dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Broodpudding (thumbnail)Broodpudding

Broodpudding

1u 20m
14
97%
3.1K
Recepten

Broodpudding

Broodpudding maken is de ideale manier om een oud brood een tweede leven te bezorgen. De peperkoek en witte chocolade veranderen je oud brood in een goddelijk dessert of vieruurtje voor jong en oud.
Broodpudding (thumbnail)Broodpudding

Broodpudding

1u 20m
14
97%
3.1K
Recepten

Broodpudding

Broodpudding maken is de ideale manier om een oud brood een tweede leven te bezorgen. De peperkoek en witte chocolade veranderen je oud brood in een goddelijk dessert of vieruurtje voor jong en oud.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 20m
Ingrediënten14
Beoordeling97%
Aantal likes3.1K

Ingrediënten

4 personen
Rozijnen
100 g
Rum
0,5 dl
Melk
0,6 l
Vanillestokje
1
wit brood
400 g
Kaneelpoeder
1 tl
Bruine suiker
80 g
Eieren
3
Peperkoek
3 sneetjes
Witte chocolade
100 g
Zout
Boter
1 klontje
Bloem
Bloemsuiker

Benodigdheden

Een klassieke rechthoekige bakvorm voor cake, een borsteltje

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Broodpudding

1
Verwarm de oven voor op 170°C.
100 g rozijnen, 0,5 dl rum
2
Doe de rozijnen in een schaaltje en schenk er de rum bij. Laat de rozijnen hierin wellen.
TIPWie geen rum in huis heeft, kan ook cognac of zoete witte wijn gebruiken
0,6 l melk
3
Zet een pot of pannetje op een zacht vuur en schenk hierin de melk
1 vanillestokje
4
Snij de vanillestok overlangs en schraap er met de mespunt de zaadjes uit. Voeg de vanillezaadjes en de lege peul toe aan de melk.  Verhit de vanillemelk op een zacht vuur.
400 g wit brood
5
Snij ondertussen de sneetjes (oud) brood in grove stukken van zo’n 2 bij 2 cm. De korstjes kan je gewoon mee versnijden. Doe de stukjes brood in een mengschaal.
1 tl kaneelpoeder, 80 g bruine suiker, 3 eieren
6
Voeg het kaneelpoeder en de bruine suiker toe, samen met de eieren.
3 sneetjes peperkoek
7
Snij de schijfjes peperkoek in kleine brokjes.
8
Schep ook de gewelde rozijntjes in de mengschaal (zonder het vocht).
9
Vis de peul van de vanillestok uit de warme melk en schenk de melk over de broodmengeling.
10
Roer het mengsel zorgvuldig om, zodat het brood en de peperkoek de melk kunnen absorberen. Blijf mengen tot je een egaal beslag verkrijgt. Er mogen best grotere stukjes brood of peperkoek inzitten.
100 g witte chocolade, zout
11
Hak de witte chocolade in fijne stukjes. Gebruik hiervoor een scherp mes. Zo krijg je een mengeling van chocoladeschilfers en kleine chocoladebrokjes. Meng de chocoladestukjes onder het broodbeslag.  Meng eventueel een klein snuifje zout onder het beslag (naar smaak).
1 klontje boter
12
Smelt een klontje boter in een pan (op een zacht vuur) en wrijf de cakevorm in met deze vloeibare boter.
bloem
13
Schep er een beetje bloem in en bepoeder zo de hele bakvorm. Schud de overtollige bloem weg. Hierdoor zal de broodpudding na het bakken gemakkelijk loskomen uit de vorm.
14
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
15
Bak de cake in een oven van 170°C, gedurende ongeveer één uur. Controleer regelmatig even, want de baktijd is afhankelijk van het type oven dat je gebruikt.
16
Snij indien nodig de warme gebakken broodpudding los met een scherp mesje.
bloemsuiker
17
Laat de cake afkoelen en bepoeder het gebak met een beetje bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Doe de rozijnen in een schaaltje en schenk er de rum bij. Laat de rozijnen hierin wellen.

