Tagliatelle met groene groenten en blauwe kaas
Tagliatelle met groene groenten en blauwe kaas
Tagliatelle met groene groenten en blauwe kaas
Tagliatelle met groene groenten en blauwe kaas
Ingrediënten
4 personen
Tagliatelle
500 g
Olijfolie
1 scheutje
Bicarbonaat
1 snuifje
Ui
1
Look
1 teentje
Groene selder
2 stengel
Broccoli's
0,5
Romanescobloemkool
1
Sperzieboontjes
150 g
Sluimererwten
100 g
Courgettes
0,5
Groentebouillon
0,2 l
Laurier
Tijm
Dragon
Blauwe kaas
150 g
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Tagliatelle met groene groenten en blauwe kaas
500 g tagliatelle, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje bicarbonaat, 1 ui, 1 teentje Look, 2 stengel groene selder, 0,5 broccoli's, 1 romanescobloemkool, 150 g sperzieboontjes, 100 g sluimererwten, 0,5 courgettes, 0,2 l groentebouillon, laurier, tijm, dragon, 150 g blauwe kaas, peper, zout
1
Snij de broccoli en de Romanesco-bloemkool (of de gewone bloemkool) in roosjes en verwijder de tippen en de steelstukjes van de sperziebonen.
2
Breng een ketel met water aan de kook en voeg er een snuifje bicarbonaat aan toe.
3
Kook de roosjes broccoli en Romanesco-bloemkool beetgaar. (Proef regelmatig even. Controleer vooral het steelstuk van de roosjes.)
4
Zeef de groente uit het kookvocht en gebruik het warme water nu om de sperzieboontjes te garen. Ook de boontjes moeten knapperig blijven.
5
Pel de ui en snipper ze fijn.
6
Pel de look en plet ze tot pulp.
7
Zet een stoofpot op het vuur met een scheutje olijfolie. Stoof de ui en de look op een matig vuur.
8
Snij de stengels selder in fijne stukken. Doe hetzelfde met de courgette.
9
Snij de sluimererwten in drie gelijke stukken.
10
Stoof de selder, de sperziebonen en de sluimererwten in de pot met ui en look. Roer regelmatig even in de pot.
11
Schenk na enkele minuten de groentebouillon bij de groenten. Laat de groentesaus sudderen op een laag vuurtje.
12
Kook intussen de sperzieboontjes beetgaar (in het kookvocht van de kolen).
13
Breng een ruime pot met water aan de kook. Voeg voldoende zout toe en kook hierin de pasta beetgaar (zoals aangegeven op de verpakking).
14
Voeg de roosjes kool en de gare sperziebonen toe aan de stoofpot met groenten. Doe er ook de laurier en de fijngehakte blaadjes verse tijm bij.
15
Snij de blauwe kaas in stukjes en voeg ze toe aan de groentesaus. Roer regelmatig even en laat de kaas zacht smelten in de pot.
16
Rits de blaadjes van de takjes dragon, hak ze fijn en voeg ze op het einde toe aan de saus. Proef de saus en kruid ze naar smaak met een snuifje zout en voldoende peper van de molen.
17
Serveer de lintjespasta met een flinke schep saus van groene groeten.
Tagliatelle met groene groenten en blauwe kaas
500 g tagliatelle, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje bicarbonaat, 1 ui, 1 teentje Look, 2 stengel groene selder, 0,5 broccoli's, 1 romanescobloemkool, 150 g sperzieboontjes, 100 g sluimererwten, 0,5 courgettes, 0,2 l groentebouillon, laurier, tijm, dragon, 150 g blauwe kaas, peper, zout
1
Snij de broccoli en de Romanesco-bloemkool (of de gewone bloemkool) in roosjes en verwijder de tippen en de steelstukjes van de sperziebonen.
2
Breng een ketel met water aan de kook en voeg er een snuifje bicarbonaat aan toe.
3
Kook de roosjes broccoli en Romanesco-bloemkool beetgaar. (Proef regelmatig even. Controleer vooral het steelstuk van de roosjes.)
4
Zeef de groente uit het kookvocht en gebruik het warme water nu om de sperzieboontjes te garen. Ook de boontjes moeten knapperig blijven.
5
Pel de ui en snipper ze fijn.
6
Pel de look en plet ze tot pulp.
7
Zet een stoofpot op het vuur met een scheutje olijfolie. Stoof de ui en de look op een matig vuur.
8
Snij de stengels selder in fijne stukken. Doe hetzelfde met de courgette.
9
Snij de sluimererwten in drie gelijke stukken.
