dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tonkatsu sando (thumbnail)Tonkatsu sando

Tonkatsu sando

35m
22
-
4.6K
Recepten

Tonkatsu sando

De meest populaire sandwich van het moment komt helemaal overgewaaid uit Japan en bestaat uit witte sneetjes brood met gepaneerd varkensvlees ertussen. Je eet deze krokante sando uit het vuistje met een pittige dip erbij.
Tonkatsu sando (thumbnail)Tonkatsu sando

Tonkatsu sando

35m
22
-
4.6K
Recepten

Tonkatsu sando

De meest populaire sandwich van het moment komt helemaal overgewaaid uit Japan en bestaat uit witte sneetjes brood met gepaneerd varkensvlees ertussen. Je eet deze krokante sando uit het vuistje met een pittige dip erbij.
Type gerechtTussendoortje
Totale tijd35m
Ingrediënten22
Beoordeling-
Aantal likes4.6K

Ingrediënten

4 personen
Wakame
40 g
Ketchup
125 g
Worcestershire saus
2 el
Sojasaus
2 el
Mirin
2 el
Sake
0,75 dl
Mosterd
1 el
Kristalsuiker
1 el
Gember
10 g
Look
1 teentje
Bloem
2 el
Maïszetmeel
1 el
Peper
Zout
Eieren
2
Olijfolie
Panko
200 g
Varkensspiering
4
Arachideolie
Toast brood
8 sneetjes
Sesamzaadjes
Sesamolie

Benodigdheden

Een garde, een vergiet, een vleeshamer, keukenpapier, bakpapier, een rasp, waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

40 g Wakame
1
Laat de gedroogde wakame weken in kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

De saus

125 g ketchup, 2 el Worcestershire saus, 2 el sojasaus, 2 el mirin
2
Neem een mengschaal en doe er de ketchup in. Voeg de juiste hoeveelheden worcestershiresaus, sojasaus en mirin toe.
0,75 dl sake, 1 el mosterd, 1 el kristalsuiker
3
Schenk er de sake bij en voeg een toefje Japanse mosterd toe. Verwarm het mengsel in een pan op een zacht vuur. Roer er wat suiker bij met een garde.
10 g gember, 1 teentje Look
4
Schil het stukje gember en pel de look. Rasp beide ingrediënten fijn in de saus.
5
Laat de saus 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Het vlees

2 el bloem, 1 el maïszetmeel, peper, zout, 2 eieren, olijfolie, 200 g panko
6
Verzamel drie schalen om de lappen spiering te paneren. Doe in de eerste schaal twee delen bloem en één deel maïzena. Kruid met peper en zout. Scheid de eieren en doe het eiwit in de tweede schaal. Klop de eiwitten even los met een scheutje olie. In het laatste schaaltje giet je een flinke bodem panko.
4 varkensspiering
7
Snijd het vet van de spiering. Leg de lappen vlees tussen twee vellen bakpapier en klop ze voorzichtig plat met een vleeshamer.
arachideolie
8
Schenk een flinke bodem arachideolie in een ruime pan. Verhit de olie op een matig tot stevig vuur.
9
Paneer het vlees. Bepoeder elke lap met de mix van bloem en maïszetmeel, wentel ze door het eiwit en geef ze tenslotte een krokante jas van panko.
10
Leg het vlees (in delen) in de hete olie. Draai de spiering na enkele minuten om, zodra de korst goudgeel kleurt. Laat het vlees nog enkele minuten verder bakken.
TIPDe baktijd is afhankelijk van de dikte van de lappen spiering. Reken ongeveer 4 minuten langs elke zijde. Het varkensvlees moet gaar zijn tot in de kern.
11
Laat het gebakken varkensvlees uitlekken op een vel keukenpapier.

Afwerken en serveren

12
Giet de wakame af en spoel onder koud stromend water.
13
Verhit een scheut arachideolie in een tweede pan.
8 sneetjes toast brood
14
Smeer het brood in met de zelfgemaakte saus. Leg telkens een stuk gebakken varkensvlees tussen twee sneetjes brood.
15
Bak de tonkatsu sando krokant in de olie.
sesamzaadjes, sesamolie
16
Serveer de sandwich met een potje saus om te dippen en een portie wakame. Strooi eventueel wat sesamzaadjes over de wakame en werk af met sesamolie.
1
Laat de gedroogde wakame weken in kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Instructies

40 g Wakame
1
Laat de gedroogde wakame weken in kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

De saus

125 g ketchup, 2 el Worcestershire saus, 2 el sojasaus, 2 el mirin
2
Neem een mengschaal en doe er de ketchup in. Voeg de juiste hoeveelheden worcestershiresaus, sojasaus en mirin toe.
0,75 dl sake, 1 el mosterd, 1 el kristalsuiker
3
Schenk er de sake bij en voeg een toefje Japanse mosterd toe. Verwarm het mengsel in een pan op een zacht vuur. Roer er wat suiker bij met een garde.
10 g gember, 1 teentje Look
4
Schil het stukje gember en pel de look. Rasp beide ingrediënten fijn in de saus.
5
Laat de saus 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Het vlees

