Zuurdesembrood met gebakken makreel
Zuurdesembrood met gebakken makreel
Zuurdesembrood met gebakken makreel
Zuurdesembrood met gebakken makreel
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
Mosterd
1 el
Natuurazijn
2 scheutjes
Arachideolie
1,5 dl
Hazelnootolie
1,5 dl
Zure room
100 g
Zure augurkenklein
10
Peper
Zout
Knolselders
0,25
Krulpeterselie
Zuurdesembroodtot 2 cm dik
4
Makreelfiletsvers
4
Olijfolie
1 scheutje
Tuinkers
1 bakje
Eierdooiers
2
Kappertjes
2 el
Benodigdheden
Staafmixer
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voor de saus (remoulade)
2 eierdooiers
1
Neem een hoge mengbeker en doe er de dooiers van de eieren in.
1 el mosterd, 2 scheutjes natuurazijn
2
Voeg een schep mosterd toe, een scheutje natuurazijn en een piepklein scheutje lauw water. Het water helpt de binding te fixeren.
1,5 dl arachideolie, 1,5 dl hazelnootolie
3
Schenk de twee soorten olie bij het mengsel, terwijl je de staafmixer op en neer beweegt. Blijf mixen tot je een stevige mayonaise krijgt.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 el kappertjes, 10 zure augurken (klein)
4
Laat de kappertjes en de augurken even uitlekken en hak ze grof. Voeg ze toe aan de mayonaise en mix de stukjes kort mee.
100 g Zure room
5
Voeg de zure room toe en mix de saus kort.
peper, zout
6
Proef en voeg naar smaak wat extra azijn of mosterd toe. Kruid de saus met peper van de molen en een beetje zout. Zet er voor de laatste keer nog even de mixer in.
Voor de knolselderbereiding
0,25 knolselders
7
Schil het stuk knolselder. Een broodmes kan hiervoor goed van pas komen. (De rest van de knolselder kan je bv. gebruiken voor een knolselderpuree.)
8
Snij het stuk selder in plakjes van maximaal 0,5 cm dik. Gebruik hiervoor een mandoline of doe het met een scherp koksmes.
9
Snij de plakjes knolselder vervolgens in zeer fijne reepjes (julienne). Wie het extra snel wil laten gaan, kan ook een passende keukenmachine gebruiken om de selder in reepjes te raspen.
krulpeterselie
10
Snij de peterselie fijn.
2 scheutjes natuurazijn, peper, zout
11
Meng de sliertjes knolselder samen met de snippers peterselie en een portie van de saus. Proef het resultaat en voeg naar smaak wat extra natuurazijn, peper en zout toe.
12
De rest van de saus (remoulade) kan je makkelijk bewaren in de koelkast.
Voor de toast
13
Zet de grill van de oven aan.
4 Zuurdesembrood (tot 2 cm dik)
14
Snij 4 dikke sneden zuurdesembrood. De broodjes mogen gerust tot 2 centimeter dik zijn.
olijfolie
15
Snij (naar keuze) de korstjes eraf en besprenkel het brood met een beetje olijfolie.
16
Toast het brood knapperig onder de grill. Draai de toasten op tijd even om!
17
Intussen kan je de verse makreelfilets bakken.
Voor de makreel
4 makreelfilets (vers)
18
Controleer de makreelfilets op achtergebleven graatjes. Pluk ze eruit met een pincet. Wrijf met je vinger van de staart weg om ze te ontdekken.
19
Over de huid van de makreelfilets zit een vliesje. Trek dit eraf, of vraag vooraf aan de visboer om dit voor jou te doen.
olijfolie
20
Zet een braadpan op een matig tot stevig vuur. Schenk een scheutje olijfolie (of boter) in de pan.
peper, zout
21
Bak de filets eerst op de velkant. Kruid de vis intussen met wat peper en zout.
22
Zodra de randen van de makreelfilets verkleuren, zet je het vuur wat zachter. Het is niet nodig om ze om te draaien in de pan. (Het is ook niet verboden.) Laat de visjes nog een minuutje verder garen. Zo’n verse makreelfilet hoeft niet 100% doorbakken te zijn.
Voor de afwerking
23
Schep een portie van de knolseldersalade op elke warme toast. Leg er een versgebakken makreelfilet bovenop.
1 bakje tuinkers
24
Werk elke toast af met een toef pittige tuinkers.
