dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella (thumbnail)Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella

Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella

45m
20
-
13.8K
Recepten

Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella

Een carpaccio van allerlei gegrilde groenten met daarbij een klassieke pesto en zachte buffelmozzarella. Fantastisch Italiaans eten en 100% vegetarisch.
Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella (thumbnail)Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella

Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella

45m
20
-
13.8K
Recepten

Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella

Een carpaccio van allerlei gegrilde groenten met daarbij een klassieke pesto en zachte buffelmozzarella. Fantastisch Italiaans eten en 100% vegetarisch.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes13.8K

Ingrediënten

4 personen
Rode paprika's
2
Courgettes
2
Aubergine
1
Olijfolie
Grof zout
Peper
Provençaalse kruiden
Balsamico
Kerstomaten
200 g
Basilicum
1 bosje
Parmezaanse kaas
80 g
Pijnboompitten
60 g
Look
1 teentje
Peterselie
0,5 bosjes
Citroenen
0,25
Zout
Foccacia
1
Buffelmozzarella
250 g
Zilverui
Artisjokken
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 rode paprika's
2
Schil de paprika’s. Snijd ze in stukken en verwijder zaden en zaadlijsten.
1 courgette, 1 aubergine, 1 courgette
3
Snijd de aubergine en de courgettes in dunne plakken.
olijfolie
4
Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Meng ze met je handen door elkaar.
grof zout, peper, Provençaalse kruiden
5
Kruid met grof zout, peper en Provençaalse kruiden.
6
Grill eerst de paprika’s in de grillpan. Doe ze in een ovenschaal en zet ze al in de voorverwarmde oven. Grill de aubergines en de courgettes. Doe ze bij de paprika’s en laat alles verder garen in de oven.
7
Laat de geroosterde groenten volledig afkoelen. Dat mag zelfs in de koelkast.
balsamico, 200 g kerstomaten
8
Was de tomaten en snijd ze in twee. Doe er wat olijfolie en balsamico op. Kruid met peper en grof zout. Laat ze marineren.

Pesto

1 bosje basilicum, 80 g Parmezaanse kaas
9
Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Hak de parmezaan fijn en meng hem met het basilicum.
60 g pijnboompitten
10
Doe wat olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
11
Hak de pijnboompitten fijner en doe ze bij de pesto.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de pesto.
0,5 bosjes peterselie
13
Snipper de peterselie en doe bij de pesto.
0,25 citroenen, zout
14
Werk af met enkele druppels citroensap, peper en zout. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en meng goed.

Afwerken en serveren

1 foccacia
15
Snijd de foccacia in blokjes en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
16
Leg de geroosterde en afgekoelde groenten op een grote schaal.
250 g buffelmozzarella
17
Snijd de mozzarella in blokjes en leg ze op de groenten. Doe er de kerstomaatjes bij.
18
Lepel wat pesto over de groenten en kaas.
Zilverui, artisjokken
19
Doe er eventueel wat van de uitjes en de artisjokken bij.
20
Werk af met focacciacroutons en verse blaadjes basilicum.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Schil de paprika’s. Snijd ze in stukken en verwijder zaden en zaadlijsten.

Instructies

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 rode paprika's
2
Schil de paprika’s. Snijd ze in stukken en verwijder zaden en zaadlijsten.
1 courgette, 1 aubergine, 1 courgette
3
Snijd de aubergine en de courgettes in dunne plakken.
olijfolie
4
Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Meng ze met je handen door elkaar.
grof zout, peper, Provençaalse kruiden
5
Kruid met grof zout, peper en Provençaalse kruiden.
6
Grill eerst de paprika’s in de grillpan. Doe ze in een ovenschaal en zet ze al in de voorverwarmde oven. Grill de aubergines en de courgettes. Doe ze bij de paprika’s en laat alles verder garen in de oven.
7
Laat de geroosterde groenten volledig afkoelen. Dat mag zelfs in de koelkast.
balsamico, 200 g kerstomaten
8
Was de tomaten en snijd ze in twee. Doe er wat olijfolie en balsamico op. Kruid met peper en grof zout. Laat ze marineren.

