Vlaswijting met kruidenkorst, geplette aardappel en postelein
Vlaswijting met kruidenkorst, geplette aardappel en postelein
Vlaswijting met kruidenkorst, geplette aardappel en postelein
Vlaswijting met kruidenkorst, geplette aardappel en postelein
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Boter
1 klontje
Boter
4 plakjes
Boter
Vlaswijtingmoten
4
Olijfolie
2 scheutjes
Olijfolie
Pijnboompitten
20 g
Witte wijn
1 scheutje
Peper
Grof zout
Peterselie
Basilicum
Parmezaanse kaas
40 g
Mosterd
1 tl
Panko
30 g
Citroenen
0,5
Zout
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Dragonazijn
1 scheutje
Postelein
1 een bakje
Mierikswortel pasta
1 el
Benodigdheden
Een rasp, een ovenschaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.
1 klontje boter
3
Boter een ovenschaal in.
4 vlaswijtingmoten
4
Snijd de vis in gelijke moten en leg ze in de ovenschaal.
1 scheutje olijfolie
5
Zet een klein pannetje met een scheutje olijfolie op het vuur.
20 g pijnboompitten
6
Rooster er de pijnboompitten in tot ze goudbruin zijn.
1 scheutje witte wijn, peper, grof zout
7
Besprenkel de vis met witte wijn en kruid de moten met peper en grof zout.
8
Laat de geroosterde pijnboompitten uitlekken op een vel keukenpapier.
peterselie, basilicum
9
Hak enkele takjes peterselie en enkele blaadjes basilicum fijn en doe de kruiden in een kom.
10
Ga met een mes door de pijnboompitten en doe bij de fijngehakte peterselie en basilicum.
40 g Parmezaanse kaas, 1 tl mosterd, 30 g panko
11
Meng er de fijngeraspte parmezaan, de mosterd en de panko onder.
1 scheutje olijfolie, 0,5 citroenen, peper, zout
12
Breng het geheel op smaak met de olijfolie, het sap en wat zeste van de citroen, peper en zout. Dit wordt de kruidenkorst voor de vis.
4 plakjes boter
13
Bedek de moten met een laag kruidenkorst. Leg op iedere moot een dun plakje boter voor extra smaak.
14
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
boter, olijfolie
15
Laat de boter en een scheutje olijfolie warm worden in een diepe pan.
1 Sjalotten
16
Snijd de sjalot in julienne en stoof de reepjes sjalot aan in de hete vetstof.
1 teentje Look
17
Rasp er een teentje look boven en meng onder de stovende sjalot.
18
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg toe aan de stovende sjalot. Doe er een klein scheutje water bij.
19
Plet de aardappelen met een vork en meng ze onder de sjalot.
1 scheutje dragonazijn, peper, zout
20
Breng de geplette aardappel op smaak met dragonazijn, peper en zout.
21
Haal de vis uit de oven en laat even afkoelen.
1 een bakje postelein
22
Pluk de blaadjes van de postelein en spoel ze in koud water. Laat de postelein even uitlekken.
1 el mierikswortel pasta
23
Werk de geplette aardappel af met de mierikswortelpasta en meng er de postelein onder.
24
Serveer de puree op een bord met een stukje gebakken vis.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.
1 klontje boter
3
Boter een ovenschaal in.
4 vlaswijtingmoten
4
Snijd de vis in gelijke moten en leg ze in de ovenschaal.
1 scheutje olijfolie
5
Zet een klein pannetje met een scheutje olijfolie op het vuur.
20 g pijnboompitten
6
Rooster er de pijnboompitten in tot ze goudbruin zijn.
1 scheutje witte wijn, peper, grof zout
7
Besprenkel de vis met witte wijn en kruid de moten met peper en grof zout.
8
Laat de geroosterde pijnboompitten uitlekken op een vel keukenpapier.
peterselie, basilicum
9
Hak enkele takjes peterselie en enkele blaadjes basilicum fijn en doe de kruiden in een kom.
10
Ga met een mes door de pijnboompitten en doe bij de fijngehakte peterselie en basilicum.
40 g Parmezaanse kaas, 1 tl mosterd, 30 g panko
11
Meng er de fijngeraspte parmezaan, de mosterd en de panko onder.
1 scheutje olijfolie, 0,5 citroenen, peper, zout
12
Breng het geheel op smaak met de olijfolie, het sap en wat zeste van de citroen, peper en zout. Dit wordt de kruidenkorst voor de vis.
