Kalfslever met spekjes en rodewijnsaus

Kalfslever met spekjes en rodewijnsaus

35m
14
-
454
Recepten

Kalfslever met spekjes en rodewijnsaus

Een hartverwarmend hoofdgerecht van kalfslever met krokante spekjes en een rijke rodewijnsaus, geserveerd met gestoofde savooikool en aardappelen. Perfect voor de koudere dagen.
Kalfslever met spekjes en rodewijnsaus

Kalfslever met spekjes en rodewijnsaus

35m
14
-
454
Recepten

Kalfslever met spekjes en rodewijnsaus

Een hartverwarmend hoofdgerecht van kalfslever met krokante spekjes en een rijke rodewijnsaus, geserveerd met gestoofde savooikool en aardappelen. Perfect voor de koudere dagen.
Totale tijd35m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes454

Ingrediënten

4 personen
Suiker
1 el
Kalfslever
4
Ontbijtspek
4 sneetjes
Aardappelen
500 g
Savooiekooleen halve
Boter
150 g
Sjalottenfijngesnipperd
1
Champignons
250 g
Platte peterselie in pot
1 bosje
Zilveruitjes
100 g
Rode wijn
100 ml
Nootmuskaat
1 snuifje
Peper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

savooiekool (een halve), 50 g boter, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
1
Maak de savooikool schoon en spoel ze grondig. Snijd de kool in fijne repen en stoof ze aan in een klont boter. Kruid met een snuif nootmuskaat, peper en zout. Laat de kool onder deksel zachtjes garen tot ze beetgaar is.
100 g zilveruitjes, 20 g boter, 1 el suiker
2
Pel de zilveruitjes. Doe ze in een pannetje en voeg water toe tot ze net onderstaan. Doe er een klontje boter (20 g) en een eetlepel suiker bij. Breng aan de kook en laat het vocht volledig verdampen.
4 sneetjes ontbijtspek, 250 g champignons, 40 g boter, 1 Sjalotten (fijngesnipperd)
3
Snijd het ontbijtspek in fijne reepjes (julienne). Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Smelt een flinke klont boter (40 g) in een pan en bak hierin het spek, de fijngesnipperde sjalot en de champignons goudbruin. Schep de gebakken champignons en het spek bij de zilveruitjes.
4 kalfslever, 40 g boter, 100 ml rode wijn, 1 bosje Platte peterselie in pot
4
Bak de kalfslevers in dezelfde pan, met een extra klontje boter, zo'n 5 minuten per kant. Haal de levertjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Blus het aanbaksel met de rode wijn, laat de saus even inkoken en voeg de zilveruitjes, champignons en spekjes toe. Strooi er tot slot de fijngesnipperde peterselie over.
500 g aardappelen
5
Serveer de gebakken kalfslever met de rijke rodewijnsaus, de gestoofde savooikool en de gekookte aardappelen. Smakelijk!
1
Maak de savooikool schoon en spoel ze grondig. Snijd de kool in fijne repen en stoof ze aan in een klont boter. Kruid met een snuif nootmuskaat, peper en zout. Laat de kool onder deksel zachtjes garen tot ze beetgaar is.
2
Pel de zilveruitjes. Doe ze in een pannetje en voeg water toe tot ze net onderstaan. Doe er een klontje boter (20 g) en een eetlepel suiker bij. Breng aan de kook en laat het vocht volledig verdampen.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Instructies

savooiekool (een halve), 50 g boter, 1 snuifje nootmuskaat, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout
1
Maak de savooikool schoon en spoel ze grondig. Snijd de kool in fijne repen en stoof ze aan in een klont boter. Kruid met een snuif nootmuskaat, peper en zout. Laat de kool onder deksel zachtjes garen tot ze beetgaar is.
100 g zilveruitjes, 20 g boter, 1 el suiker
2
Pel de zilveruitjes. Doe ze in een pannetje en voeg water toe tot ze net onderstaan. Doe er een klontje boter (20 g) en een eetlepel suiker bij. Breng aan de kook en laat het vocht volledig verdampen.
4 sneetjes ontbijtspek, 250 g champignons, 40 g boter, 1 Sjalotten (fijngesnipperd)
3
Snijd het ontbijtspek in fijne reepjes (julienne). Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Smelt een flinke klont boter (40 g) in een pan en bak hierin het spek, de fijngesnipperde sjalot en de champignons goudbruin. Schep de gebakken champignons en het spek bij de zilveruitjes.
4 kalfslever, 40 g boter, 100 ml rode wijn, 1 bosje Platte peterselie in pot
4
Bak de kalfslevers in dezelfde pan, met een extra klontje boter, zo'n 5 minuten per kant. Haal de levertjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Blus het aanbaksel met de rode wijn, laat de saus even inkoken en voeg de zilveruitjes, champignons en spekjes toe. Strooi er tot slot de fijngesnipperde peterselie over.
500 g aardappelen
5
Serveer de gebakken kalfslever met de rijke rodewijnsaus, de gestoofde savooikool en de gekookte aardappelen. Smakelijk!
1
Maak de savooikool schoon en spoel ze grondig. Snijd de kool in fijne repen en stoof ze aan in een klont boter. Kruid met een snuif nootmuskaat, peper en zout. Laat de kool onder deksel zachtjes garen tot ze beetgaar is.
2
Pel de zilveruitjes. Doe ze in een pannetje en voeg water toe tot ze net onderstaan. Doe er een klontje boter (20 g) en een eetlepel suiker bij. Breng aan de kook en laat het vocht volledig verdampen.

Wat vond je van dit recept?

Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden