dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus (thumbnail)Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus

Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus

45m
21
-
2.5K
Recepten

Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus

Op het vel gebakken kip met geroosterde bloemkool en kikkererwten, gestoofde spinazie en een lichte saus op basis van tandoori. Dat zijn de ingrediënten voor dit culinaire pareltje uit het oosten.
Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus (thumbnail)Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus

Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus

45m
21
-
2.5K
Recepten

Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus

Op het vel gebakken kip met geroosterde bloemkool en kikkererwten, gestoofde spinazie en een lichte saus op basis van tandoori. Dat zijn de ingrediënten voor dit culinaire pareltje uit het oosten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten21
Beoordeling-
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Mini bloemkool
1
Kikkererwten
1 blikje
Currypoeder
1 snuifje
Za'atar
1 snuifje
Komijn
2 snuifjes
Peper
1 snuifje
Ajuin
1
Gember
30 g
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Garam masala
1 snuifje
Pindakaas
1 el
Tandoori-pasta
4 el
Tomaten passata
0,3 l
Water
0,2 l
Kipfilets
4
Kippenkruiden
1 snuifje
Pindanoten
100 g
Spinazie
400 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Yoghurt
0,2 l

Benodigdheden

Blender

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 mini bloemkool, 1 blikje Kikkererwten, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje komijn, 1 snuifje peper
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C, Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze samen met de kikkererwten in een ovenschaal. Sprenkel wat olie over de bloemkool en kruid met wat zout, een snuif currypoeder, een snuif za’atar,  een snuifje komijn en wat peper. Meng alles goed onder elkaar en schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
1 ajuin, 30 g gember, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers
2
Pel de ui en snijd ze fijn. Laat een scheut olie heet worden in een pan en stoof de ui aan. Schil de gember, snijd hem fijn en voeg hem toe. Pel de look, snijd hem grof en voeg hem toe. snijd de chilipeper fijn en voeg toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje garam masala, 1 el pindakaas, 4 el tandoori-pasta, 0,3 l Tomaten passata, 0,2 l Water
3
Voeg er een snuif komijn, wat garam massala, de pindakaas en de tandooripasta toe en stoof alles goed aan. Voeg de passata en het water toe en breng de saus aan de kook.
4 kipfilets, 1 snuifje kippenkruiden
4
Zet een pan op het vuur met een klontje boter, kruid de kip met kippenkruiden en bak de kip op het vel in de boter. Leg een velletje bakpapier op de kip en zet er een deksel of wat gewicht op, zodat het vel van de kip rustig krokant kan bakken.
100 g pindanoten, 400 g spinazie, 1 teentje Look, 1 snuifje nootmuskaat
5
Laat wat olie heet worden in een andere pan en rooster de pindanootjes in de olie. Kuis en was de spinazie en laat hem even uitlekken. Pel een teentje look en snipper het fijn. Schep de nootjes uit de pan en stoof de spinazie en de look aan in dezelfde pan. Kruid de spinazie met peper zout en een snuifje nootmuskaat.
0,2 l Yoghurt
6
Schep de saus in de pot van de blender, voeg de yoghurt eraan toe en mix de saus glad. Haal de bloemkool uit de oven en snijd de kip in stukken.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
7
Schep wat spinazie op een bord, lepel er wat gebakken bloemkool en kikkererwten bij en leg er enkele stukjes kip tussen. Werk af met wat saus en wat geroosterde pinda.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C, Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze samen met de kikkererwten in een ovenschaal. Sprenkel wat olie over de bloemkool en kruid met wat zout, een snuif currypoeder, een snuif za’atar,  een snuifje komijn en wat peper. Meng alles goed onder elkaar en schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
2
Pel de ui en snijd ze fijn. Laat een scheut olie heet worden in een pan en stoof de ui aan. Schil de gember, snijd hem fijn en voeg hem toe. Pel de look, snijd hem grof en voeg hem toe. snijd de chilipeper fijn en voeg toe.

