dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Rijstpap met kokos en mango (thumbnail)Rijstpap met kokos en mango

Rijstpap met kokos en mango

40m
14
-
2.1K
Recepten

Rijstpap met kokos en mango

Een explosie van smaken in een heerlijk romig nagerecht. Kokos en mango staan centraal!
Rijstpap met kokos en mango (thumbnail)Rijstpap met kokos en mango

Rijstpap met kokos en mango

40m
14
-
2.1K
Recepten

Rijstpap met kokos en mango

Een explosie van smaken in een heerlijk romig nagerecht. Kokos en mango staan centraal!
Type gerechtDessert
Totale tijd40m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.1K

Ingrediënten

4 personen
Dessertrijst
150 g
Melk
2 dl
Citroengras
1 stengel
Steranijs
1
Limoenblaadjes
2
Witte suiker
4 el
Vanillestokje
1
Kokosmelk
0,4 l
Eieren
3
Puddingpoeder
2 el
Mango
1
Rode chilipepers
0,5
muntblaadjes
Limoenen
0,5
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

150 g Dessertrijst, 2 dl melk
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af en giet ze in een pan. Strooi er de  rijst in en breng aan de kook op een zacht vuur.
1 stengel Citroengras, 1 Steranijs, 2 limoenblaadjes
2
Snijd de citroenstengel overlangs door en duw zacht plat met je mes. Doe de citroenstengel bij het zacht kokende mengsel. Voeg hier nog een steranijsje en enkele limoenblaadjes aan toe.
2 el witte suiker, 1 vanillestokje
3
Strooi er 2 eetlepels suiker over. Werk af door een vanillestok overlangs door te snijden en de zaadjes eruit te schrapen. Doe de zwarte zaadjes samen met de vanillepeulen in de pan met rijstpap.
4
Roer regelmatig in de pan, zodat de rijst niet vastkleeft aan de bodem. Reken zo’n 35 minuten eer de rijst gaar begint te worden.
0,4 l kokosmelk
5
Meet de kokosmelk af en breng aan de kook in een steelpannetje.
3 eieren, 2 el witte suiker
6
Scheid 3 eigelen af en voeg er 2 eetlepels suiker aan toe. Klop het geheel goed op tot een ruban.
2 el puddingpoeder
7
Voeg er het puddingpoeder aan toe. Giet een deel van de kokende kokosmelk onder de eidooiers en roer alles goed onder elkaar tot een smeuïge massa. Giet daarna het geheel bij de rest van de kokende kokosmelk in het steelpannetje.
8
Breng dit mengsel op een zacht vuurtje al roerend aan de kook, tot je een mooie gebonden pudding hebt.
9
Meng de pudding onder de gare rijstpap.
10
Haal het steranijsje, het limoenblad en de stengel citroengras uit de rijstpap en doe de pap in een spuitzak.
11
Laat de rijstpap in de spuitzak afkoelen in de koelkast.
1 mango
12
Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de blokjes in een ruime mengkom.
0,5 rode chilipepers
13
Snij de chilipeper overlangs in twee, verwijder de zaadlijsten en snij de peper heel fijn.
muntblaadjes, 0,5 limoenen
14
Meng de fijngesneden chili onder de mango en breng het geheel op smaak met enkele fijngesneden blaadjes munt. Werk af met het sap van een halve limoen.
15
Haal de spuitzak uit de koelkast en snijd een stuk van ongeveer twee cm van de tip van de spuitzak.
16
Spuit een mooie cirkel rijstpap in een diep bordje. Vul de cirkel op met de salade van mango en chili.
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af en giet ze in een pan. Strooi er de  rijst in en breng aan de kook op een zacht vuur.
2
Snijd de citroenstengel overlangs door en duw zacht plat met je mes. Doe de citroenstengel bij het zacht kokende mengsel. Voeg hier nog een steranijsje en enkele limoenblaadjes aan toe.

