Zure haring met aardappelsalade en pompernikkel
Zure haring met aardappelsalade en pompernikkel
Zure haring met aardappelsalade en pompernikkel
Zure haring met aardappelsalade en pompernikkel
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
400 g
Haringfiletsopgelegd
4
Pompernikkeldonker Duits roggebrood
8 sneetjes
Sjalotten
2
Dille
4 takjes
Bieslook
0,5 bosjes
Appel
1
Zure room
4 el
Appelazijn
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Zure haring met aardappelsalade en pompernikkel
1
Schil de aardappelen en zorg ervoor dat alle donkere oogjes eruit gehaald zijn. Snij de aardappelen in kubusjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
2
Stoom of kook de aardappelblokjes beetgaar. In dat laatste geval gebruik je zeer licht gezouten water. Koel de blokjes aardappel nadien af onder wat koud stromend water, zodat ze niet verder garen.
3
Pel de sjalotten en snipper ze in heel fijne stukjes (brunoise).
4
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
5
Doe de stukjes sjalot en appel in een mengschaal en schep er de aardappelblokjes onder.
6
Roer de zure room eerst even om in z’n verpakking en schep ze dan over de aardappelsalade.
7
Snipper de bieslook en de dille heel fijn. Meng de kruiden onder de andere ingrediënten.
8
Druppel ten slotte wat azijn in de aardappelsalade en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.
9
Serveer een schep van de frisse aardappelsalade met een haringfilet en een paar sneetjes pompernikkel, naar smaak besmeerd met boter.
1
Schil de aardappelen en zorg ervoor dat alle donkere oogjes eruit gehaald zijn. Snij de aardappelen in kubusjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
2
Stoom of kook de aardappelblokjes beetgaar. In dat laatste geval gebruik je zeer licht gezouten water. Koel de blokjes aardappel nadien af onder wat koud stromend water, zodat ze niet verder garen.
Zure haring met aardappelsalade en pompernikkel
1
Schil de aardappelen en zorg ervoor dat alle donkere oogjes eruit gehaald zijn. Snij de aardappelen in kubusjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
2
Stoom of kook de aardappelblokjes beetgaar. In dat laatste geval gebruik je zeer licht gezouten water. Koel de blokjes aardappel nadien af onder wat koud stromend water, zodat ze niet verder garen.
3
Pel de sjalotten en snipper ze in heel fijne stukjes (brunoise).
4
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
5
Doe de stukjes sjalot en appel in een mengschaal en schep er de aardappelblokjes onder.
6
Roer de zure room eerst even om in z’n verpakking en schep ze dan over de aardappelsalade.
7
Snipper de bieslook en de dille heel fijn. Meng de kruiden onder de andere ingrediënten.
8
Druppel ten slotte wat azijn in de aardappelsalade en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.
9
Serveer een schep van de frisse aardappelsalade met een haringfilet en een paar sneetjes pompernikkel, naar smaak besmeerd met boter.
1
Schil de aardappelen en zorg ervoor dat alle donkere oogjes eruit gehaald zijn. Snij de aardappelen in kubusjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
2
Stoom of kook de aardappelblokjes beetgaar. In dat laatste geval gebruik je zeer licht gezouten water. Koel de blokjes aardappel nadien af onder wat koud stromend water, zodat ze niet verder garen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
400 g
Haringfiletsopgelegd
4
Pompernikkeldonker Duits roggebrood
8 sneetjes
Sjalotten
2
Dille
4 takjes
Bieslook
0,5 bosjes
Appel
1
Zure room
4 el
Appelazijn
Peper
Zout
Zure haring met aardappelsalade en pompernikkel
Voor zijn smaakvol bordje gezond trekt Jeroen deze keer helemaal naar Scandinavië. Dat je ook met eenvoudige zure haring culinair uit de hoek kan komen, weten ze daar immers maar al te best. Je kan dit gerecht zowel als een volwaardige schotel serveren als een origineel voorgerechtje.Instructies
Zure haring met aardappelsalade en pompernikkel
1
Schil de aardappelen en zorg ervoor dat alle donkere oogjes eruit gehaald zijn. Snij de aardappelen in kubusjes van ongeveer 1 cm op 1 cm.
2
Stoom of kook de aardappelblokjes beetgaar. In dat laatste geval gebruik je zeer licht gezouten water. Koel de blokjes aardappel nadien af onder wat koud stromend water, zodat ze niet verder garen.
3
Pel de sjalotten en snipper ze in heel fijne stukjes (brunoise).
4
Schil de appel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
5
Doe de stukjes sjalot en appel in een mengschaal en schep er de aardappelblokjes onder.
6
Roer de zure room eerst even om in z’n verpakking en schep ze dan over de aardappelsalade.
7
Snipper de bieslook en de dille heel fijn. Meng de kruiden onder de andere ingrediënten.
8
Druppel ten slotte wat azijn in de aardappelsalade en kruid ze naar smaak met peper van de molen en wat zout.
9
Serveer een schep van de frisse aardappelsalade met een haringfilet en een paar sneetjes pompernikkel, naar smaak besmeerd met boter.