Konijnenbout op de BBQ met een salade van boontjes, tomaat en berloumi
Konijnenbout op de BBQ met een salade van boontjes, tomaat en berloumi
Zin in iets anders op de BBQ? Deze gegrilde konijnenbout, gemarineerd in citroen en perenstroop, serveer je met een frisse salade van boontjes, tomaat en gegrilde Berloumi. Een verrassende combinatie die perfect past bij een zomerse avond.
Konijnenbout op de BBQ met een salade van boontjes, tomaat en berloumi
Konijnenbout op de BBQ met een salade van boontjes, tomaat en berloumi
Zin in iets anders op de BBQ? Deze gegrilde konijnenbout, gemarineerd in citroen en perenstroop, serveer je met een frisse salade van boontjes, tomaat en gegrilde Berloumi. Een verrassende combinatie die perfect past bij een zomerse avond.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Konijnenbouten
4
Look
4 teentjes
Italiaanse kruiden mix
1 el
Olijfolie
2 el
Peper
Zout
Citroen(sap en zeste)
1
Perenstroop
2 el
Olijfolie
4 el
Rode wijnazijn
2 el
Rode ui
1
Groene boontjes
150 g
Kerstomaten
200 g
Berloumi
250 g
Oregano
1 bosje
Marineer het vlees minstens 30 minuten
4 teentjes knoflook, 1 el Italiaanse kruiden mix, 2 el olijfolie, peper, zout, 1 citroen ((sap en zeste)), 2 el Limburgse perenstroop, 4 konijnenbouten
1
Pers de look fijn in een ruime kom. Doe er de Italiaanse kruiden en een scheut olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Voeg het citroensap, de zeste en de Limburgse stroop toe en meng alles goed. Leg de bouten in de marinade en hussel ze goed door elkaar. Dek af en laat minstens een half uurtje tot 2 uur marineren.
En verder
2
Leg de gemarineerde bouten op de barbecue. Draai ze na 5 minuten om en laat ze nog zo'n 40 minuten garen op indirecte warmte. Keer de bouten regelmatig en bestrijk ze telkens met de marinade.
4 el olijfolie, 2 el Rode wijnazijn, 1 rode ui, zout
3
Maak ondertussen de salade klaar. Meng de olijfolie met de rode wijnazijn. Snipper de rode ui fijn, doe in een kom en strooi er een snuifje zout over. Giet de vinaigrette over de ui en laat 15 minuten trekken.
150 g groene boontjes, 200 g kerstomaten
4
Kook de boontjes beetgaar (zo'n 8 minuten) en laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd de kerstomaatjes in twee. Meng de boontjes en de kerstomaatjes onder de ui.
250 g Berloumi, olijfolie
5
Snijd de Berloumi in reepjes, bestrijk ze met een scheutje olijfolie en grill ze rondom goudbruin op de barbecue. Snijd ze vervolgens in hapklare stukken.
1 bosje oregano
6
Serveer het vlees samen met de boontjes en de kerstomaatjes. Werk het geheel af met de Berloumi en enkele takjes verse oregano.
1
Pers de look fijn in een ruime kom. Doe er de Italiaanse kruiden en een scheut olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Voeg het citroensap, de zeste en de Limburgse stroop toe en meng alles goed. Leg de bouten in de marinade en hussel ze goed door elkaar. Dek af en laat minstens een half uurtje tot 2 uur marineren.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Marineer het vlees minstens 30 minuten
4 teentjes knoflook, 1 el Italiaanse kruiden mix, 2 el olijfolie, peper, zout, 1 citroen ((sap en zeste)), 2 el Limburgse perenstroop, 4 konijnenbouten
1
Pers de look fijn in een ruime kom. Doe er de Italiaanse kruiden en een scheut olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Voeg het citroensap, de zeste en de Limburgse stroop toe en meng alles goed. Leg de bouten in de marinade en hussel ze goed door elkaar. Dek af en laat minstens een half uurtje tot 2 uur marineren.
En verder
2
Leg de gemarineerde bouten op de barbecue. Draai ze na 5 minuten om en laat ze nog zo'n 40 minuten garen op indirecte warmte. Keer de bouten regelmatig en bestrijk ze telkens met de marinade.
4 el olijfolie, 2 el Rode wijnazijn, 1 rode ui, zout
3
Maak ondertussen de salade klaar. Meng de olijfolie met de rode wijnazijn. Snipper de rode ui fijn, doe in een kom en strooi er een snuifje zout over. Giet de vinaigrette over de ui en laat 15 minuten trekken.
150 g groene boontjes, 200 g kerstomaten
4
Kook de boontjes beetgaar (zo'n 8 minuten) en laat ze schrikken onder koud stromend water. Snijd de kerstomaatjes in twee. Meng de boontjes en de kerstomaatjes onder de ui.
250 g Berloumi, olijfolie
5
Snijd de Berloumi in reepjes, bestrijk ze met een scheutje olijfolie en grill ze rondom goudbruin op de barbecue. Snijd ze vervolgens in hapklare stukken.
1 bosje oregano
6
Serveer het vlees samen met de boontjes en de kerstomaatjes. Werk het geheel af met de Berloumi en enkele takjes verse oregano.
1
Pers de look fijn in een ruime kom. Doe er de Italiaanse kruiden en een scheut olijfolie bij. Kruid met peper en zout. Voeg het citroensap, de zeste en de Limburgse stroop toe en meng alles goed. Leg de bouten in de marinade en hussel ze goed door elkaar. Dek af en laat minstens een half uurtje tot 2 uur marineren.