25
Voorzie je gasten voor alle zekerheid van mes en vork om deze smakelijke toast te verorberen.
Voor de saus (remoulade)
2 eierdooiers
1
Neem een hoge mengbeker en doe er de dooiers van de eieren in.
1 el mosterd, 2 scheutjes natuurazijn
2
Voeg een schep mosterd toe, een scheutje natuurazijn en een piepklein scheutje lauw water. Het water helpt de binding te fixeren.
1,5 dl arachideolie, 1,5 dl hazelnootolie
3
Schenk de twee soorten olie bij het mengsel, terwijl je de staafmixer op en neer beweegt. Blijf mixen tot je een stevige mayonaise krijgt.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde staafmixer als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2 el kappertjes, 10 zure augurken (klein)
4
Laat de kappertjes en de augurken even uitlekken en hak ze grof. Voeg ze toe aan de mayonaise en mix de stukjes kort mee.
100 g Zure room
5
Voeg de zure room toe en mix de saus kort.
peper, zout
6
Proef en voeg naar smaak wat extra azijn of mosterd toe. Kruid de saus met peper van de molen en een beetje zout. Zet er voor de laatste keer nog even de mixer in.
Voor de knolselderbereiding
0,25 knolselders
7
Schil het stuk knolselder. Een broodmes kan hiervoor goed van pas komen. (De rest van de knolselder kan je bv. gebruiken voor een knolselderpuree.)
8
Snij het stuk selder in plakjes van maximaal 0,5 cm dik. Gebruik hiervoor een mandoline of doe het met een scherp koksmes.
9
Snij de plakjes knolselder vervolgens in zeer fijne reepjes (julienne). Wie het extra snel wil laten gaan, kan ook een passende keukenmachine gebruiken om de selder in reepjes te raspen.
krulpeterselie
10
Snij de peterselie fijn.
2 scheutjes natuurazijn, peper, zout
11
Meng de sliertjes knolselder samen met de snippers peterselie en een portie van de saus. Proef het resultaat en voeg naar smaak wat extra natuurazijn, peper en zout toe.
12
De rest van de saus (remoulade) kan je makkelijk bewaren in de koelkast.
Voor de toast
13
Zet de grill van de oven aan.
4 Zuurdesembrood (tot 2 cm dik)
14
Snij 4 dikke sneden zuurdesembrood. De broodjes mogen gerust tot 2 centimeter dik zijn.
olijfolie
15
Snij (naar keuze) de korstjes eraf en besprenkel het brood met een beetje olijfolie.
16
Toast het brood knapperig onder de grill. Draai de toasten op tijd even om!
17
Intussen kan je de verse makreelfilets bakken.
Voor de makreel
4 makreelfilets (vers)
18
Controleer de makreelfilets op achtergebleven graatjes. Pluk ze eruit met een pincet. Wrijf met je vinger van de staart weg om ze te ontdekken.
19
Over de huid van de makreelfilets zit een vliesje. Trek dit eraf, of vraag vooraf aan de visboer om dit voor jou te doen.
olijfolie
20
Zet een braadpan op een matig tot stevig vuur. Schenk een scheutje olijfolie (of boter) in de pan.
peper, zout
21
Bak de filets eerst op de velkant. Kruid de vis intussen met wat peper en zout.
22
Zodra de randen van de makreelfilets verkleuren, zet je het vuur wat zachter. Het is niet nodig om ze om te draaien in de pan. (Het is ook niet verboden.) Laat de visjes nog een minuutje verder garen. Zo’n verse makreelfilet hoeft niet 100% doorbakken te zijn.
Voor de afwerking
23
Schep een portie van de knolseldersalade op elke warme toast. Leg er een versgebakken makreelfilet bovenop.
1 bakje tuinkers
24
Werk elke toast af met een toef pittige tuinkers.