2 el bloem, 1 el maïszetmeel, peper, zout, 2 eieren, olijfolie, 200 g panko
6
Verzamel drie schalen om de lappen spiering te paneren. Doe in de eerste schaal twee delen bloem en één deel maïzena. Kruid met peper en zout. Scheid de eieren en doe het eiwit in de tweede schaal. Klop de eiwitten even los met een scheutje olie. In het laatste schaaltje giet je een flinke bodem panko.
4 varkensspiering
7
Snijd het vet van de spiering. Leg de lappen vlees tussen twee vellen bakpapier en klop ze voorzichtig plat met een vleeshamer.
arachideolie
8
Schenk een flinke bodem arachideolie in een ruime pan. Verhit de olie op een matig tot stevig vuur.
9
Paneer het vlees. Bepoeder elke lap met de mix van bloem en maïszetmeel, wentel ze door het eiwit en geef ze tenslotte een krokante jas van panko.
10
Leg het vlees (in delen) in de hete olie. Draai de spiering na enkele minuten om, zodra de korst goudgeel kleurt. Laat het vlees nog enkele minuten verder bakken.
TIPDe baktijd is afhankelijk van de dikte van de lappen spiering. Reken ongeveer 4 minuten langs elke zijde. Het varkensvlees moet gaar zijn tot in de kern.
11
Laat het gebakken varkensvlees uitlekken op een vel keukenpapier.

Afwerken en serveren

12
Giet de wakame af en spoel onder koud stromend water.
13
Verhit een scheut arachideolie in een tweede pan.
8 sneetjes toast brood
14
Smeer het brood in met de zelfgemaakte saus. Leg telkens een stuk gebakken varkensvlees tussen twee sneetjes brood.
15
Bak de tonkatsu sando krokant in de olie.
sesamzaadjes, sesamolie
16
Serveer de sandwich met een potje saus om te dippen en een portie wakame. Strooi eventueel wat sesamzaadjes over de wakame en werk af met sesamolie.
1
Laat de gedroogde wakame weken in kokend water.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tonkatsu sando (thumbnail)Tonkatsu sando
4 personen
35m
Ingrediënten
Wakame
40 g
Ketchup
125 g
Worcestershire saus
2 el
Sojasaus
2 el
Mirin
2 el
Sake
0,75 dl
Mosterd
1 el
Kristalsuiker
1 el
Gember
10 g
Look
1 teentje
Bloem
2 el
Maïszetmeel
1 el
Peper
Zout
Eieren
2
Olijfolie
Panko
200 g
Varkensspiering
4
Arachideolie
Toast brood
8 sneetjes
Sesamzaadjes
Sesamolie

Tonkatsu sando

De meest populaire sandwich van het moment komt helemaal overgewaaid uit Japan en bestaat uit witte sneetjes brood met gepaneerd varkensvlees ertussen. Je eet deze krokante sando uit het vuistje met een pittige dip erbij.
Instructies
40 g Wakame
1
Laat de gedroogde wakame weken in kokend water.

De saus

125 g ketchup, 2 el Worcestershire saus, 2 el sojasaus, 2 el mirin
2
Neem een mengschaal en doe er de ketchup in. Voeg de juiste hoeveelheden worcestershiresaus, sojasaus en mirin toe.
0,75 dl sake, 1 el mosterd, 1 el kristalsuiker
3
Schenk er de sake bij en voeg een toefje Japanse mosterd toe. Verwarm het mengsel in een pan op een zacht vuur. Roer er wat suiker bij met een garde.
10 g gember, 1 teentje Look
4
Schil het stukje gember en pel de look. Rasp beide ingrediënten fijn in de saus.
5
Laat de saus 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Het vlees

2 el bloem, 1 el maïszetmeel, peper, zout, 2 eieren, olijfolie, 200 g panko
6
Verzamel drie schalen om de lappen spiering te paneren. Doe in de eerste schaal twee delen bloem en één deel maïzena. Kruid met peper en zout. Scheid de eieren en doe het eiwit in de tweede schaal. Klop de eiwitten even los met een scheutje olie. In het laatste schaaltje giet je een flinke bodem panko.
4 varkensspiering
7
Snijd het vet van de spiering. Leg de lappen vlees tussen twee vellen bakpapier en klop ze voorzichtig plat met een vleeshamer.
arachideolie
8
Schenk een flinke bodem arachideolie in een ruime pan. Verhit de olie op een matig tot stevig vuur.
9
Paneer het vlees. Bepoeder elke lap met de mix van bloem en maïszetmeel, wentel ze door het eiwit en geef ze tenslotte een krokante jas van panko.
10
Leg het vlees (in delen) in de hete olie. Draai de spiering na enkele minuten om, zodra de korst goudgeel kleurt. Laat het vlees nog enkele minuten verder bakken.
TIPDe baktijd is afhankelijk van de dikte van de lappen spiering. Reken ongeveer 4 minuten langs elke zijde. Het varkensvlees moet gaar zijn tot in de kern.
11
Laat het gebakken varkensvlees uitlekken op een vel keukenpapier.

Afwerken en serveren

12
Giet de wakame af en spoel onder koud stromend water.
13
Verhit een scheut arachideolie in een tweede pan.
8 sneetjes toast brood
14
Smeer het brood in met de zelfgemaakte saus. Leg telkens een stuk gebakken varkensvlees tussen twee sneetjes brood.
15
Bak de tonkatsu sando krokant in de olie.
sesamzaadjes, sesamolie
16
Serveer de sandwich met een potje saus om te dippen en een portie wakame. Strooi eventueel wat sesamzaadjes over de wakame en werk af met sesamolie.