dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Petit-beurretaart (thumbnail)Petit-beurretaart

Petit-beurretaart

45m
8
100%
3.1K
Recepten

Petit-beurretaart

Jeroen draagt deze boterroomtaart op aan de mama van een van zijn jeugdvrienden. Lut was het liefste ‘kookmoeke’ en haar recept voor gemetste koek leeft nu verder op Dagelijkse kost.
Petit-beurretaart (thumbnail)Petit-beurretaart

Petit-beurretaart

45m
8
100%
3.1K
Recepten

Petit-beurretaart

Jeroen draagt deze boterroomtaart op aan de mama van een van zijn jeugdvrienden. Lut was het liefste ‘kookmoeke’ en haar recept voor gemetste koek leeft nu verder op Dagelijkse kost.
Type gerechtDessert
Totale tijd45m
Ingrediënten8
Beoordeling100%
Aantal likes3.1K

Ingrediënten

4 personen
Petit-beurrekoekjegroot pak
1 pak
Koffie
Cognac
1 scheutje
Bloemsuiker
250 g
Eieren
2
Oploskoffie
Boter
300 g
Hagelslag

Benodigdheden

Een ovenschaal, een keukenmachine met klopper, een garde, een snijplank, aluminiumfolie

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Bekleed een stevige snijplank met aluminiumfolie. Hierop “metsel” je straks de petit-beurretaart.
koffie, 1 scheutje cognac
3
Zet een grote tas koffie. Laat de koffie afkoelen in een ovenschaal of ruime mengschaal. Giet er een scheutje cognac bij.

De crème au beurre

250 g bloemsuiker, 2 eieren
4
Doe de bloemsuiker en de eieren in de mengkom van de keukenmachine. Klop beide ingrediënten los.
oploskoffie
5
Zet een klein kopje extrasterke koffie. Gebruik hiervoor oploskoffie.
300 g boter
6
Snijd de malse boter in blokjes. Klop de boter beetje bij beetje door het eier-suikermengsel.
7
Giet er een lepel van de sterke koffie bij.
8
Laat goed doorkloppen tot je een gladde boterroom krijgt.

De taart

1 pak petit-beurrekoekje
9
Neem de plank met aluminiumfolie erbij. Leg eerst een laag droge koekjes voor een krokante bodem. Smeer hierop een laagje crème au beurre.
10
Bouw vervolgens opnieuw een laag met koekjes, maar dip ze eerst in de ovenschaal met afgekoelde koffie. Smeer er weer een laag boterroom op. Herhaal deze stappen tot je een mooie gestapelde taart hebt.
hagelslag
11
Bestrijk de taart ook aan de zijkanten met het botermengsel. Werk de taart volledig af met hagelslag.
12
Laat de petit-beurretaart een uurtje rusten in de koelkast.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Bekleed een stevige snijplank met aluminiumfolie. Hierop “metsel” je straks de petit-beurretaart.

Instructies

1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Bekleed een stevige snijplank met aluminiumfolie. Hierop “metsel” je straks de petit-beurretaart.
koffie, 1 scheutje cognac
3
Zet een grote tas koffie. Laat de koffie afkoelen in een ovenschaal of ruime mengschaal. Giet er een scheutje cognac bij.

De crème au beurre

250 g bloemsuiker, 2 eieren
4
Doe de bloemsuiker en de eieren in de mengkom van de keukenmachine. Klop beide ingrediënten los.
oploskoffie
5
Zet een klein kopje extrasterke koffie. Gebruik hiervoor oploskoffie.
300 g boter
6
Snijd de malse boter in blokjes. Klop de boter beetje bij beetje door het eier-suikermengsel.
7
Giet er een lepel van de sterke koffie bij.
8
Laat goed doorkloppen tot je een gladde boterroom krijgt.

De taart

1 pak petit-beurrekoekje
9
Neem de plank met aluminiumfolie erbij. Leg eerst een laag droge koekjes voor een krokante bodem. Smeer hierop een laagje crème au beurre.
10
Bouw vervolgens opnieuw een laag met koekjes, maar dip ze eerst in de ovenschaal met afgekoelde koffie. Smeer er weer een laag boterroom op. Herhaal deze stappen tot je een mooie gestapelde taart hebt.
hagelslag
11
Bestrijk de taart ook aan de zijkanten met het botermengsel. Werk de taart volledig af met hagelslag.
12
Laat de petit-beurretaart een uurtje rusten in de koelkast.
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Bekleed een stevige snijplank met aluminiumfolie. Hierop “metsel” je straks de petit-beurretaart.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Petit-beurretaart (thumbnail)Petit-beurretaart
4 personen
45m
Ingrediënten
Petit-beurrekoekjegroot pak
1 pak
Koffie
Cognac
1 scheutje
Bloemsuiker
250 g
Eieren
2
Oploskoffie
Boter
300 g
Hagelslag

Petit-beurretaart

Jeroen draagt deze boterroomtaart op aan de mama van een van zijn jeugdvrienden. Lut was het liefste ‘kookmoeke’ en haar recept voor gemetste koek leeft nu verder op Dagelijkse kost.
Instructies
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Bekleed een stevige snijplank met aluminiumfolie. Hierop “metsel” je straks de petit-beurretaart.
koffie, 1 scheutje cognac
3
Zet een grote tas koffie. Laat de koffie afkoelen in een ovenschaal of ruime mengschaal. Giet er een scheutje cognac bij.

De crème au beurre

250 g bloemsuiker, 2 eieren
4
Doe de bloemsuiker en de eieren in de mengkom van de keukenmachine. Klop beide ingrediënten los.
oploskoffie
5
Zet een klein kopje extrasterke koffie. Gebruik hiervoor oploskoffie.
300 g boter
6
Snijd de malse boter in blokjes. Klop de boter beetje bij beetje door het eier-suikermengsel.
7
Giet er een lepel van de sterke koffie bij.
8
Laat goed doorkloppen tot je een gladde boterroom krijgt.

De taart

1 pak petit-beurrekoekje
9
Neem de plank met aluminiumfolie erbij. Leg eerst een laag droge koekjes voor een krokante bodem. Smeer hierop een laagje crème au beurre.
10
Bouw vervolgens opnieuw een laag met koekjes, maar dip ze eerst in de ovenschaal met afgekoelde koffie. Smeer er weer een laag boterroom op. Herhaal deze stappen tot je een mooie gestapelde taart hebt.
hagelslag
11
Bestrijk de taart ook aan de zijkanten met het botermengsel. Werk de taart volledig af met hagelslag.
12
Laat de petit-beurretaart een uurtje rusten in de koelkast.