Ganache
Ganache
Ganache
Ganache
Ingrediënten
4 personen
Room
0,1 l
Boter
50 g
Chocolade
200 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De ganache
0,1 l Room, 50 g boter, 200 g Chocolade
1
Neem een maatbeker en meet de hoeveelheid room af. Breng de room vervolgens aan de kook in een pannetje.
2
Weeg de nodige hoeveelheid boter en voeg ze toe aan de room. Laat de boter smelten in de warme room.
TIPJe kunt creatief zijn en bv. een steranijs meekoken in de room voor een lichte anijssmaak. Het is allemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak.
3
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een mengkom.
4
Giet de kokende room met gesmolten boter op de stukjes chocolade. Meng met de garde tot de chocolade gesmolten is. Het resultaat is een ‘ganache’, en dat wordt de vulling van de truffel.
5
Meng het chocolademengsel en dek het af met een vel vershoudfolie. Je mag de folie tegen het mengsel aan drukken. Laat de vulling opstijven in de koelkast. Dit duurt minstens een uur.
De ganache
0,1 l Room, 50 g boter, 200 g Chocolade
1
Neem een maatbeker en meet de hoeveelheid room af. Breng de room vervolgens aan de kook in een pannetje.
2
Weeg de nodige hoeveelheid boter en voeg ze toe aan de room. Laat de boter smelten in de warme room.
TIPJe kunt creatief zijn en bv. een steranijs meekoken in de room voor een lichte anijssmaak. Het is allemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak.
3
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een mengkom.
4
Giet de kokende room met gesmolten boter op de stukjes chocolade. Meng met de garde tot de chocolade gesmolten is. Het resultaat is een ‘ganache’, en dat wordt de vulling van de truffel.
5
Meng het chocolademengsel en dek het af met een vel vershoudfolie. Je mag de folie tegen het mengsel aan drukken. Laat de vulling opstijven in de koelkast. Dit duurt minstens een uur.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1m
Ingrediënten
Room
0,1 l
Boter
50 g
Chocolade
200 g
Ganache
Jeroen toont hoe je snel en makkelijk ganache maakt. Ganache is een zachte chocolade botercrème. De lopende crème kan je ook gebruiken als topping voor taarten of cakes. Als je het laat opstijven in de koelkast, kan je het gebruiken als vulling voor chocoladetruffels.Instructies
De ganache
0,1 l Room, 50 g boter, 200 g Chocolade
1
Neem een maatbeker en meet de hoeveelheid room af. Breng de room vervolgens aan de kook in een pannetje.
2
Weeg de nodige hoeveelheid boter en voeg ze toe aan de room. Laat de boter smelten in de warme room.
TIPJe kunt creatief zijn en bv. een steranijs meekoken in de room voor een lichte anijssmaak. Het is allemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak.
3
Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een mengkom.
4
Giet de kokende room met gesmolten boter op de stukjes chocolade. Meng met de garde tot de chocolade gesmolten is. Het resultaat is een ‘ganache’, en dat wordt de vulling van de truffel.
5
Meng het chocolademengsel en dek het af met een vel vershoudfolie. Je mag de folie tegen het mengsel aan drukken. Laat de vulling opstijven in de koelkast. Dit duurt minstens een uur.