Witte chocolademoussetaart met mangocompote
Witte chocolademoussetaart met mangocompote
Ingrediënten
4 personen
Petit-beurrekoekjes
200 g
Boter
75 g
Slagroom
325 g
Chocolade
165 g
Suiker
185 g
Eierdooiers
60 g
Water
45 g
Water
1 scheutje
Gelatine
10 g
Likeur 'crème de bananes'
1 scheutje
Mango's
2
Benodigdheden
Keukenrobot, blender, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De taartbodem
200 g petit-beurrekoekjes, 75 g boter
1
Smelt de boter op een zacht vuur en doe de petit beurrekoekjes in de beker van je blender. Maal de koekjes fijn en schenk er nadien de gesmolten boter bij. Mix alles opnieuw tot de koekjes de boter opgeslorpt hebben. Het resultaat is en zanderig mengsel.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2
Snij een rondje uit het bakpapier, ter grootte van de bodem van de springvorm.
3
Leg het ronde vel bakpapier op de bodem van de vorm en stort er het koekjesmengsel in. Verdeel het evenredig over de bodem en druk het mengsel aan.
4
Zet de springvorm in de koelkast en laat de taartbodem opstijven.
De mousse
325 g slagroom, 165 g Chocolade, 85 g suiker, 60 g eierdooiers, 45 g Water, 10 g gelatine, 1 scheutje likeur 'crème de bananes'
5
Meng de suiker en het water en breng dit rustig aan de kook.
6
Week de gelatineblaadjes in een beker koud water.
7
Breek de witte chocolade in stukjes en smelt ze op een zacht vuur ‘au bain-marie’. Plaats daarvoor een kleine pot met de chocolade in een grotere pot met (warm) water.
8
Weeg de juiste hoeveelheid eigeel en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine.
9
Zet de klopper van de keukenmachine aan en kluts de eierdooiers.
Advertentie
Bekijk hier welke keukenrobot Dagelijkse kost gebruikt en geniet van de KitchenAid Black Friday kortingen!
10
Schenk er na een minuut het warme suikerwater bij. Laat de machine enkele minuten op volle toeren draaien tot het mengsel schuimig wordt, afkoelt en een bleke kleur krijgt.
11
Klop intussen de room half op (vergelijkbaar met de dikte van vloeibare yoghurt).
12
Spatel even door de gesmolten chocolade en giet ze bij de opgeklopte eigelen. Laat de klopper op matige snelheid draaien.
13
Schenk tussendoor een scheutje bananenlikeur bij het mengsel. (naar persoonlijke smaak).
14
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in een pannetje met een scheut heet water. Schenk de opgeloste gelatine bij het ivoorwitte mengsel voor de mousse.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
15
Spatel tenslotte de half opgeklopte room onder het chocolademengsel.
16
Neem de springvorm erbij en controleer of de taartbodem voldoende is afgekoeld.
17
Schenk het moussemengsel in de springvorm. Strijk het oppervlak egaal met een spatel. Laat de taart opstijven in de koelkast. Reken hiervoor zo’n twee uur.
De mangocompote
2 mango's, 100 g suiker, 1 scheutje Water
18
Schil de rijpe mango’s met een dunschiller. Zo heb je minimaal verlies van sappig vruchtvlees.
19
Snij zo dicht mogelijk langs de grote pit en laat geen vruchtvlees verloren gaan.
20
Snij de stukken mango fijn en doe de blokjes fruit in een potje, samen met wat suiker en een scheutje water. Breng het fruit aan de kook op een zacht vuur.
21
Na ongeveer 20 minuten pruttelen heb je mangocompote. Giet de moes met stukjes in een schaaltje en laat de compote afkoelen.
De afwerking
22
Doe warm water in een potje en hou een scherp mesje of een kleine spatel bij de hand.
23
Snij langsheen de randen van de taart met het warm mes of spateltje. Klik pas nadien de springvorm los.
24
Snij de taart in punten met behulp van een groot warm mes. Geef het mes tussen elke snijbeweging een warm bad.
25
Serveer de witte chocolademoussetaart met een schepje koude mangocompote erbij.
