dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Trifle met mango en passievrucht (thumbnail)Trifle met mango en passievrucht

Trifle met mango en passievrucht

45m
10
-
3.5K
Recepten

Trifle met mango en passievrucht

Een exotische trifle die al volop doet dromen van de zomer. Met de ingrediënten en hoeveelheden in dit recept maak je zeker 6 zoetebekken blij.
Trifle met mango en passievrucht (thumbnail)Trifle met mango en passievrucht

Trifle met mango en passievrucht

45m
10
-
3.5K
Recepten

Trifle met mango en passievrucht

Een exotische trifle die al volop doet dromen van de zomer. Met de ingrediënten en hoeveelheden in dit recept maak je zeker 6 zoetebekken blij.
Type gerechtDessert
Totale tijd45m
Ingrediënten10
Beoordeling-
Aantal likes3.5K

Ingrediënten

4 personen
Boter
250 g
Eieren
250 g
Eieren
3
Kristalsuiker
250 g
Bloem
250 g
Amandelextract
1 dopje
Suiker
120 g
Mascarpone
200 g
Vanillestok
1
Passievruchten
4
Mango
1

Benodigdheden

Keukenrobot, een keukenmachine met k vormig hulpstuk en klopper, een garde, een klassieke cakevorm, dessertglazen

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De 4/4 cake

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
250 g boter
2
Smelt de boter zachtjes in een pan op het vuur.
250 g eieren
3
Breek de eieren in de mengkom van de keukenmachine. Plaats de klopper als hulpstuk en laat de machine draaien.
TIPDe naam ‘vier vierden’ komt van de ingrediënten: 1/4 boter, 1/4 suiker, 1/4 bloem en 1/4 eieren. In principe gebruik je 4 eieren voor 250 g van de andere ingrediënten. Maar er zijn grote en kleine eieren. Daarom kun je ze beter afwegen.
250 g kristalsuiker
4
Voeg lepel per lepel de suiker toe, en vervolgens de gesmolten boter.
5
Wrijf intussen de binnenkant van de cakevorm in met een dun laagje boter en bepoeder met bloem.
250 g bloem, 1 dopje amandelextract
6
Klik het K-vormig hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine. Voeg nu de bloem lepel per lepel toe aan het beslag. Doe er eventueel nog een dopje amandelextract bij.
7
Giet het beslag in de cakevorm.
8
Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven.

De mousse

3 eieren, 120 g suiker
9
Scheid de eieren en hou het eiwit opzij. Doe de dooiers bij de suiker en begin meteen te kloppen met een garde (of gebruik de keukenmachine met klopper). Ga door tot je een ‘ruban’ krijgt, zo’n bleke romige massa, waarin de suiker helemaal is opgelost.
200 g mascarpone
10
Schep er de mascarpone bij en blijf kloppen tot de Italiaanse kaas door de ruban is gemengd.
1 vanillestok
11
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap met een mespunt zoveel mogelijk zaadjes uit de peul. Meng de vanille door het mascarponemengsel.
4 passievruchten
12
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees bij het mascarponemengsel.
13
Giet het eiwit in een diepe metalen of glazen mengschaal. Let erop dat de schaal schoon en vetvrij is. Klop de eiwitten op tot een stevig schuim.
14
Spatel het opgeklopte eiwit rustig en geduldig onder het mascarponemengsel, waardoor je een mousse krijgt.
15
Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Afwerken en serveren

16
Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
1 mango
17
Schil de mango. Snijd het fruit in dunne schijfjes en vervolgens in fijne reepjes (julienne).
18
Haal de cake uit de vorm en snijd hem in plakjes. Verkruimel wat cake en vul er de bodem van de dessertglazen mee.
19
Bedek de cake met een laagje mango en dan een laagje mousse.
20
Herhaal dit nog een keer, zodat je een laagjeseffect krijgt.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Smelt de boter zachtjes in een pan op het vuur.

Instructies

De 4/4 cake

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
250 g boter
2
Smelt de boter zachtjes in een pan op het vuur.
250 g eieren
3
Breek de eieren in de mengkom van de keukenmachine. Plaats de klopper als hulpstuk en laat de machine draaien.
TIPDe naam ‘vier vierden’ komt van de ingrediënten: 1/4 boter, 1/4 suiker, 1/4 bloem en 1/4 eieren. In principe gebruik je 4 eieren voor 250 g van de andere ingrediënten. Maar er zijn grote en kleine eieren. Daarom kun je ze beter afwegen.
250 g kristalsuiker
4
Voeg lepel per lepel de suiker toe, en vervolgens de gesmolten boter.
5
Wrijf intussen de binnenkant van de cakevorm in met een dun laagje boter en bepoeder met bloem.
250 g bloem, 1 dopje amandelextract
6
Klik het K-vormig hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine. Voeg nu de bloem lepel per lepel toe aan het beslag. Doe er eventueel nog een dopje amandelextract bij.
7
Giet het beslag in de cakevorm.
8
Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven.

