Gepocheerde rabarber met sabayon van Deus en limoensorbet
Gepocheerde rabarber met sabayon van Deus en limoensorbet
Gepocheerde rabarber met sabayon van Deus en limoensorbet
Gepocheerde rabarber met sabayon van Deus en limoensorbet
Ingrediënten
4 personen
Kristalsuiker
250 g
Water
250 ml
Citroenen
0,25
Vanillestok
1
Gember
2 cm
Steranijs
1
Rabarber
4 stengels
Eierdooiers
4
Suiker
3 eierdopjes
Bier
4 eierdopjes
Limoensorbet
Munt
Ijshoorntjes
100 g
Benodigdheden
Een dunschiller, een garde, een ijsschep
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
250 g kristalsuiker, 250 ml Water
1
Zet een kookpot op het vuur en doe het water en de suiker erin. Breng het mengsel aan de kook zodat er een bleke suikersiroop ontstaat.
0,25 citroenen
2
Schil de citroen met een dunschiller. Doe de stukjes schil bij de suikersiroop.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok overlangs in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg beide toe.
2 cm gember, 1 Steranijs
4
Snijd de gember fijn. Voeg de gember en het steranijsje toe aan de suikersiroop en laat het geheel 5 minuten goed doorkoken.
4 stengels Rabarber
5
Snijd de stengels rabarber in stukken van 8 à 10 cm. Je hoeft ze niet te schillen.
6
Voeg de rabarber toe aan de suikersiroop, laat kort opkoken en zet dan het vuur onmiddellijk uit. Laat de rabarber afkoelen in het suikerwater in de koelkast.
TIPZet er een gewicht op (bijvoorbeeld een bord) zodat de stukjes rabarber onder blijven staan.
4 eierdooiers, 3 eierdopjes suiker, 4 eierdopjes bier
7
Doe de eierdooiers met de eierdopjes suiker en bier in een steelpan en klop het geheel luchtig met een garde. Voeg eventueel nog een dopje van het suikerwater toe.
8
Zet de pan op een matig vuur en blijf kloppen tot je een mooie luchtige en gebonden sabayon hebt.
9
Neem een beker met heet water en zet er je ijsschep in.
10
Haal de stukjes rabarber uit de suikersiroop en laat ze even uitlekken. Dep eventueel een beetje droog.
limoensorbet
11
Leg enkele balkjes gepocheerde rabarber op ieders bord en schep er een bolletje limoensorbet op. Lepel er de verse sabayon over.
Munt, 100 g ijshoorntjes
12
Werk het dessert af met een takje munt en wat verkruimelde ijshoorntjes.
250 g kristalsuiker, 250 ml Water
1
Zet een kookpot op het vuur en doe het water en de suiker erin. Breng het mengsel aan de kook zodat er een bleke suikersiroop ontstaat.
0,25 citroenen
2
Schil de citroen met een dunschiller. Doe de stukjes schil bij de suikersiroop.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok overlangs in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg beide toe.
2 cm gember, 1 Steranijs
4
Snijd de gember fijn. Voeg de gember en het steranijsje toe aan de suikersiroop en laat het geheel 5 minuten goed doorkoken.
4 stengels Rabarber
5
Snijd de stengels rabarber in stukken van 8 à 10 cm. Je hoeft ze niet te schillen.
6
Voeg de rabarber toe aan de suikersiroop, laat kort opkoken en zet dan het vuur onmiddellijk uit. Laat de rabarber afkoelen in het suikerwater in de koelkast.
TIPZet er een gewicht op (bijvoorbeeld een bord) zodat de stukjes rabarber onder blijven staan.
4 eierdooiers, 3 eierdopjes suiker, 4 eierdopjes bier
7
Doe de eierdooiers met de eierdopjes suiker en bier in een steelpan en klop het geheel luchtig met een garde. Voeg eventueel nog een dopje van het suikerwater toe.
8
Zet de pan op een matig vuur en blijf kloppen tot je een mooie luchtige en gebonden sabayon hebt.
9
Neem een beker met heet water en zet er je ijsschep in.
10
Haal de stukjes rabarber uit de suikersiroop en laat ze even uitlekken. Dep eventueel een beetje droog.
limoensorbet
11
Leg enkele balkjes gepocheerde rabarber op ieders bord en schep er een bolletje limoensorbet op. Lepel er de verse sabayon over.
Munt, 100 g ijshoorntjes
12
Werk het dessert af met een takje munt en wat verkruimelde ijshoorntjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Kristalsuiker
250 g
Water
250 ml
Citroenen
0,25
Vanillestok
1
Gember
2 cm
Steranijs
1
Rabarber
4 stengels
Eierdooiers
4
Suiker
3 eierdopjes
Bier
4 eierdopjes
Limoensorbet
Munt
Ijshoorntjes
100 g
Gepocheerde rabarber met sabayon van Deus en limoensorbet
Als de rabarber weer groeit, kan je er helemaal zeker van zijn: de lente is in het land. In dit nagerecht wordt het fruit gepocheerd in een badje van suikerwater en geserveerd met een luchtige sabayon van Belgisch bier.Instructies
250 g kristalsuiker, 250 ml Water
1
Zet een kookpot op het vuur en doe het water en de suiker erin. Breng het mengsel aan de kook zodat er een bleke suikersiroop ontstaat.
0,25 citroenen
2
Schil de citroen met een dunschiller. Doe de stukjes schil bij de suikersiroop.
1 vanillestok
3
Snijd de vanillestok overlangs in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg beide toe.
2 cm gember, 1 Steranijs
4
Snijd de gember fijn. Voeg de gember en het steranijsje toe aan de suikersiroop en laat het geheel 5 minuten goed doorkoken.
4 stengels Rabarber
5
Snijd de stengels rabarber in stukken van 8 à 10 cm. Je hoeft ze niet te schillen.
6
Voeg de rabarber toe aan de suikersiroop, laat kort opkoken en zet dan het vuur onmiddellijk uit. Laat de rabarber afkoelen in het suikerwater in de koelkast.
TIPZet er een gewicht op (bijvoorbeeld een bord) zodat de stukjes rabarber onder blijven staan.
4 eierdooiers, 3 eierdopjes suiker, 4 eierdopjes bier
7
Doe de eierdooiers met de eierdopjes suiker en bier in een steelpan en klop het geheel luchtig met een garde. Voeg eventueel nog een dopje van het suikerwater toe.
8
Zet de pan op een matig vuur en blijf kloppen tot je een mooie luchtige en gebonden sabayon hebt.
9
Neem een beker met heet water en zet er je ijsschep in.
10
Haal de stukjes rabarber uit de suikersiroop en laat ze even uitlekken. Dep eventueel een beetje droog.
limoensorbet
11
Leg enkele balkjes gepocheerde rabarber op ieders bord en schep er een bolletje limoensorbet op. Lepel er de verse sabayon over.
Munt, 100 g ijshoorntjes
12
Werk het dessert af met een takje munt en wat verkruimelde ijshoorntjes.