dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen (thumbnail)Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen

Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen

45m
16
100%
30.5K
Recepten

Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen

Een klassiek stuk gebakken zalm vergezeld van een pepersaus op basis van kruidenkaas, cognac en room. Hierbij voorziet Jeroen een warme aardappelsalade met spinazie. Smullen maar!
Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen (thumbnail)Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen

Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen

45m
16
100%
30.5K
Recepten

Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen

Een klassiek stuk gebakken zalm vergezeld van een pepersaus op basis van kruidenkaas, cognac en room. Hierbij voorziet Jeroen een warme aardappelsalade met spinazie. Smullen maar!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten16
Beoordeling100%
Aantal likes30.5K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
1.000 g
Zout
Groene peperbollen in pekelin pekel
1 potje
Boter
3 klontje
Zalmmet vel
600 g
Peper
Sjalotten
2
Olijfolie
1 scheutje
Cognac
0,05 l
Kruidenkaas
3 el
Room
0,2 l
Citroensap
1 scheutje
Look
1 teentje
Babyspinazie
500 g
Zure room
2 el
Bieslook
15 g

Benodigdheden

Zeef

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
1.000 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze gaar in gezouten water met het deksel op de pan.
1 potje groene peperbollen in pekel
3
Giet het water uit het potje met de peperbollen. Doe de groene peperbollen in een steelpannetje met water en kook ze kort op.
4
Giet de peperbollen door een zeefje, ververs het water in de steelpan en herhaal de handeling drie keer.
TIPDoor deze handeling drie keer te herhalen, verwijder je de muffe geur van de groene peperbollen en verkrijg je een zachtere smaak.
1 klontje boter
5
Laat een klont boter smelten in een pan.
600 g zalm, peper, zout
6
Snijd de zalm in vier mooie stukken en kruid de vis met peper en zout. Bak de zalm langs beide kanten krokant in de boter. Haal de vis uit de pan en plaats de stukken in de voorverwarmde oven.
2 Sjalotten
7
Pel de sjalotten, snijd één fijn en de andere grof.
1 scheutje olijfolie
8
Verwarm een kleine scheut olijfolie in de pan van de vis. Voeg de fijngesneden sjalot en de groene peperbollen toe.
0,05 l cognac
9
Voeg de cognac toe aan de pan met de peperbollen en flambeer.
TIPPAS OP. De alcohol zal een steekvlam doen ontstaan. Hang dus niet boven je vuur wanneer je de cognac toevoegt of roert in de pan. Zet je dampkap uit.
3 el kruidenkaas, 0,2 l Room, 1 scheutje citroensap, peper, zout
10
Blus vervolgens met de room en de kruidenkaas. Werk af naar smaak met peper, zout en citroensap.
1 klontje boter
11
Verwarm een grote pot op het vuur met een klont boter en stoof de grof gesneden sjalot aan.
1 teentje Look
12
Snijd de look fijn en voeg toe aan de grofgesneden sjalot.
500 g babyspinazie, 2 el Zure room, 1 klontje boter, peper, zout
13
Voeg vervolgens de spinazie, de aardappelen, de zure room en een klontje boter toe. Laat de pot op het vuur staan en plet de aardappelen met een vork. Kruid met peper en zout.
15 g Bieslook
14
Snijd de bieslook fijn. Voeg toe aan de pepersaus.
15
Haal de zalm uit de oven.
16
Schep geplette aardappelen en spinazie op een bord en leg er een stuk gebakken zalm op. Giet er enkele lepels pepersaus over.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze gaar in gezouten water met het deksel op de pan.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
1.000 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze gaar in gezouten water met het deksel op de pan.
1 potje groene peperbollen in pekel
3
Giet het water uit het potje met de peperbollen. Doe de groene peperbollen in een steelpannetje met water en kook ze kort op.
4
Giet de peperbollen door een zeefje, ververs het water in de steelpan en herhaal de handeling drie keer.
TIPDoor deze handeling drie keer te herhalen, verwijder je de muffe geur van de groene peperbollen en verkrijg je een zachtere smaak.
1 klontje boter
5
Laat een klont boter smelten in een pan.
600 g zalm, peper, zout
6
Snijd de zalm in vier mooie stukken en kruid de vis met peper en zout. Bak de zalm langs beide kanten krokant in de boter. Haal de vis uit de pan en plaats de stukken in de voorverwarmde oven.
2 Sjalotten
7
Pel de sjalotten, snijd één fijn en de andere grof.
1 scheutje olijfolie
8
Verwarm een kleine scheut olijfolie in de pan van de vis. Voeg de fijngesneden sjalot en de groene peperbollen toe.
0,05 l cognac
9
Voeg de cognac toe aan de pan met de peperbollen en flambeer.
TIPPAS OP. De alcohol zal een steekvlam doen ontstaan. Hang dus niet boven je vuur wanneer je de cognac toevoegt of roert in de pan. Zet je dampkap uit.
3 el kruidenkaas, 0,2 l Room, 1 scheutje citroensap, peper, zout
10
Blus vervolgens met de room en de kruidenkaas. Werk af naar smaak met peper, zout en citroensap.
1 klontje boter
11
Verwarm een grote pot op het vuur met een klont boter en stoof de grof gesneden sjalot aan.
1 teentje Look
12
Snijd de look fijn en voeg toe aan de grofgesneden sjalot.
500 g babyspinazie, 2 el Zure room, 1 klontje boter, peper, zout
13
Voeg vervolgens de spinazie, de aardappelen, de zure room en een klontje boter toe. Laat de pot op het vuur staan en plet de aardappelen met een vork. Kruid met peper en zout.
15 g Bieslook
14
Snijd de bieslook fijn. Voeg toe aan de pepersaus.
15
Haal de zalm uit de oven.
16
Schep geplette aardappelen en spinazie op een bord en leg er een stuk gebakken zalm op. Giet er enkele lepels pepersaus over.
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
2
Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze gaar in gezouten water met het deksel op de pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen (thumbnail)Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen
4 personen
45m
Ingrediënten
Aardappelen
1.000 g
Zout
Groene peperbollen in pekelin pekel
1 potje
Boter
3 klontje
Zalmmet vel
600 g
Peper
Sjalotten
2
Olijfolie
1 scheutje
Cognac
0,05 l
Kruidenkaas
3 el
Room
0,2 l
Citroensap
1 scheutje
Look
1 teentje
Babyspinazie
500 g
Zure room
2 el
Bieslook
15 g

