Pasta carbonara met chorizo en tomatenblokjes
Pasta carbonara met chorizo en tomatenblokjes
Pasta carbonara met chorizo en tomatenblokjes
Pasta carbonara met chorizo en tomatenblokjes
Ingrediënten
4 personen
Tomaten
4
Groene asperges
1 bosje
Chorizoworstvers
4
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Spaghetti
400 g
Eieren
3
Eierdooiers
3
Parmezaanse kaas
100 g
Pecorino
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 tomaten
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Maak kruiselingse sneetjes in de tomaten en emondeer ze in het kokende water. Laat de tomaten afkoelen in ijswater en verwijder de schil. Laat de kookpot met warm water op het vuur staan.
1 bosje groene asperges
2
Schil de onderkant van de groene asperges, snijd ze in stukken en kook in het gezouten water.
4 chorizoworst
3
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Snijd de chorizo in schijfjes en bak in de hete olie.
4
Haal de gebakken chorizo uit de pan en giet het teveel aan olie weg.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
5
Pel de ui, snipper fijn en stoof in de pan waar ook de chorizo in gebakken is. Snijd vervolgens de look en de chilipeper fijn en voeg toe aan de ui. Voeg tenslotte de chorizo opnieuw toe.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta al dente.
7
Snijd de gepelde tomaten in vier, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de asperges en een snuif zout toe aan de pan met chorizo.
3 eieren, 3 eierdooiers, 100 g Parmezaanse kaas, 100 g pecorino
8
Breek de eieren in een kom en voeg er de extra dooiers aan toe. Rasp de kaas erbij en roer alles goed onder elkaar. Kruid de mengeling met peper.
9
Giet de pasta af en hou het kookvocht bij. Doe vervolgens de pasta in de pan met chorizo. Voeg twee soeplepels kookvocht toe en laat het geheel nog even op het vuur staan.
10
Haal nadien de pan van het vuur en roer de mengeling van ei en kaas onder de pasta. Kruid eventueel bij met een snuif zout en extra peper en serveer.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Maak kruiselingse sneetjes in de tomaten en emondeer ze in het kokende water. Laat de tomaten afkoelen in ijswater en verwijder de schil. Laat de kookpot met warm water op het vuur staan.
2
Schil de onderkant van de groene asperges, snijd ze in stukken en kook in het gezouten water.
4 tomaten
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Maak kruiselingse sneetjes in de tomaten en emondeer ze in het kokende water. Laat de tomaten afkoelen in ijswater en verwijder de schil. Laat de kookpot met warm water op het vuur staan.
1 bosje groene asperges
2
Schil de onderkant van de groene asperges, snijd ze in stukken en kook in het gezouten water.
4 chorizoworst
3
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Snijd de chorizo in schijfjes en bak in de hete olie.
4
Haal de gebakken chorizo uit de pan en giet het teveel aan olie weg.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
5
Pel de ui, snipper fijn en stoof in de pan waar ook de chorizo in gebakken is. Snijd vervolgens de look en de chilipeper fijn en voeg toe aan de ui. Voeg tenslotte de chorizo opnieuw toe.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta al dente.
7
Snijd de gepelde tomaten in vier, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de asperges en een snuif zout toe aan de pan met chorizo.
3 eieren, 3 eierdooiers, 100 g Parmezaanse kaas, 100 g pecorino
8
Breek de eieren in een kom en voeg er de extra dooiers aan toe. Rasp de kaas erbij en roer alles goed onder elkaar. Kruid de mengeling met peper.
9
Giet de pasta af en hou het kookvocht bij. Doe vervolgens de pasta in de pan met chorizo. Voeg twee soeplepels kookvocht toe en laat het geheel nog even op het vuur staan.
10
Haal nadien de pan van het vuur en roer de mengeling van ei en kaas onder de pasta. Kruid eventueel bij met een snuif zout en extra peper en serveer.
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Maak kruiselingse sneetjes in de tomaten en emondeer ze in het kokende water. Laat de tomaten afkoelen in ijswater en verwijder de schil. Laat de kookpot met warm water op het vuur staan.
2
Schil de onderkant van de groene asperges, snijd ze in stukken en kook in het gezouten water.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Tomaten
4
Groene asperges
1 bosje
Chorizoworstvers
4
Ajuin
1
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Spaghetti
400 g
Eieren
3
Eierdooiers
3
Parmezaanse kaas
100 g
Pecorino
100 g
Pasta carbonara met chorizo en tomatenblokjes
De perfecte pasta carbonara? Zelfs op de dag van de arbeid draait Jeroen zijn hand er niet voor om. Zij het wel met een originele twist. Spekjes maken plaats voor verse chorizo en er komen ook groene asperges en verse blokjes tomaat bij. Kortom, een nooit eerder geziene versie van de bekende Italiaanse pastaklassieker.Instructies
4 tomaten
1
Breng een pot gezouten water aan de kook. Maak kruiselingse sneetjes in de tomaten en emondeer ze in het kokende water. Laat de tomaten afkoelen in ijswater en verwijder de schil. Laat de kookpot met warm water op het vuur staan.
1 bosje groene asperges
2
Schil de onderkant van de groene asperges, snijd ze in stukken en kook in het gezouten water.
4 chorizoworst
3
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Snijd de chorizo in schijfjes en bak in de hete olie.
4
Haal de gebakken chorizo uit de pan en giet het teveel aan olie weg.
1 ajuin, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
5
Pel de ui, snipper fijn en stoof in de pan waar ook de chorizo in gebakken is. Snijd vervolgens de look en de chilipeper fijn en voeg toe aan de ui. Voeg tenslotte de chorizo opnieuw toe.
400 g spaghetti
6
Kook de pasta al dente.
7
Snijd de gepelde tomaten in vier, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de asperges en een snuif zout toe aan de pan met chorizo.
3 eieren, 3 eierdooiers, 100 g Parmezaanse kaas, 100 g pecorino
8
Breek de eieren in een kom en voeg er de extra dooiers aan toe. Rasp de kaas erbij en roer alles goed onder elkaar. Kruid de mengeling met peper.
9
Giet de pasta af en hou het kookvocht bij. Doe vervolgens de pasta in de pan met chorizo. Voeg twee soeplepels kookvocht toe en laat het geheel nog even op het vuur staan.
10
Haal nadien de pan van het vuur en roer de mengeling van ei en kaas onder de pasta. Kruid eventueel bij met een snuif zout en extra peper en serveer.