Pesto

1 bosje basilicum, 80 g Parmezaanse kaas
9
Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Hak de parmezaan fijn en meng hem met het basilicum.
60 g pijnboompitten
10
Doe wat olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
11
Hak de pijnboompitten fijner en doe ze bij de pesto.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de pesto.
0,5 bosjes peterselie
13
Snipper de peterselie en doe bij de pesto.
0,25 citroenen, zout
14
Werk af met enkele druppels citroensap, peper en zout. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en meng goed.

Afwerken en serveren

1 foccacia
15
Snijd de foccacia in blokjes en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
16
Leg de geroosterde en afgekoelde groenten op een grote schaal.
250 g buffelmozzarella
17
Snijd de mozzarella in blokjes en leg ze op de groenten. Doe er de kerstomaatjes bij.
18
Lepel wat pesto over de groenten en kaas.
Zilverui, artisjokken
19
Doe er eventueel wat van de uitjes en de artisjokken bij.
20
Werk af met focacciacroutons en verse blaadjes basilicum.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2
Schil de paprika’s. Snijd ze in stukken en verwijder zaden en zaadlijsten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella (thumbnail)Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella
4 personen
45m
Ingrediënten
Rode paprika's
2
Courgettes
2
Aubergine
1
Olijfolie
Grof zout
Peper
Provençaalse kruiden
Balsamico
Kerstomaten
200 g
Basilicum
1 bosje
Parmezaanse kaas
80 g
Pijnboompitten
60 g
Look
1 teentje
Peterselie
0,5 bosjes
Citroenen
0,25
Zout
Foccacia
1
Buffelmozzarella
250 g
Zilverui
Artisjokken

Vegetarische carpaccio met pesto en buffelmozzarella

Een carpaccio van allerlei gegrilde groenten met daarbij een klassieke pesto en zachte buffelmozzarella. Fantastisch Italiaans eten en 100% vegetarisch.
Instructies
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2 rode paprika's
2
Schil de paprika’s. Snijd ze in stukken en verwijder zaden en zaadlijsten.
1 courgette, 1 aubergine, 1 courgette
3
Snijd de aubergine en de courgettes in dunne plakken.
olijfolie
4
Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Meng ze met je handen door elkaar.
grof zout, peper, Provençaalse kruiden
5
Kruid met grof zout, peper en Provençaalse kruiden.
6
Grill eerst de paprika’s in de grillpan. Doe ze in een ovenschaal en zet ze al in de voorverwarmde oven. Grill de aubergines en de courgettes. Doe ze bij de paprika’s en laat alles verder garen in de oven.
7
Laat de geroosterde groenten volledig afkoelen. Dat mag zelfs in de koelkast.
balsamico, 200 g kerstomaten
8
Was de tomaten en snijd ze in twee. Doe er wat olijfolie en balsamico op. Kruid met peper en grof zout. Laat ze marineren.

Pesto

1 bosje basilicum, 80 g Parmezaanse kaas
9
Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Hak de parmezaan fijn en meng hem met het basilicum.
60 g pijnboompitten
10
Doe wat olijfolie in een pannetje. Rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
11
Hak de pijnboompitten fijner en doe ze bij de pesto.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de pesto.
0,5 bosjes peterselie
13
Snipper de peterselie en doe bij de pesto.
0,25 citroenen, zout
14
Werk af met enkele druppels citroensap, peper en zout. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en meng goed.

Afwerken en serveren

1 foccacia
15
Snijd de foccacia in blokjes en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
16
Leg de geroosterde en afgekoelde groenten op een grote schaal.
250 g buffelmozzarella
17
Snijd de mozzarella in blokjes en leg ze op de groenten. Doe er de kerstomaatjes bij.
18
Lepel wat pesto over de groenten en kaas.
Zilverui, artisjokken
19
Doe er eventueel wat van de uitjes en de artisjokken bij.
20
Werk af met focacciacroutons en verse blaadjes basilicum.