1
Smelt de boter op een zacht vuur en doe de petit beurrekoekjes in de beker van je blender. Maal de koekjes fijn en schenk er nadien de gesmolten boter bij. Mix alles opnieuw tot de koekjes de boter opgeslorpt hebben. Het resultaat is en zanderig mengsel.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2
Snij een rondje uit het bakpapier, ter grootte van de bodem van de springvorm.
De taartbodem
200 g petit-beurrekoekjes, 75 g boter
1
Smelt de boter op een zacht vuur en doe de petit beurrekoekjes in de beker van je blender. Maal de koekjes fijn en schenk er nadien de gesmolten boter bij. Mix alles opnieuw tot de koekjes de boter opgeslorpt hebben. Het resultaat is en zanderig mengsel.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2
Snij een rondje uit het bakpapier, ter grootte van de bodem van de springvorm.
3
Leg het ronde vel bakpapier op de bodem van de vorm en stort er het koekjesmengsel in. Verdeel het evenredig over de bodem en druk het mengsel aan.
4
Zet de springvorm in de koelkast en laat de taartbodem opstijven.
De mousse
325 g slagroom, 165 g Chocolade, 85 g suiker, 60 g eierdooiers, 45 g Water, 10 g gelatine, 1 scheutje likeur 'crème de bananes'
5
Meng de suiker en het water en breng dit rustig aan de kook.
6
Week de gelatineblaadjes in een beker koud water.
7
Breek de witte chocolade in stukjes en smelt ze op een zacht vuur ‘au bain-marie’. Plaats daarvoor een kleine pot met de chocolade in een grotere pot met (warm) water.
8
Weeg de juiste hoeveelheid eigeel en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine.
9
Zet de klopper van de keukenmachine aan en kluts de eierdooiers.
Advertentie
Bekijk hier welke keukenrobot Dagelijkse kost gebruikt en geniet van de KitchenAid Black Friday kortingen!
10
Schenk er na een minuut het warme suikerwater bij. Laat de machine enkele minuten op volle toeren draaien tot het mengsel schuimig wordt, afkoelt en een bleke kleur krijgt.
11
Klop intussen de room half op (vergelijkbaar met de dikte van vloeibare yoghurt).
12
Spatel even door de gesmolten chocolade en giet ze bij de opgeklopte eigelen. Laat de klopper op matige snelheid draaien.
13
Schenk tussendoor een scheutje bananenlikeur bij het mengsel. (naar persoonlijke smaak).
14
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in een pannetje met een scheut heet water. Schenk de opgeloste gelatine bij het ivoorwitte mengsel voor de mousse.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
15
Spatel tenslotte de half opgeklopte room onder het chocolademengsel.
16
Neem de springvorm erbij en controleer of de taartbodem voldoende is afgekoeld.
17
Schenk het moussemengsel in de springvorm. Strijk het oppervlak egaal met een spatel. Laat de taart opstijven in de koelkast. Reken hiervoor zo’n twee uur.
De mangocompote
2 mango's, 100 g suiker, 1 scheutje Water
18
Schil de rijpe mango’s met een dunschiller. Zo heb je minimaal verlies van sappig vruchtvlees.
19
Snij zo dicht mogelijk langs de grote pit en laat geen vruchtvlees verloren gaan.
20
Snij de stukken mango fijn en doe de blokjes fruit in een potje, samen met wat suiker en een scheutje water. Breng het fruit aan de kook op een zacht vuur.
21
Na ongeveer 20 minuten pruttelen heb je mangocompote. Giet de moes met stukjes in een schaaltje en laat de compote afkoelen.
De afwerking
22
Doe warm water in een potje en hou een scherp mesje of een kleine spatel bij de hand.
23
Snij langsheen de randen van de taart met het warm mes of spateltje. Klik pas nadien de springvorm los.
24
Snij de taart in punten met behulp van een groot warm mes. Geef het mes tussen elke snijbeweging een warm bad.
25
Serveer de witte chocolademoussetaart met een schepje koude mangocompote erbij.
