dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Blinde vinken met jagersaus en frietjes (thumbnail)Blinde vinken met jagersaus en frietjes

Blinde vinken met jagersaus en frietjes

1u 15m
20
-
3.2K
Recepten

Blinde vinken met jagersaus en frietjes

Gebakken blinde vinken in een rodewijnsaus met champignons, zilveruitjes en spek met verse frieten en kropsla.
Blinde vinken met jagersaus en frietjes (thumbnail)Blinde vinken met jagersaus en frietjes

Blinde vinken met jagersaus en frietjes

1u 15m
20
-
3.2K
Recepten

Blinde vinken met jagersaus en frietjes

Gebakken blinde vinken in een rodewijnsaus met champignons, zilveruitjes en spek met verse frieten en kropsla.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u 15m
Ingrediënten20
Beoordeling-
Aantal likes3.2K

Ingrediënten

4 personen
Gemengd gehakt
400 g
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Gehakt met linzenVolle smaak én goed voor je darmen
Frietaardappelen
1.000 g
Ei
1
Paneermeel
2 el
Peterselie
1 bosje
Sjalotten
1
Rosbiefrauwe
4 sneetjes
Vetof lardo
4 plakjes
Zilveruitjes
150 g
Gerookt spek
200 g
Champignons
1 bakje
Look
2 teentjes
Rode wijn
0,3 l
Bruine fond
0,3 l
Rozemarijn
1 takje
Laurier
1
Azijn
1 scheutje
Kropsla
1
Ui
1
Witte wijnazijnen wat slaolie
1 flinke scheut
Bieslook
1 bosje

Benodigdheden

Friteuse

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Gehakt met linzen
Volle smaak én goed voor je darmen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!

Instructies

Voorbereiding

150 g zilveruitjes
1
Laat de zilveruitjes weken in heet water en pel ze.
2
Laat de friteuse voorverwarmen tot 160 °C.
1 ui, 1 scheutje azijn
3
Snijd de ui in ringen en sprenkel er wat azijn over.
4
Snijd de aardappelen in frieten en pocheer ze ongeveer 4 minuten in het frietvet.
5
Laat de frieten afkoelen in de diepvries en verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.

Bereiding

6
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
400 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel
7
Doe het gehakt met het ei en het paneermeel in een kom en kruid met peper en zout.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
1 bosje Peterselie, 1 Sjalotten
8
Snipper de peterselie en de sjalot fijn en meng ze onder het gehakt.
4 sneetjes rosbief (rauwe)
9
Kruid de plakken rosbief met peper en zout, verdeel het gehakt in vier gelijke porties en wikkel het gehakt in de lapjes rosbief.
4 plakjes vet (of lardo)
10
Leg over elke pakketje een lapje vet of wikkel ze in een plak lardo en bind de blinde vinken op met keukentouw.
11
Kleur de blinde vinken in boter met een scheutje arachideolie. Leg ze daarna in een ovenschaal en gaar de blinde vinken verder in de oven gedurende 12 minuten.
200 g gerookt spek, 1 bakje champignons
12
Snijd het spek in reepjes en de champignons in vier en bak ze in de pan van de blinde vinken.
2 teentjes Look
13
Voeg er de zilveruitjes aan toe. Plet de look en voeg hem toe.
1 takje rozemarijn, 1 laurier, 0,3 l rode wijn
14
Doe er een tak rozemarijn en blaadjes laurier bij en blus met de rode wijn. Kruid met een snuifje zout en flink wat peper.
0,3 l bruine fond
15
Laat de wijn inkoken en voeg de bruine fond toe. Laat het geheel nog even zachtjes koken.
1 kropsla
16
Scheur de sla in stukken en doe ze bij de ui.
1 bosje Bieslook, 1 flinke scheut Witte wijnazijn (en wat slaolie)
17
Snipper wat bieslook en voeg hem toe. Kruid met peper en zout, voeg een scheut olijfolie toe en meng de sla.
18
Bak de frieten krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
19
Serveer de blinde vinken met jagersaus, wat kropsla en de frieten.
1
Laat de zilveruitjes weken in heet water en pel ze.
2
Laat de friteuse voorverwarmen tot 160 °C.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Gehakt met linzen
Volle smaak én goed voor je darmen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!

Instructies

Voorbereiding

150 g zilveruitjes
1
Laat de zilveruitjes weken in heet water en pel ze.
2
Laat de friteuse voorverwarmen tot 160 °C.
1 ui, 1 scheutje azijn
3
Snijd de ui in ringen en sprenkel er wat azijn over.
4
Snijd de aardappelen in frieten en pocheer ze ongeveer 4 minuten in het frietvet.
5
Laat de frieten afkoelen in de diepvries en verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.