Gebakken zalm met pepersaus, spinazie en geplette aardappelen

Een klassiek stuk gebakken zalm vergezeld van een pepersaus op basis van kruidenkaas, cognac en room. Hierbij voorziet Jeroen een warme aardappelsalade met spinazie. Smullen maar!
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
1.000 g aardappelen, zout
2
Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze gaar in gezouten water met het deksel op de pan.
1 potje groene peperbollen in pekel
3
Giet het water uit het potje met de peperbollen. Doe de groene peperbollen in een steelpannetje met water en kook ze kort op.
4
Giet de peperbollen door een zeefje, ververs het water in de steelpan en herhaal de handeling drie keer.
TIPDoor deze handeling drie keer te herhalen, verwijder je de muffe geur van de groene peperbollen en verkrijg je een zachtere smaak.
1 klontje boter
5
Laat een klont boter smelten in een pan.
600 g zalm, peper, zout
6
Snijd de zalm in vier mooie stukken en kruid de vis met peper en zout. Bak de zalm langs beide kanten krokant in de boter. Haal de vis uit de pan en plaats de stukken in de voorverwarmde oven.
2 Sjalotten
7
Pel de sjalotten, snijd één fijn en de andere grof.
1 scheutje olijfolie
8
Verwarm een kleine scheut olijfolie in de pan van de vis. Voeg de fijngesneden sjalot en de groene peperbollen toe.
0,05 l cognac
9
Voeg de cognac toe aan de pan met de peperbollen en flambeer.
TIPPAS OP. De alcohol zal een steekvlam doen ontstaan. Hang dus niet boven je vuur wanneer je de cognac toevoegt of roert in de pan. Zet je dampkap uit.
3 el kruidenkaas, 0,2 l Room, 1 scheutje citroensap, peper, zout
10
Blus vervolgens met de room en de kruidenkaas. Werk af naar smaak met peper, zout en citroensap.
1 klontje boter
11
Verwarm een grote pot op het vuur met een klont boter en stoof de grof gesneden sjalot aan.
1 teentje Look
12
Snijd de look fijn en voeg toe aan de grofgesneden sjalot.
500 g babyspinazie, 2 el Zure room, 1 klontje boter, peper, zout
13
Voeg vervolgens de spinazie, de aardappelen, de zure room en een klontje boter toe. Laat de pot op het vuur staan en plet de aardappelen met een vork. Kruid met peper en zout.
15 g Bieslook
14
Snijd de bieslook fijn. Voeg toe aan de pepersaus.
15
Haal de zalm uit de oven.
16
Schep geplette aardappelen en spinazie op een bord en leg er een stuk gebakken zalm op. Giet er enkele lepels pepersaus over.