1
Smelt de boter op een zacht vuur en doe de petit beurrekoekjes in de beker van je blender. Maal de koekjes fijn en schenk er nadien de gesmolten boter bij. Mix alles opnieuw tot de koekjes de boter opgeslorpt hebben. Het resultaat is en zanderig mengsel.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
2
Snij een rondje uit het bakpapier, ter grootte van de bodem van de springvorm.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Petit-beurrekoekjes
200 g
Boter
75 g
Slagroom
325 g
Chocolade
165 g
Suiker
185 g
Eierdooiers
60 g
Water
45 g
Water
1 scheutje
Gelatine
10 g
Likeur 'crème de bananes'
1 scheutje
Mango's
2
Witte chocolademoussetaart met mangocompote
Tijd voor taart, maar dan eentje waar je niet eens een oven voor nodig hebt. Als je op dieet bent, eet je best maar een bescheiden stukje. Al zit de kans erin dat er niet genoeg karakter op de wereld is om dat voornemen waar te maken.Instructies
De taartbodem
200 g petit-beurrekoekjes, 75 g boter
1
Smelt de boter op een zacht vuur en doe de petit beurrekoekjes in de beker van je blender. Maal de koekjes fijn en schenk er nadien de gesmolten boter bij. Mix alles opnieuw tot de koekjes de boter opgeslorpt hebben. Het resultaat is en zanderig mengsel.
2
Snij een rondje uit het bakpapier, ter grootte van de bodem van de springvorm.
3
Leg het ronde vel bakpapier op de bodem van de vorm en stort er het koekjesmengsel in. Verdeel het evenredig over de bodem en druk het mengsel aan.
4
Zet de springvorm in de koelkast en laat de taartbodem opstijven.
De mousse
325 g slagroom, 165 g Chocolade, 85 g suiker, 60 g eierdooiers, 45 g Water, 10 g gelatine, 1 scheutje likeur 'crème de bananes'
5
Meng de suiker en het water en breng dit rustig aan de kook.
6
Week de gelatineblaadjes in een beker koud water.
7
Breek de witte chocolade in stukjes en smelt ze op een zacht vuur ‘au bain-marie’. Plaats daarvoor een kleine pot met de chocolade in een grotere pot met (warm) water.
8
Weeg de juiste hoeveelheid eigeel en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine.
9
Zet de klopper van de keukenmachine aan en kluts de eierdooiers.
10
Schenk er na een minuut het warme suikerwater bij. Laat de machine enkele minuten op volle toeren draaien tot het mengsel schuimig wordt, afkoelt en een bleke kleur krijgt.
11
Klop intussen de room half op (vergelijkbaar met de dikte van vloeibare yoghurt).
12
Spatel even door de gesmolten chocolade en giet ze bij de opgeklopte eigelen. Laat de klopper op matige snelheid draaien.
13
Schenk tussendoor een scheutje bananenlikeur bij het mengsel. (naar persoonlijke smaak).
14
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in een pannetje met een scheut heet water. Schenk de opgeloste gelatine bij het ivoorwitte mengsel voor de mousse.
15
Spatel tenslotte de half opgeklopte room onder het chocolademengsel.
16
Neem de springvorm erbij en controleer of de taartbodem voldoende is afgekoeld.
17
Schenk het moussemengsel in de springvorm. Strijk het oppervlak egaal met een spatel. Laat de taart opstijven in de koelkast. Reken hiervoor zo’n twee uur.
De mangocompote
2 mango's, 100 g suiker, 1 scheutje Water
18
Schil de rijpe mango’s met een dunschiller. Zo heb je minimaal verlies van sappig vruchtvlees.
19
Snij zo dicht mogelijk langs de grote pit en laat geen vruchtvlees verloren gaan.
20
Snij de stukken mango fijn en doe de blokjes fruit in een potje, samen met wat suiker en een scheutje water. Breng het fruit aan de kook op een zacht vuur.
21
Na ongeveer 20 minuten pruttelen heb je mangocompote. Giet de moes met stukjes in een schaaltje en laat de compote afkoelen.
De afwerking
22
Doe warm water in een potje en hou een scherp mesje of een kleine spatel bij de hand.
23
Snij langsheen de randen van de taart met het warm mes of spateltje. Klik pas nadien de springvorm los.
24
Snij de taart in punten met behulp van een groot warm mes. Geef het mes tussen elke snijbeweging een warm bad.
25
Serveer de witte chocolademoussetaart met een schepje koude mangocompote erbij.