in de hete oven. Laat ze niet te lang liggen, want dan verliezen ze hun soepelheid en kan je ze niet mooi oprollen.
18
Smeer op een tortillavel een laagje van de saus.
19
Op naar je salad bar! Leg in het midden van de tortilla een selectie fijne groentjes naar keuze. Gebruik niet teveel ui, tenzij je daar zelf anders over denkt.
20
Schep er een portie gebakken kip op en vouw de tortilla dicht.
21
Plooi eerst één zijkant over de vulling en rol de gevulde tortilla vervolgens op.
22
Vouw wat aluminiumfolie rond de dürüm zodat je de rol uit het vuistje kan verorberen.
1
Neem een mengschaal en doe daarin de mayonaise, de ketchup, de zoete chilisaus, de tandoorikruiden, het currypoeder en een toefje harissa voor wat extra pit. (Tandoorikruiden zijn een Indiase kruidenmix. Harissa is een rode hete saus uit de Tunesische keuken. Beide kan je makkelijk in de supermarkt vinden.)
2
Meng alle sausen en kruiden tot een gladde dip.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Mayonaise
6 el
Ketchup
2 el
Chilisaus
1 el
Harissa
1
Tandoorikruiden
1 tl
Currypoeder
1 tl
Dragon
Uien
0,5
Ijsbergsla
0,5
Witte kolen
0,25
Tomaten
2
Komkommer
1
Kipfilets
4
Boter
1 klontje
Kipkruiden
Tortilla's
4
Dürüm met kip en pittige dip
Deze goedgevulde rol is perfect als snelle lunch of als een stevige snack. Het is een soort fast food met gebakken kip, veel groenten en een smakelijk sausje. Als je zelf een bescheiden salad bar op de tafel zet, dan kan iedereen z’n dürüm naar persoonlijke smaak vullen.Instructies
Voor de saus
6 el mayonaise, 2 el ketchup, 1 el chilisaus, 1 Harissa, 1 tl tandoorikruiden, 1 tl currypoeder, dragon
1
Neem een mengschaal en doe daarin de mayonaise, de ketchup, de zoete chilisaus, de tandoorikruiden, het currypoeder en een toefje harissa voor wat extra pit. (Tandoorikruiden zijn een Indiase kruidenmix. Harissa is een rode hete saus uit de Tunesische keuken. Beide kan je makkelijk in de supermarkt vinden.)
2
Meng alle sausen en kruiden tot een gladde dip.
3
Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en snij de kruiden zeer fijn. Meng de dragon in de dipsaus en zet ze even aan de kant.
Voor de salad bar
0,5 uien, 0,5 ijsbergsla, 0,25 Witte kolen, 2 tomaten, 1 komkommer
4
Spoel alle groenten schoon en laat ze uitlekken. Zet voldoende schaaltjes klaar om de groenten apart in te leggen. Zo stel je een soort van ‘salad bar’ samen.
5
Verwijder het taaie hart uit de ijsbergsla en snij de knapperige sla in zeer fijne reepjes.
6
Rasp het stuk witte kool.
7
Snij de ongeschilde komkommer in drie of vier stukken. Snij die vervolgens overlangs in (lange) schijven en tenslotte in reepjes. (julienne) Dat eet gemakkelijker.
8
Snij de ongepelde tomaten in helften en verwijder het taaie hartje. Snij de stukken vervolgens in fijne schijfjes.
9
Snij de rode ui in flinterdunne halve ringen. Te grote stukken rauwe ui zijn niet smakelijk in zo’n dürüm.
Voor de kipbereiding
4 kipfilets, 1 klontje boter, kipkruiden
10
Snij de kipfilets overlangs in dunne lapjes. Elke filet kan je gerust in 3 kippenlapjes omtoveren. Verwijder het taaie witte vliesje dat aan elke filet zit.
11
Snij de lapjes vervolgens in reepjes.
12
Zet een braadpan op een stevig vuur. Smelt er een klontje boter in.
13
Bak de reepjes kip goudbruin in de hete boter. Kruid het vlees tussendoor met kippenkruiden (waar ook zout in verwerkt zit).
14
Als je grotere hoeveelheden bereidt, dan bak je de reepjes kip best in meerdere beurten.
15
Verwarm alvast de oven voor op 180°C.
16
De snijplank waarop je de rauwe kip hebt versneden, maak je best schoon onder stromend water.
Voor de afwerking
4 tortilla's
17
Leg de tortillavellen kort in de hete oven. Laat ze niet te lang liggen, want dan verliezen ze hun soepelheid en kan je ze niet mooi oprollen.
18
Smeer op een tortillavel een laagje van de saus.
19
Op naar je salad bar! Leg in het midden van de tortilla een selectie fijne groentjes naar keuze. Gebruik niet teveel ui, tenzij je daar zelf anders over denkt.
20
Schep er een portie gebakken kip op en vouw de tortilla dicht.
21
Plooi eerst één zijkant over de vulling en rol de gevulde tortilla vervolgens op.
22
Vouw wat aluminiumfolie rond de dürüm zodat je de rol uit het vuistje kan verorberen.