Bereiding

6
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
400 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel
7
Doe het gehakt met het ei en het paneermeel in een kom en kruid met peper en zout.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Gehakt met linzen (thumbnail)Gehakt met linzen
Wist je dat...? Door een deel van je gehakt door linzen te vervangen, geef je je gerecht een vollere smaak. Linzen zitten ook vol vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). Plus, je krijgt zo minder bewerkt vlees binnen. Geniet van deze gezonde twist aan jouw favoriete gerecht!
1 bosje Peterselie, 1 Sjalotten
8
Snipper de peterselie en de sjalot fijn en meng ze onder het gehakt.
4 sneetjes rosbief (rauwe)
9
Kruid de plakken rosbief met peper en zout, verdeel het gehakt in vier gelijke porties en wikkel het gehakt in de lapjes rosbief.
4 plakjes vet (of lardo)
10
Leg over elke pakketje een lapje vet of wikkel ze in een plak lardo en bind de blinde vinken op met keukentouw.
11
Kleur de blinde vinken in boter met een scheutje arachideolie. Leg ze daarna in een ovenschaal en gaar de blinde vinken verder in de oven gedurende 12 minuten.
200 g gerookt spek, 1 bakje champignons
12
Snijd het spek in reepjes en de champignons in vier en bak ze in de pan van de blinde vinken.
2 teentjes Look
13
Voeg er de zilveruitjes aan toe. Plet de look en voeg hem toe.
1 takje rozemarijn, 1 laurier, 0,3 l rode wijn
14
Doe er een tak rozemarijn en blaadjes laurier bij en blus met de rode wijn. Kruid met een snuifje zout en flink wat peper.
0,3 l bruine fond
15
Laat de wijn inkoken en voeg de bruine fond toe. Laat het geheel nog even zachtjes koken.
1 kropsla
16
Scheur de sla in stukken en doe ze bij de ui.
1 bosje Bieslook, 1 flinke scheut Witte wijnazijn (en wat slaolie)
17
Snipper wat bieslook en voeg hem toe. Kruid met peper en zout, voeg een scheut olijfolie toe en meng de sla.
18
Bak de frieten krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
19
Serveer de blinde vinken met jagersaus, wat kropsla en de frieten.
1
Laat de zilveruitjes weken in heet water en pel ze.
2
Laat de friteuse voorverwarmen tot 160 °C.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Blinde vinken met jagersaus en frietjes (thumbnail)Blinde vinken met jagersaus en frietjes
4 personen
1u 15m
Ingrediënten
Frietaardappelen
1.000 g
Gemengd gehakt
400 g
Ei
1
Paneermeel
2 el
Peterselie
1 bosje
Sjalotten
1
Rosbiefrauwe
4 sneetjes
Vetof lardo
4 plakjes
Zilveruitjes
150 g
Gerookt spek
200 g
Champignons
1 bakje
Look
2 teentjes
Rode wijn
0,3 l
Bruine fond
0,3 l
Rozemarijn
1 takje
Laurier
1
Azijn
1 scheutje
Kropsla
1
Ui
1
Witte wijnazijnen wat slaolie
1 flinke scheut
Bieslook
1 bosje

Blinde vinken met jagersaus en frietjes

Gebakken blinde vinken in een rodewijnsaus met champignons, zilveruitjes en spek met verse frieten en kropsla.
Instructies

Voorbereiding

150 g zilveruitjes
1
Laat de zilveruitjes weken in heet water en pel ze.
2
Laat de friteuse voorverwarmen tot 160 °C.
1 ui, 1 scheutje azijn
3
Snijd de ui in ringen en sprenkel er wat azijn over.
4
Snijd de aardappelen in frieten en pocheer ze ongeveer 4 minuten in het frietvet.
5
Laat de frieten afkoelen in de diepvries en verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180 °C.

Bereiding

6
Laat de oven voorverwarmen tot 180 °C.
400 g gemengd gehakt, 1 ei, 2 el paneermeel
7
Doe het gehakt met het ei en het paneermeel in een kom en kruid met peper en zout.
1 bosje Peterselie, 1 Sjalotten
8
Snipper de peterselie en de sjalot fijn en meng ze onder het gehakt.
4 sneetjes rosbief (rauwe)
9
Kruid de plakken rosbief met peper en zout, verdeel het gehakt in vier gelijke porties en wikkel het gehakt in de lapjes rosbief.
4 plakjes vet (of lardo)
10
Leg over elke pakketje een lapje vet of wikkel ze in een plak lardo en bind de blinde vinken op met keukentouw.
11
Kleur de blinde vinken in boter met een scheutje arachideolie. Leg ze daarna in een ovenschaal en gaar de blinde vinken verder in de oven gedurende 12 minuten.
200 g gerookt spek, 1 bakje champignons
12
Snijd het spek in reepjes en de champignons in vier en bak ze in de pan van de blinde vinken.
2 teentjes Look
13
Voeg er de zilveruitjes aan toe. Plet de look en voeg hem toe.
1 takje rozemarijn, 1 laurier, 0,3 l rode wijn
14
Doe er een tak rozemarijn en blaadjes laurier bij en blus met de rode wijn. Kruid met een snuifje zout en flink wat peper.
0,3 l bruine fond
15
Laat de wijn inkoken en voeg de bruine fond toe. Laat het geheel nog even zachtjes koken.
1 kropsla
16
Scheur de sla in stukken en doe ze bij de ui.
1 bosje Bieslook, 1 flinke scheut Witte wijnazijn (en wat slaolie)
17
Snipper wat bieslook en voeg hem toe. Kruid met peper en zout, voeg een scheut olijfolie toe en meng de sla.
18
Bak de frieten krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
19
Serveer de blinde vinken met jagersaus, wat kropsla en de frieten.