25
Voorzie je gasten voor alle zekerheid van mes en vork om deze smakelijke toast te verorberen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Olijfolie
Mosterd
1 el
Natuurazijn
2 scheutjes
Arachideolie
1,5 dl
Hazelnootolie
1,5 dl
Zure room
100 g
Zure augurkenklein
10
Peper
Zout
Knolselders
0,25
Krulpeterselie
Zuurdesembroodtot 2 cm dik
4
Makreelfiletsvers
4
Olijfolie
1 scheutje
Tuinkers
1 bakje
Eierdooiers
2
Kappertjes
2 el
Zuurdesembrood met gebakken makreel
We kennen de makreelfilet vooral als ingeblikte vis. Toch loont het meer dan de moeite om dit visje eens vers te bereiden. Vraag voor het gemak aan je vishandelaar om de makreelfilets panklaar mee te geven. Nu kan je er een overheerlijke toast mee maken met een smeuïge knolseldersalade. Gebruik liefst een zuurdesembrood, want dat maakt het gerecht extra smakelijk.Instructies
Voor de saus (remoulade)
2 eierdooiers
1
Neem een hoge mengbeker en doe er de dooiers van de eieren in.
1 el mosterd, 2 scheutjes natuurazijn
2
Voeg een schep mosterd toe, een scheutje natuurazijn en een piepklein scheutje lauw water. Het water helpt de binding te fixeren.
1,5 dl arachideolie, 1,5 dl hazelnootolie
3
Schenk de twee soorten olie bij het mengsel, terwijl je de staafmixer op en neer beweegt. Blijf mixen tot je een stevige mayonaise krijgt.
2 el kappertjes, 10 zure augurken (klein)
4
Laat de kappertjes en de augurken even uitlekken en hak ze grof. Voeg ze toe aan de mayonaise en mix de stukjes kort mee.
100 g Zure room
5
Voeg de zure room toe en mix de saus kort.
peper, zout
6
Proef en voeg naar smaak wat extra azijn of mosterd toe. Kruid de saus met peper van de molen en een beetje zout. Zet er voor de laatste keer nog even de mixer in.
Voor de knolselderbereiding
0,25 knolselders
7
Schil het stuk knolselder. Een broodmes kan hiervoor goed van pas komen. (De rest van de knolselder kan je bv. gebruiken voor een knolselderpuree.)
8
Snij het stuk selder in plakjes van maximaal 0,5 cm dik. Gebruik hiervoor een mandoline of doe het met een scherp koksmes.
9
Snij de plakjes knolselder vervolgens in zeer fijne reepjes (julienne). Wie het extra snel wil laten gaan, kan ook een passende keukenmachine gebruiken om de selder in reepjes te raspen.
krulpeterselie
10
Snij de peterselie fijn.
2 scheutjes natuurazijn, peper, zout
11
Meng de sliertjes knolselder samen met de snippers peterselie en een portie van de saus. Proef het resultaat en voeg naar smaak wat extra natuurazijn, peper en zout toe.
12
De rest van de saus (remoulade) kan je makkelijk bewaren in de koelkast.
Voor de toast
13
Zet de grill van de oven aan.
4 Zuurdesembrood (tot 2 cm dik)
14
Snij 4 dikke sneden zuurdesembrood. De broodjes mogen gerust tot 2 centimeter dik zijn.
olijfolie
15
Snij (naar keuze) de korstjes eraf en besprenkel het brood met een beetje olijfolie.
16
Toast het brood knapperig onder de grill. Draai de toasten op tijd even om!
17
Intussen kan je de verse makreelfilets bakken.
Voor de makreel
4 makreelfilets (vers)
18
Controleer de makreelfilets op achtergebleven graatjes. Pluk ze eruit met een pincet. Wrijf met je vinger van de staart weg om ze te ontdekken.
19
Over de huid van de makreelfilets zit een vliesje. Trek dit eraf, of vraag vooraf aan de visboer om dit voor jou te doen.
olijfolie
20
Zet een braadpan op een matig tot stevig vuur. Schenk een scheutje olijfolie (of boter) in de pan.
peper, zout
21
Bak de filets eerst op de velkant. Kruid de vis intussen met wat peper en zout.
22
Zodra de randen van de makreelfilets verkleuren, zet je het vuur wat zachter. Het is niet nodig om ze om te draaien in de pan. (Het is ook niet verboden.) Laat de visjes nog een minuutje verder garen. Zo’n verse makreelfilet hoeft niet 100% doorbakken te zijn.
Voor de afwerking
23
Schep een portie van de knolseldersalade op elke warme toast. Leg er een versgebakken makreelfilet bovenop.
1 bakje tuinkers
24
Werk elke toast af met een toef pittige tuinkers.
25
Voorzie je gasten voor alle zekerheid van mes en vork om deze smakelijke toast te verorberen.