De mousse

3 eieren, 120 g suiker
9
Scheid de eieren en hou het eiwit opzij. Doe de dooiers bij de suiker en begin meteen te kloppen met een garde (of gebruik de keukenmachine met klopper). Ga door tot je een ‘ruban’ krijgt, zo’n bleke romige massa, waarin de suiker helemaal is opgelost.
200 g mascarpone
10
Schep er de mascarpone bij en blijf kloppen tot de Italiaanse kaas door de ruban is gemengd.
1 vanillestok
11
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap met een mespunt zoveel mogelijk zaadjes uit de peul. Meng de vanille door het mascarponemengsel.
4 passievruchten
12
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees bij het mascarponemengsel.
13
Giet het eiwit in een diepe metalen of glazen mengschaal. Let erop dat de schaal schoon en vetvrij is. Klop de eiwitten op tot een stevig schuim.
14
Spatel het opgeklopte eiwit rustig en geduldig onder het mascarponemengsel, waardoor je een mousse krijgt.
15
Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Afwerken en serveren

16
Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
1 mango
17
Schil de mango. Snijd het fruit in dunne schijfjes en vervolgens in fijne reepjes (julienne).
18
Haal de cake uit de vorm en snijd hem in plakjes. Verkruimel wat cake en vul er de bodem van de dessertglazen mee.
19
Bedek de cake met een laagje mango en dan een laagje mousse.
20
Herhaal dit nog een keer, zodat je een laagjeseffect krijgt.
1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
2
Smelt de boter zachtjes in een pan op het vuur.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Trifle met mango en passievrucht (thumbnail)Trifle met mango en passievrucht
4 personen
45m
Ingrediënten
Boter
250 g
Eieren
250 g
Eieren
3
Kristalsuiker
250 g
Bloem
250 g
Amandelextract
1 dopje
Suiker
120 g
Mascarpone
200 g
Vanillestok
1
Passievruchten
4
Mango
1

Trifle met mango en passievrucht

Een exotische trifle die al volop doet dromen van de zomer. Met de ingrediënten en hoeveelheden in dit recept maak je zeker 6 zoetebekken blij.
Instructies

De 4/4 cake

1
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
250 g boter
2
Smelt de boter zachtjes in een pan op het vuur.
250 g eieren
3
Breek de eieren in de mengkom van de keukenmachine. Plaats de klopper als hulpstuk en laat de machine draaien.
TIPDe naam ‘vier vierden’ komt van de ingrediënten: 1/4 boter, 1/4 suiker, 1/4 bloem en 1/4 eieren. In principe gebruik je 4 eieren voor 250 g van de andere ingrediënten. Maar er zijn grote en kleine eieren. Daarom kun je ze beter afwegen.
250 g kristalsuiker
4
Voeg lepel per lepel de suiker toe, en vervolgens de gesmolten boter.
5
Wrijf intussen de binnenkant van de cakevorm in met een dun laagje boter en bepoeder met bloem.
250 g bloem, 1 dopje amandelextract
6
Klik het K-vormig hulpstuk voor deeg en beslag in de keukenmachine. Voeg nu de bloem lepel per lepel toe aan het beslag. Doe er eventueel nog een dopje amandelextract bij.
7
Giet het beslag in de cakevorm.
8
Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven.

De mousse

3 eieren, 120 g suiker
9
Scheid de eieren en hou het eiwit opzij. Doe de dooiers bij de suiker en begin meteen te kloppen met een garde (of gebruik de keukenmachine met klopper). Ga door tot je een ‘ruban’ krijgt, zo’n bleke romige massa, waarin de suiker helemaal is opgelost.
200 g mascarpone
10
Schep er de mascarpone bij en blijf kloppen tot de Italiaanse kaas door de ruban is gemengd.
1 vanillestok
11
Snijd de vanillestok overlangs in twee en schraap met een mespunt zoveel mogelijk zaadjes uit de peul. Meng de vanille door het mascarponemengsel.
4 passievruchten
12
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees bij het mascarponemengsel.
13
Giet het eiwit in een diepe metalen of glazen mengschaal. Let erop dat de schaal schoon en vetvrij is. Klop de eiwitten op tot een stevig schuim.
14
Spatel het opgeklopte eiwit rustig en geduldig onder het mascarponemengsel, waardoor je een mousse krijgt.
15
Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Afwerken en serveren

16
Haal de cake uit de oven en laat hem volledig afkoelen.
1 mango
17
Schil de mango. Snijd het fruit in dunne schijfjes en vervolgens in fijne reepjes (julienne).
18
Haal de cake uit de vorm en snijd hem in plakjes. Verkruimel wat cake en vul er de bodem van de dessertglazen mee.
19
Bedek de cake met een laagje mango en dan een laagje mousse.
20
Herhaal dit nog een keer, zodat je een laagjeseffect krijgt.