10
Stoof de selder, de sperziebonen en de sluimererwten in de pot met ui en look. Roer regelmatig even in de pot.
11
Schenk na enkele minuten de groentebouillon bij de groenten. Laat de groentesaus sudderen op een laag vuurtje.
12
Kook intussen de sperzieboontjes beetgaar (in het kookvocht van de kolen).
13
Breng een ruime pot met water aan de kook. Voeg voldoende zout toe en kook hierin de pasta beetgaar (zoals aangegeven op de verpakking).
14
Voeg de roosjes kool en de gare sperziebonen toe aan de stoofpot met groenten. Doe er ook de laurier en de fijngehakte blaadjes verse tijm bij.
15
Snij de blauwe kaas in stukjes en voeg ze toe aan de groentesaus. Roer regelmatig even en laat de kaas zacht smelten in de pot.
16
Rits de blaadjes van de takjes dragon, hak ze fijn en voeg ze op het einde toe aan de saus. Proef de saus en kruid ze naar smaak met een snuifje zout en voldoende peper van de molen.
17
Serveer de lintjespasta met een flinke schep saus van groene groeten.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Tagliatelle
500 g
Olijfolie
1 scheutje
Bicarbonaat
1 snuifje
Ui
1
Look
1 teentje
Groene selder
2 stengel
Broccoli's
0,5
Romanescobloemkool
1
Sperzieboontjes
150 g
Sluimererwten
100 g
Courgettes
0,5
Groentebouillon
0,2 l
Laurier
Tijm
Dragon
Blauwe kaas
150 g
Peper
Zout
Tagliatelle met groene groenten en blauwe kaas
Bij deze vegetarische tagliatelle hoort een sausje tjokvol groene groenten. Die oogt niet alleen mooi, maar is ook nog eens erg voedzaam. Een van de ingrediënten is een prachtige Romanesco-bloemkool. Geen paniek als je die niet meteen vindt: je kan evengoed een klassieke witte bloemkool gebruiken. Omdat enkel en alleen groenten ook maar wat magertjes zou zijn, gooit Jeroen er nog een stukje blauwe schimmelkaas bij als smaakmaker.Instructies
Tagliatelle met groene groenten en blauwe kaas
500 g tagliatelle, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje bicarbonaat, 1 ui, 1 teentje Look, 2 stengel groene selder, 0,5 broccoli's, 1 romanescobloemkool, 150 g sperzieboontjes, 100 g sluimererwten, 0,5 courgettes, 0,2 l groentebouillon, laurier, tijm, dragon, 150 g blauwe kaas, peper, zout
1
Snij de broccoli en de Romanesco-bloemkool (of de gewone bloemkool) in roosjes en verwijder de tippen en de steelstukjes van de sperziebonen.
2
Breng een ketel met water aan de kook en voeg er een snuifje bicarbonaat aan toe.
3
Kook de roosjes broccoli en Romanesco-bloemkool beetgaar. (Proef regelmatig even. Controleer vooral het steelstuk van de roosjes.)
4
Zeef de groente uit het kookvocht en gebruik het warme water nu om de sperzieboontjes te garen. Ook de boontjes moeten knapperig blijven.
5
Pel de ui en snipper ze fijn.
6
Pel de look en plet ze tot pulp.
7
Zet een stoofpot op het vuur met een scheutje olijfolie. Stoof de ui en de look op een matig vuur.
8
Snij de stengels selder in fijne stukken. Doe hetzelfde met de courgette.
9
Snij de sluimererwten in drie gelijke stukken.
10
Stoof de selder, de sperziebonen en de sluimererwten in de pot met ui en look. Roer regelmatig even in de pot.
11
Schenk na enkele minuten de groentebouillon bij de groenten. Laat de groentesaus sudderen op een laag vuurtje.
12
Kook intussen de sperzieboontjes beetgaar (in het kookvocht van de kolen).
13
Breng een ruime pot met water aan de kook. Voeg voldoende zout toe en kook hierin de pasta beetgaar (zoals aangegeven op de verpakking).
14
Voeg de roosjes kool en de gare sperziebonen toe aan de stoofpot met groenten. Doe er ook de laurier en de fijngehakte blaadjes verse tijm bij.
15
Snij de blauwe kaas in stukjes en voeg ze toe aan de groentesaus. Roer regelmatig even en laat de kaas zacht smelten in de pot.
16
Rits de blaadjes van de takjes dragon, hak ze fijn en voeg ze op het einde toe aan de saus. Proef de saus en kruid ze naar smaak met een snuifje zout en voldoende peper van de molen.
17
Serveer de lintjespasta met een flinke schep saus van groene groeten.