dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten (thumbnail)Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten

Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten

45m
16
-
3.6K
Recepten

Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten

Een rijk en oerklassiek one pot wonder met het beste stukje van de kip, verschillende wintergroenten en, hoe kan het ook anders, kroketten.
Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten (thumbnail)Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten

Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten

45m
16
-
3.6K
Recepten

Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten

Een rijk en oerklassiek one pot wonder met het beste stukje van de kip, verschillende wintergroenten en, hoe kan het ook anders, kroketten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes3.6K

Ingrediënten

4 personen
Zilverui
100 g
Kippendijen
600 g
Kippenkruiden
1 snuifje
Rapen
1 bosje
Champignons
250 g
Look
2 teentjes
Schorseneren
500 g
Bloem
2 el
Kippenbouillon
0,3 l
Room
0,1 l
Tijm
Laurier
Waterkers
1 bosje
Citroen
1
Sherry
1 scheutje
Kroketten
800 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

100 g Zilverui
1
Laat de zilveruitjes weken in warm water en pel ze.
600 g kippendijen, 1 snuifje kippenkruiden
2
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Snijd de kippendijen in grote stukken, kruid ze met peper, zout en wat kippenkruiden en stoof de stukken aan in de boter, zonder ze te fel te laten kleuren. Haal de stukjes kip uit de pot en stoof vervolgens de zilveruitjes in dezelfde vetstof.
1 bosje rapen, 250 g champignons, 2 teentjes Look
3
Schil de raapjes, snijd ze in stukken alsook de champignons en voeg de groenten toe aan de zilveruitjes. Laat alles even stoven en geef smaak met fijngeperste look.
500 g Schorseneren, 2 el bloem
4
Spoel de schorseneren onder koud water, schil ze, snijd ze in stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten. Strooi tot slot de bloem over de groenten en laat hem even meebakken.
0,3 l Kippenbouillon, 0,1 l Room, tijm, laurier
5
Voeg de kip er weer aan toe. Bevochtig het geheel met de kippenbouillon en de room en breng het geheel aan de kook op een zacht vuurtje. Maak een kruidentuil van de tijm en de laurier en voeg hem toe. Laat de blanquette 25 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten en het kippenvlees gaar en zacht zijn.
1 bosje Waterkers
6
Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.
1 citroen, 1 scheutje sherry
7
Voeg nog een scheutje sherry en wat citroensap toe aan de blanquette en kruid met peper en zout.
800 g kroketten
8
Bak de kroketten in een friteuse van 170°C.
9
Serveer de blanquette van kippendijen en wintergroenten met de gebakken kroketten en een toef waterkers.
1
Laat de zilveruitjes weken in warm water en pel ze.
2
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Snijd de kippendijen in grote stukken, kruid ze met peper, zout en wat kippenkruiden en stoof de stukken aan in de boter, zonder ze te fel te laten kleuren. Haal de stukjes kip uit de pot en stoof vervolgens de zilveruitjes in dezelfde vetstof.

Instructies

100 g Zilverui
1
Laat de zilveruitjes weken in warm water en pel ze.
600 g kippendijen, 1 snuifje kippenkruiden
2
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Snijd de kippendijen in grote stukken, kruid ze met peper, zout en wat kippenkruiden en stoof de stukken aan in de boter, zonder ze te fel te laten kleuren. Haal de stukjes kip uit de pot en stoof vervolgens de zilveruitjes in dezelfde vetstof.
1 bosje rapen, 250 g champignons, 2 teentjes Look
3
Schil de raapjes, snijd ze in stukken alsook de champignons en voeg de groenten toe aan de zilveruitjes. Laat alles even stoven en geef smaak met fijngeperste look.
500 g Schorseneren, 2 el bloem
4
Spoel de schorseneren onder koud water, schil ze, snijd ze in stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten. Strooi tot slot de bloem over de groenten en laat hem even meebakken.
0,3 l Kippenbouillon, 0,1 l Room, tijm, laurier
5
Voeg de kip er weer aan toe. Bevochtig het geheel met de kippenbouillon en de room en breng het geheel aan de kook op een zacht vuurtje. Maak een kruidentuil van de tijm en de laurier en voeg hem toe. Laat de blanquette 25 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten en het kippenvlees gaar en zacht zijn.
1 bosje Waterkers
6
Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.
1 citroen, 1 scheutje sherry
7
Voeg nog een scheutje sherry en wat citroensap toe aan de blanquette en kruid met peper en zout.
800 g kroketten
8
Bak de kroketten in een friteuse van 170°C.
9
Serveer de blanquette van kippendijen en wintergroenten met de gebakken kroketten en een toef waterkers.
1
Laat de zilveruitjes weken in warm water en pel ze.
2
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Snijd de kippendijen in grote stukken, kruid ze met peper, zout en wat kippenkruiden en stoof de stukken aan in de boter, zonder ze te fel te laten kleuren. Haal de stukjes kip uit de pot en stoof vervolgens de zilveruitjes in dezelfde vetstof.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten (thumbnail)Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten
4 personen
45m
Ingrediënten
Zilverui
100 g
Kippendijen
600 g
Kippenkruiden
1 snuifje
Rapen
1 bosje
Champignons
250 g
Look
2 teentjes
Schorseneren
500 g
Bloem
2 el
Kippenbouillon
0,3 l
Room
0,1 l
Tijm
Laurier
Waterkers
1 bosje
Citroen
1
Sherry
1 scheutje
Kroketten
800 g

Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten

Een rijk en oerklassiek one pot wonder met het beste stukje van de kip, verschillende wintergroenten en, hoe kan het ook anders, kroketten.
Instructies
100 g Zilverui
1
Laat de zilveruitjes weken in warm water en pel ze.
600 g kippendijen, 1 snuifje kippenkruiden
2
Laat een flinke klont boter smelten in een grote pot. Snijd de kippendijen in grote stukken, kruid ze met peper, zout en wat kippenkruiden en stoof de stukken aan in de boter, zonder ze te fel te laten kleuren. Haal de stukjes kip uit de pot en stoof vervolgens de zilveruitjes in dezelfde vetstof.
1 bosje rapen, 250 g champignons, 2 teentjes Look
3
Schil de raapjes, snijd ze in stukken alsook de champignons en voeg de groenten toe aan de zilveruitjes. Laat alles even stoven en geef smaak met fijngeperste look.
500 g Schorseneren, 2 el bloem
4
Spoel de schorseneren onder koud water, schil ze, snijd ze in stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten. Strooi tot slot de bloem over de groenten en laat hem even meebakken.
0,3 l Kippenbouillon, 0,1 l Room, tijm, laurier
5
Voeg de kip er weer aan toe. Bevochtig het geheel met de kippenbouillon en de room en breng het geheel aan de kook op een zacht vuurtje. Maak een kruidentuil van de tijm en de laurier en voeg hem toe. Laat de blanquette 25 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten en het kippenvlees gaar en zacht zijn.
1 bosje Waterkers
6
Kuis en was de waterkers en laat hem even uitlekken.
1 citroen, 1 scheutje sherry
7
Voeg nog een scheutje sherry en wat citroensap toe aan de blanquette en kruid met peper en zout.
800 g kroketten
8
Bak de kroketten in een friteuse van 170°C.
9
Serveer de blanquette van kippendijen en wintergroenten met de gebakken kroketten en een toef waterkers.