Instructies

150 g Dessertrijst, 2 dl melk
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af en giet ze in een pan. Strooi er de  rijst in en breng aan de kook op een zacht vuur.
1 stengel Citroengras, 1 Steranijs, 2 limoenblaadjes
2
Snijd de citroenstengel overlangs door en duw zacht plat met je mes. Doe de citroenstengel bij het zacht kokende mengsel. Voeg hier nog een steranijsje en enkele limoenblaadjes aan toe.
2 el witte suiker, 1 vanillestokje
3
Strooi er 2 eetlepels suiker over. Werk af door een vanillestok overlangs door te snijden en de zaadjes eruit te schrapen. Doe de zwarte zaadjes samen met de vanillepeulen in de pan met rijstpap.
4
Roer regelmatig in de pan, zodat de rijst niet vastkleeft aan de bodem. Reken zo’n 35 minuten eer de rijst gaar begint te worden.
0,4 l kokosmelk
5
Meet de kokosmelk af en breng aan de kook in een steelpannetje.
3 eieren, 2 el witte suiker
6
Scheid 3 eigelen af en voeg er 2 eetlepels suiker aan toe. Klop het geheel goed op tot een ruban.
2 el puddingpoeder
7
Voeg er het puddingpoeder aan toe. Giet een deel van de kokende kokosmelk onder de eidooiers en roer alles goed onder elkaar tot een smeuïge massa. Giet daarna het geheel bij de rest van de kokende kokosmelk in het steelpannetje.
8
Breng dit mengsel op een zacht vuurtje al roerend aan de kook, tot je een mooie gebonden pudding hebt.
9
Meng de pudding onder de gare rijstpap.
10
Haal het steranijsje, het limoenblad en de stengel citroengras uit de rijstpap en doe de pap in een spuitzak.
11
Laat de rijstpap in de spuitzak afkoelen in de koelkast.
1 mango
12
Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de blokjes in een ruime mengkom.
0,5 rode chilipepers
13
Snij de chilipeper overlangs in twee, verwijder de zaadlijsten en snij de peper heel fijn.
muntblaadjes, 0,5 limoenen
14
Meng de fijngesneden chili onder de mango en breng het geheel op smaak met enkele fijngesneden blaadjes munt. Werk af met het sap van een halve limoen.
15
Haal de spuitzak uit de koelkast en snijd een stuk van ongeveer twee cm van de tip van de spuitzak.
16
Spuit een mooie cirkel rijstpap in een diep bordje. Vul de cirkel op met de salade van mango en chili.
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af en giet ze in een pan. Strooi er de  rijst in en breng aan de kook op een zacht vuur.
2
Snijd de citroenstengel overlangs door en duw zacht plat met je mes. Doe de citroenstengel bij het zacht kokende mengsel. Voeg hier nog een steranijsje en enkele limoenblaadjes aan toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Rijstpap met kokos en mango (thumbnail)Rijstpap met kokos en mango
4 personen
40m
Ingrediënten
Dessertrijst
150 g
Melk
2 dl
Citroengras
1 stengel
Steranijs
1
Limoenblaadjes
2
Witte suiker
4 el
Vanillestokje
1
Kokosmelk
0,4 l
Eieren
3
Puddingpoeder
2 el
Mango
1
Rode chilipepers
0,5
muntblaadjes
Limoenen
0,5

Rijstpap met kokos en mango

Een explosie van smaken in een heerlijk romig nagerecht. Kokos en mango staan centraal!
Instructies
150 g Dessertrijst, 2 dl melk
1
Meet de juiste hoeveelheid melk af en giet ze in een pan. Strooi er de  rijst in en breng aan de kook op een zacht vuur.
1 stengel Citroengras, 1 Steranijs, 2 limoenblaadjes
2
Snijd de citroenstengel overlangs door en duw zacht plat met je mes. Doe de citroenstengel bij het zacht kokende mengsel. Voeg hier nog een steranijsje en enkele limoenblaadjes aan toe.
2 el witte suiker, 1 vanillestokje
3
Strooi er 2 eetlepels suiker over. Werk af door een vanillestok overlangs door te snijden en de zaadjes eruit te schrapen. Doe de zwarte zaadjes samen met de vanillepeulen in de pan met rijstpap.
4
Roer regelmatig in de pan, zodat de rijst niet vastkleeft aan de bodem. Reken zo’n 35 minuten eer de rijst gaar begint te worden.
0,4 l kokosmelk
5
Meet de kokosmelk af en breng aan de kook in een steelpannetje.
3 eieren, 2 el witte suiker
6
Scheid 3 eigelen af en voeg er 2 eetlepels suiker aan toe. Klop het geheel goed op tot een ruban.
2 el puddingpoeder
7
Voeg er het puddingpoeder aan toe. Giet een deel van de kokende kokosmelk onder de eidooiers en roer alles goed onder elkaar tot een smeuïge massa. Giet daarna het geheel bij de rest van de kokende kokosmelk in het steelpannetje.
8
Breng dit mengsel op een zacht vuurtje al roerend aan de kook, tot je een mooie gebonden pudding hebt.
9
Meng de pudding onder de gare rijstpap.
10
Haal het steranijsje, het limoenblad en de stengel citroengras uit de rijstpap en doe de pap in een spuitzak.
11
Laat de rijstpap in de spuitzak afkoelen in de koelkast.
1 mango
12
Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe de blokjes in een ruime mengkom.
0,5 rode chilipepers
13
Snij de chilipeper overlangs in twee, verwijder de zaadlijsten en snij de peper heel fijn.
muntblaadjes, 0,5 limoenen
14
Meng de fijngesneden chili onder de mango en breng het geheel op smaak met enkele fijngesneden blaadjes munt. Werk af met het sap van een halve limoen.
15
Haal de spuitzak uit de koelkast en snijd een stuk van ongeveer twee cm van de tip van de spuitzak.
16
Spuit een mooie cirkel rijstpap in een diep bordje. Vul de cirkel op met de salade van mango en chili.