dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen (thumbnail)Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

40m
15
-
2.2K
Recepten

Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

Een stuk gebakken kalfslever is niet alleen gezond, het is ook erg lekker. Zeker met witloof waaraan Jeroen een zoetzure toets geeft en met gewone gekookte aardappelen.
Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen (thumbnail)Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

40m
15
-
2.2K
Recepten

Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

Een stuk gebakken kalfslever is niet alleen gezond, het is ook erg lekker. Zeker met witloof waaraan Jeroen een zoetzure toets geeft en met gewone gekookte aardappelen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Boter
Ajuinen
2
Appel
1
Witloof
6 stronken
Pepers
Zout
Nootmuskaat
Balsamicoazijn
Kristalsuiker
1 tl
Kalfslever
4 stukken
Waterkers
1 bosje
Olijfolie
Mosterd
4 el
Grof zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
2 ajuinen
3
Pel en snipper de uien niet te fijn. Stoof ze in de boter.
1 appel
4
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het bij de ui.
6 stronken witloof, pepers, zout, nootmuskaat
5
Maak het witloof schoon en verwijder de harde kern. Snijd het grof en doe het ook in de pan. Kruid met peper, zout een nootmuskaat.
balsamicoazijn, 1 tl kristalsuiker
6
Blus het witloof met een scheutje balsamicoazijn. Strooi er wat suiker over. Zet een deksel op de pan en laat garen.
7
Doe halverwege de kooktijd een scheutje water bij het witloof en zet het deksel schuin op de pan. Laat verder garen.
4 stukken kalfslever
8
Smelt een klont boter in een pan. Kruid de lever met peper en zout. Bak het vlees in de boter.
1 bosje Waterkers, olijfolie
9
Maak de waterkers schoon. Meng met een scheutje olijfolie en wat balsamicoazijn.
10
Haal het deksel van het witloof en laat nog even op het vuur karamelliseren.
11
Giet de aardappelen af. Laat ze kort drogen op het vuur zodat ze mooi bloemig zijn.
4 el mosterd, grof zout
12
Serveer de gebakken kalfslever met het gekonfijt witloof, de waterkers, de gekookte aardappelen en een lepel mosterd. Strooi wat grof zout over het vlees.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Smelt een klont boter in een pan.

Instructies

Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
2 ajuinen
3
Pel en snipper de uien niet te fijn. Stoof ze in de boter.
1 appel
4
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het bij de ui.
6 stronken witloof, pepers, zout, nootmuskaat
5
Maak het witloof schoon en verwijder de harde kern. Snijd het grof en doe het ook in de pan. Kruid met peper, zout een nootmuskaat.
balsamicoazijn, 1 tl kristalsuiker
6
Blus het witloof met een scheutje balsamicoazijn. Strooi er wat suiker over. Zet een deksel op de pan en laat garen.
7
Doe halverwege de kooktijd een scheutje water bij het witloof en zet het deksel schuin op de pan. Laat verder garen.
4 stukken kalfslever
8
Smelt een klont boter in een pan. Kruid de lever met peper en zout. Bak het vlees in de boter.
1 bosje Waterkers, olijfolie
9
Maak de waterkers schoon. Meng met een scheutje olijfolie en wat balsamicoazijn.
10
Haal het deksel van het witloof en laat nog even op het vuur karamelliseren.
11
Giet de aardappelen af. Laat ze kort drogen op het vuur zodat ze mooi bloemig zijn.
4 el mosterd, grof zout
12
Serveer de gebakken kalfslever met het gekonfijt witloof, de waterkers, de gekookte aardappelen en een lepel mosterd. Strooi wat grof zout over het vlees.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2
Smelt een klont boter in een pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen (thumbnail)Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen
4 personen
40m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Boter
Ajuinen
2
Appel
1
Witloof
6 stronken
Pepers
Zout
Nootmuskaat
Balsamicoazijn
Kristalsuiker
1 tl
Kalfslever
4 stukken
Waterkers
1 bosje
Olijfolie
Mosterd
4 el
Grof zout

Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

Een stuk gebakken kalfslever is niet alleen gezond, het is ook erg lekker. Zeker met witloof waaraan Jeroen een zoetzure toets geeft en met gewone gekookte aardappelen.
Instructies

Gebakken kalfslever met gekonfijt witloof en gekookte aardappelen

800 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
boter
2
Smelt een klont boter in een pan.
2 ajuinen
3
Pel en snipper de uien niet te fijn. Stoof ze in de boter.
1 appel
4
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het bij de ui.
6 stronken witloof, pepers, zout, nootmuskaat
5
Maak het witloof schoon en verwijder de harde kern. Snijd het grof en doe het ook in de pan. Kruid met peper, zout een nootmuskaat.
balsamicoazijn, 1 tl kristalsuiker
6
Blus het witloof met een scheutje balsamicoazijn. Strooi er wat suiker over. Zet een deksel op de pan en laat garen.
7
Doe halverwege de kooktijd een scheutje water bij het witloof en zet het deksel schuin op de pan. Laat verder garen.
4 stukken kalfslever
8
Smelt een klont boter in een pan. Kruid de lever met peper en zout. Bak het vlees in de boter.
1 bosje Waterkers, olijfolie
9
Maak de waterkers schoon. Meng met een scheutje olijfolie en wat balsamicoazijn.
10
Haal het deksel van het witloof en laat nog even op het vuur karamelliseren.
11
Giet de aardappelen af. Laat ze kort drogen op het vuur zodat ze mooi bloemig zijn.
4 el mosterd, grof zout
12
Serveer de gebakken kalfslever met het gekonfijt witloof, de waterkers, de gekookte aardappelen en een lepel mosterd. Strooi wat grof zout over het vlees.