Kaasfondue met garnituren
Kaasfondue met garnituren
Kaasfondue met garnituren
Kaasfondue met garnituren
Ingrediënten
4 personen
Krielaardappelen
400 g
Broccoli
1
Champignons
1 bakje
Peper
Zout
Look
2 teentjes
Nootmuskaat
Rode paprika
1
Gedroogde hesp
Witte wijn
0,2 l
Cayennepeper
Emmentaler
200 g
Gruyere
200 g
Maïzena
Citroenen
0,25
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De garnituren
400 g krielaardappelen
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
1 broccoli
2
Snijd de roosjes van de broccoli en gaar ze enkele minuten in water.
1 bakje champignons, peper, zout, 1 teentje Look, nootmuskaat
3
Kuis de champignons en halveer de grote exemplaren. Smelt een klont boter in een pan en voeg een beetje kookvocht van de broccoliroosjes toe. Doe de champignons in de pan, voeg peper en zout toe en rasp er een teentje look en wat nootmuskaat over. Laat ze kort bakken.
4
Giet de broccoliroosjes en aardappelen af, spoel ze onder koud water zodat de garing stopt en laat verder afkoelen.
5
Laat ook de kort gegaarde champignons afkoelen in een kom.
1 rode paprika
6
Halveer de paprika, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
7
Snijd het brood in blokjes.
gedroogde hesp
8
Schik alle garnituur op een plank of gebruik kommetjes.
De kaasfondue
0,2 l witte wijn
9
Verwarm de wijn tot net tegen het kookpunt. Opgelet, de wijn mag niet beginnen pruttelen, dan is hij te heet.
cayennepeper, nootmuskaat, 1 teentje Look
10
Rasp een teentje look bij de wijn en voeg een snuif cayennepeper en nootmuskaat toe.
200 g emmentaler, 200 g gruyere, maïzena
11
Rasp de kaas en meng wat maïzena onder de kaas. Dit zal zorgen voor de binding van de kaasfondue. Reken 1 grote eetlepel maïzena per kilo kaas.
12
Neem een houten spatel en voeg al roerend de geraspte kaas toe aan de warme wijn. Blijf roeren tot de kaas en de wijn een geheel vormen.
0,25 citroenen, cayennepeper, nootmuskaat
13
Breng op smaak met wat extra nootmuskaat en cayennepeper. Voeg ook een beetje citroensap toe.
14
Zet de kaasfondue op tafel en hou hem warm op een vuurtje. Prik de lekkere garnituren op een prikvork en smullen maar. Smakelijk!
De garnituren
400 g krielaardappelen
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
1 broccoli
2
Snijd de roosjes van de broccoli en gaar ze enkele minuten in water.
1 bakje champignons, peper, zout, 1 teentje Look, nootmuskaat
3
Kuis de champignons en halveer de grote exemplaren. Smelt een klont boter in een pan en voeg een beetje kookvocht van de broccoliroosjes toe. Doe de champignons in de pan, voeg peper en zout toe en rasp er een teentje look en wat nootmuskaat over. Laat ze kort bakken.
4
Giet de broccoliroosjes en aardappelen af, spoel ze onder koud water zodat de garing stopt en laat verder afkoelen.
5
Laat ook de kort gegaarde champignons afkoelen in een kom.
1 rode paprika
6
Halveer de paprika, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
7
Snijd het brood in blokjes.
gedroogde hesp
8
Schik alle garnituur op een plank of gebruik kommetjes.
De kaasfondue
0,2 l witte wijn
9
Verwarm de wijn tot net tegen het kookpunt. Opgelet, de wijn mag niet beginnen pruttelen, dan is hij te heet.
cayennepeper, nootmuskaat, 1 teentje Look
10
Rasp een teentje look bij de wijn en voeg een snuif cayennepeper en nootmuskaat toe.
200 g emmentaler, 200 g gruyere, maïzena
11
Rasp de kaas en meng wat maïzena onder de kaas. Dit zal zorgen voor de binding van de kaasfondue. Reken 1 grote eetlepel maïzena per kilo kaas.
12
Neem een houten spatel en voeg al roerend de geraspte kaas toe aan de warme wijn. Blijf roeren tot de kaas en de wijn een geheel vormen.
0,25 citroenen, cayennepeper, nootmuskaat
13
Breng op smaak met wat extra nootmuskaat en cayennepeper. Voeg ook een beetje citroensap toe.
14
Zet de kaasfondue op tafel en hou hem warm op een vuurtje. Prik de lekkere garnituren op een prikvork en smullen maar. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Krielaardappelen
400 g
Broccoli
1
Champignons
1 bakje
Peper
Zout
Look
2 teentjes
Nootmuskaat
Rode paprika
1
Gedroogde hesp
Witte wijn
0,2 l
Cayennepeper
Emmentaler
200 g
Gruyere
200 g
Maïzena
Citroenen
0,25
Kaasfondue met garnituren
Moet er nog kaas zijn? Een heerlijke kaasfondue met extra veel garnituren om je buikje mee rond te eten. Jeroen gebruikt twee typische kazen: Emmentaler en Gruyère. Ga gezellig samen rond de pot met warme kaassaus zitten en smullen maar.Instructies
De garnituren
400 g krielaardappelen
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
1 broccoli
2
Snijd de roosjes van de broccoli en gaar ze enkele minuten in water.
1 bakje champignons, peper, zout, 1 teentje Look, nootmuskaat
3
Kuis de champignons en halveer de grote exemplaren. Smelt een klont boter in een pan en voeg een beetje kookvocht van de broccoliroosjes toe. Doe de champignons in de pan, voeg peper en zout toe en rasp er een teentje look en wat nootmuskaat over. Laat ze kort bakken.
4
Giet de broccoliroosjes en aardappelen af, spoel ze onder koud water zodat de garing stopt en laat verder afkoelen.
5
Laat ook de kort gegaarde champignons afkoelen in een kom.
1 rode paprika
6
Halveer de paprika, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in dunne reepjes.
7
Snijd het brood in blokjes.
gedroogde hesp
8
Schik alle garnituur op een plank of gebruik kommetjes.
De kaasfondue
0,2 l witte wijn
9
Verwarm de wijn tot net tegen het kookpunt. Opgelet, de wijn mag niet beginnen pruttelen, dan is hij te heet.
cayennepeper, nootmuskaat, 1 teentje Look
10
Rasp een teentje look bij de wijn en voeg een snuif cayennepeper en nootmuskaat toe.
200 g emmentaler, 200 g gruyere, maïzena
11
Rasp de kaas en meng wat maïzena onder de kaas. Dit zal zorgen voor de binding van de kaasfondue. Reken 1 grote eetlepel maïzena per kilo kaas.
12
Neem een houten spatel en voeg al roerend de geraspte kaas toe aan de warme wijn. Blijf roeren tot de kaas en de wijn een geheel vormen.
0,25 citroenen, cayennepeper, nootmuskaat
13
Breng op smaak met wat extra nootmuskaat en cayennepeper. Voeg ook een beetje citroensap toe.
14
Zet de kaasfondue op tafel en hou hem warm op een vuurtje. Prik de lekkere garnituren op een prikvork en smullen maar. Smakelijk!