Instructies

1 mini bloemkool, 1 blikje Kikkererwten, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje komijn, 1 snuifje peper
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C, Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze samen met de kikkererwten in een ovenschaal. Sprenkel wat olie over de bloemkool en kruid met wat zout, een snuif currypoeder, een snuif za’atar,  een snuifje komijn en wat peper. Meng alles goed onder elkaar en schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
1 ajuin, 30 g gember, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers
2
Pel de ui en snijd ze fijn. Laat een scheut olie heet worden in een pan en stoof de ui aan. Schil de gember, snijd hem fijn en voeg hem toe. Pel de look, snijd hem grof en voeg hem toe. snijd de chilipeper fijn en voeg toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje garam masala, 1 el pindakaas, 4 el tandoori-pasta, 0,3 l Tomaten passata, 0,2 l Water
3
Voeg er een snuif komijn, wat garam massala, de pindakaas en de tandooripasta toe en stoof alles goed aan. Voeg de passata en het water toe en breng de saus aan de kook.
4 kipfilets, 1 snuifje kippenkruiden
4
Zet een pan op het vuur met een klontje boter, kruid de kip met kippenkruiden en bak de kip op het vel in de boter. Leg een velletje bakpapier op de kip en zet er een deksel of wat gewicht op, zodat het vel van de kip rustig krokant kan bakken.
100 g pindanoten, 400 g spinazie, 1 teentje Look, 1 snuifje nootmuskaat
5
Laat wat olie heet worden in een andere pan en rooster de pindanootjes in de olie. Kuis en was de spinazie en laat hem even uitlekken. Pel een teentje look en snipper het fijn. Schep de nootjes uit de pan en stoof de spinazie en de look aan in dezelfde pan. Kruid de spinazie met peper zout en een snuifje nootmuskaat.
0,2 l Yoghurt
6
Schep de saus in de pot van de blender, voeg de yoghurt eraan toe en mix de saus glad. Haal de bloemkool uit de oven en snijd de kip in stukken.
Advertentie
Draadloze Blender (thumbnail)Draadloze Blender
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
7
Schep wat spinazie op een bord, lepel er wat gebakken bloemkool en kikkererwten bij en leg er enkele stukjes kip tussen. Werk af met wat saus en wat geroosterde pinda.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C, Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze samen met de kikkererwten in een ovenschaal. Sprenkel wat olie over de bloemkool en kruid met wat zout, een snuif currypoeder, een snuif za’atar,  een snuifje komijn en wat peper. Meng alles goed onder elkaar en schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
2
Pel de ui en snijd ze fijn. Laat een scheut olie heet worden in een pan en stoof de ui aan. Schil de gember, snijd hem fijn en voeg hem toe. Pel de look, snijd hem grof en voeg hem toe. snijd de chilipeper fijn en voeg toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus (thumbnail)Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus
4 personen
45m
Ingrediënten
Mini bloemkool
1
Kikkererwten
1 blikje
Currypoeder
1 snuifje
Za'atar
1 snuifje
Komijn
2 snuifjes
Peper
1 snuifje
Ajuin
1
Gember
30 g
Look
2 teentjes
Rode chilipepers
0,5
Garam masala
1 snuifje
Pindakaas
1 el
Tandoori-pasta
4 el
Tomaten passata
0,3 l
Water
0,2 l
Kipfilets
4
Kippenkruiden
1 snuifje
Pindanoten
100 g
Spinazie
400 g
Nootmuskaat
1 snuifje
Yoghurt
0,2 l

Hoevekip met kikkererwten, bloemkool en tandoorijus

Op het vel gebakken kip met geroosterde bloemkool en kikkererwten, gestoofde spinazie en een lichte saus op basis van tandoori. Dat zijn de ingrediënten voor dit culinaire pareltje uit het oosten.
Instructies
1 mini bloemkool, 1 blikje Kikkererwten, 1 snuifje currypoeder, 1 snuifje Za'atar, 1 snuifje komijn, 1 snuifje peper
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C, Snijd de bloemkool in roosjes en doe ze samen met de kikkererwten in een ovenschaal. Sprenkel wat olie over de bloemkool en kruid met wat zout, een snuif currypoeder, een snuif za’atar,  een snuifje komijn en wat peper. Meng alles goed onder elkaar en schuif de ovenschaal 25 minuten in de oven.
1 ajuin, 30 g gember, 1 teentje Look, 0,5 rode chilipepers
2
Pel de ui en snijd ze fijn. Laat een scheut olie heet worden in een pan en stoof de ui aan. Schil de gember, snijd hem fijn en voeg hem toe. Pel de look, snijd hem grof en voeg hem toe. snijd de chilipeper fijn en voeg toe.
1 snuifje komijn, 1 snuifje garam masala, 1 el pindakaas, 4 el tandoori-pasta, 0,3 l Tomaten passata, 0,2 l Water
3
Voeg er een snuif komijn, wat garam massala, de pindakaas en de tandooripasta toe en stoof alles goed aan. Voeg de passata en het water toe en breng de saus aan de kook.
4 kipfilets, 1 snuifje kippenkruiden
4
Zet een pan op het vuur met een klontje boter, kruid de kip met kippenkruiden en bak de kip op het vel in de boter. Leg een velletje bakpapier op de kip en zet er een deksel of wat gewicht op, zodat het vel van de kip rustig krokant kan bakken.
100 g pindanoten, 400 g spinazie, 1 teentje Look, 1 snuifje nootmuskaat
5
Laat wat olie heet worden in een andere pan en rooster de pindanootjes in de olie. Kuis en was de spinazie en laat hem even uitlekken. Pel een teentje look en snipper het fijn. Schep de nootjes uit de pan en stoof de spinazie en de look aan in dezelfde pan. Kruid de spinazie met peper zout en een snuifje nootmuskaat.
0,2 l Yoghurt
6
Schep de saus in de pot van de blender, voeg de yoghurt eraan toe en mix de saus glad. Haal de bloemkool uit de oven en snijd de kip in stukken.
7
Schep wat spinazie op een bord, lepel er wat gebakken bloemkool en kikkererwten bij en leg er enkele stukjes kip tussen. Werk af met wat saus en wat geroosterde pinda.