4 plakjes boter
13
Bedek de moten met een laag kruidenkorst. Leg op iedere moot een dun plakje boter voor extra smaak.
14
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
boter, olijfolie
15
Laat de boter en een scheutje olijfolie warm worden in een diepe pan.
1 Sjalotten
16
Snijd de sjalot in julienne en stoof de reepjes sjalot aan in de hete vetstof.
1 teentje Look
17
Rasp er een teentje look boven en meng onder de stovende sjalot.
18
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg toe aan de stovende sjalot. Doe er een klein scheutje water bij.
19
Plet de aardappelen met een vork en meng ze onder de sjalot.
1 scheutje dragonazijn, peper, zout
20
Breng de geplette aardappel op smaak met dragonazijn, peper en zout.
21
Haal de vis uit de oven en laat even afkoelen.
1 een bakje postelein
22
Pluk de blaadjes van de postelein en spoel ze in koud water. Laat de postelein even uitlekken.
1 el mierikswortel pasta
23
Werk de geplette aardappel af met de mierikswortelpasta en meng er de postelein onder.
24
Serveer de puree op een bord met een stukje gebakken vis.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Boter
1 klontje
Boter
4 plakjes
Boter
Vlaswijtingmoten
4
Olijfolie
2 scheutjes
Olijfolie
Pijnboompitten
20 g
Witte wijn
1 scheutje
Peper
Grof zout
Peterselie
Basilicum
Parmezaanse kaas
40 g
Mosterd
1 tl
Panko
30 g
Citroenen
0,5
Zout
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Dragonazijn
1 scheutje
Postelein
1 een bakje
Mierikswortel pasta
1 el
Vlaswijting met kruidenkorst, geplette aardappel en postelein
Een kruidenkorst maken voor de vis is een geweldige tip om de vis te pimpen en ze net dat tikkeltje spannender te maken. Kies gerust voor een stukje vis dat je op de graat bakt, want dat is ontzettend lekker!Instructies
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
800 g Vastkokende aardappelen
2
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.
1 klontje boter
3
Boter een ovenschaal in.
4 vlaswijtingmoten
4
Snijd de vis in gelijke moten en leg ze in de ovenschaal.
1 scheutje olijfolie
5
Zet een klein pannetje met een scheutje olijfolie op het vuur.
20 g pijnboompitten
6
Rooster er de pijnboompitten in tot ze goudbruin zijn.
1 scheutje witte wijn, peper, grof zout
7
Besprenkel de vis met witte wijn en kruid de moten met peper en grof zout.
8
Laat de geroosterde pijnboompitten uitlekken op een vel keukenpapier.
peterselie, basilicum
9
Hak enkele takjes peterselie en enkele blaadjes basilicum fijn en doe de kruiden in een kom.
10
Ga met een mes door de pijnboompitten en doe bij de fijngehakte peterselie en basilicum.
40 g Parmezaanse kaas, 1 tl mosterd, 30 g panko
11
Meng er de fijngeraspte parmezaan, de mosterd en de panko onder.
1 scheutje olijfolie, 0,5 citroenen, peper, zout
12
Breng het geheel op smaak met de olijfolie, het sap en wat zeste van de citroen, peper en zout. Dit wordt de kruidenkorst voor de vis.
4 plakjes boter
13
Bedek de moten met een laag kruidenkorst. Leg op iedere moot een dun plakje boter voor extra smaak.
14
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
boter, olijfolie
15
Laat de boter en een scheutje olijfolie warm worden in een diepe pan.
1 Sjalotten
16
Snijd de sjalot in julienne en stoof de reepjes sjalot aan in de hete vetstof.
1 teentje Look
17
Rasp er een teentje look boven en meng onder de stovende sjalot.
18
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg toe aan de stovende sjalot. Doe er een klein scheutje water bij.
19
Plet de aardappelen met een vork en meng ze onder de sjalot.
1 scheutje dragonazijn, peper, zout
20
Breng de geplette aardappel op smaak met dragonazijn, peper en zout.
21
Haal de vis uit de oven en laat even afkoelen.
1 een bakje postelein
22
Pluk de blaadjes van de postelein en spoel ze in koud water. Laat de postelein even uitlekken.
1 el mierikswortel pasta
23
Werk de geplette aardappel af met de mierikswortelpasta en meng er de postelein onder.
24
Serveer de puree op een bord met een stukje gebakken vis.