Instructies

Broodpudding

1
Verwarm de oven voor op 170°C.
100 g rozijnen, 0,5 dl rum
2
Doe de rozijnen in een schaaltje en schenk er de rum bij. Laat de rozijnen hierin wellen.
TIPWie geen rum in huis heeft, kan ook cognac of zoete witte wijn gebruiken
0,6 l melk
3
Zet een pot of pannetje op een zacht vuur en schenk hierin de melk
1 vanillestokje
4
Snij de vanillestok overlangs en schraap er met de mespunt de zaadjes uit. Voeg de vanillezaadjes en de lege peul toe aan de melk.  Verhit de vanillemelk op een zacht vuur.
400 g wit brood
5
Snij ondertussen de sneetjes (oud) brood in grove stukken van zo’n 2 bij 2 cm. De korstjes kan je gewoon mee versnijden. Doe de stukjes brood in een mengschaal.
1 tl kaneelpoeder, 80 g bruine suiker, 3 eieren
6
Voeg het kaneelpoeder en de bruine suiker toe, samen met de eieren.
3 sneetjes peperkoek
7
Snij de schijfjes peperkoek in kleine brokjes.
8
Schep ook de gewelde rozijntjes in de mengschaal (zonder het vocht).
9
Vis de peul van de vanillestok uit de warme melk en schenk de melk over de broodmengeling.
10
Roer het mengsel zorgvuldig om, zodat het brood en de peperkoek de melk kunnen absorberen. Blijf mengen tot je een egaal beslag verkrijgt. Er mogen best grotere stukjes brood of peperkoek inzitten.
100 g witte chocolade, zout
11
Hak de witte chocolade in fijne stukjes. Gebruik hiervoor een scherp mes. Zo krijg je een mengeling van chocoladeschilfers en kleine chocoladebrokjes. Meng de chocoladestukjes onder het broodbeslag.  Meng eventueel een klein snuifje zout onder het beslag (naar smaak).
1 klontje boter
12
Smelt een klontje boter in een pan (op een zacht vuur) en wrijf de cakevorm in met deze vloeibare boter.
bloem
13
Schep er een beetje bloem in en bepoeder zo de hele bakvorm. Schud de overtollige bloem weg. Hierdoor zal de broodpudding na het bakken gemakkelijk loskomen uit de vorm.
14
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
15
Bak de cake in een oven van 170°C, gedurende ongeveer één uur. Controleer regelmatig even, want de baktijd is afhankelijk van het type oven dat je gebruikt.
16
Snij indien nodig de warme gebakken broodpudding los met een scherp mesje.
bloemsuiker
17
Laat de cake afkoelen en bepoeder het gebak met een beetje bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 170°C.
2
Doe de rozijnen in een schaaltje en schenk er de rum bij. Laat de rozijnen hierin wellen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Broodpudding (thumbnail)Broodpudding
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Rozijnen
100 g
Rum
0,5 dl
Melk
0,6 l
Vanillestokje
1
wit brood
400 g
Kaneelpoeder
1 tl
Bruine suiker
80 g
Eieren
3
Peperkoek
3 sneetjes
Witte chocolade
100 g
Zout
Boter
1 klontje
Bloem
Bloemsuiker

Broodpudding

Broodpudding maken is de ideale manier om een oud brood een tweede leven te bezorgen. De peperkoek en witte chocolade veranderen je oud brood in een goddelijk dessert of vieruurtje voor jong en oud.
Instructies

Broodpudding

1
Verwarm de oven voor op 170°C.
100 g rozijnen, 0,5 dl rum
2
Doe de rozijnen in een schaaltje en schenk er de rum bij. Laat de rozijnen hierin wellen.
TIPWie geen rum in huis heeft, kan ook cognac of zoete witte wijn gebruiken
0,6 l melk
3
Zet een pot of pannetje op een zacht vuur en schenk hierin de melk
1 vanillestokje
4
Snij de vanillestok overlangs en schraap er met de mespunt de zaadjes uit. Voeg de vanillezaadjes en de lege peul toe aan de melk.  Verhit de vanillemelk op een zacht vuur.
400 g wit brood
5
Snij ondertussen de sneetjes (oud) brood in grove stukken van zo’n 2 bij 2 cm. De korstjes kan je gewoon mee versnijden. Doe de stukjes brood in een mengschaal.
1 tl kaneelpoeder, 80 g bruine suiker, 3 eieren
6
Voeg het kaneelpoeder en de bruine suiker toe, samen met de eieren.
3 sneetjes peperkoek
7
Snij de schijfjes peperkoek in kleine brokjes.
8
Schep ook de gewelde rozijntjes in de mengschaal (zonder het vocht).
9
Vis de peul van de vanillestok uit de warme melk en schenk de melk over de broodmengeling.
10
Roer het mengsel zorgvuldig om, zodat het brood en de peperkoek de melk kunnen absorberen. Blijf mengen tot je een egaal beslag verkrijgt. Er mogen best grotere stukjes brood of peperkoek inzitten.
100 g witte chocolade, zout
11
Hak de witte chocolade in fijne stukjes. Gebruik hiervoor een scherp mes. Zo krijg je een mengeling van chocoladeschilfers en kleine chocoladebrokjes. Meng de chocoladestukjes onder het broodbeslag.  Meng eventueel een klein snuifje zout onder het beslag (naar smaak).
1 klontje boter
12
Smelt een klontje boter in een pan (op een zacht vuur) en wrijf de cakevorm in met deze vloeibare boter.
bloem
13
Schep er een beetje bloem in en bepoeder zo de hele bakvorm. Schud de overtollige bloem weg. Hierdoor zal de broodpudding na het bakken gemakkelijk loskomen uit de vorm.
14
Giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
15
Bak de cake in een oven van 170°C, gedurende ongeveer één uur. Controleer regelmatig even, want de baktijd is afhankelijk van het type oven dat je gebruikt.
16
Snij indien nodig de warme gebakken broodpudding los met een scherp mesje.
bloemsuiker
17
Laat de cake afkoelen en bepoeder het gebak met een beetje bloemsuiker.