Chocoladetaart met zoute karamel
Chocoladetaart met zoute karamel
Chocoladetaart met zoute karamel
Chocoladetaart met zoute karamel
Ingrediënten
4 personen
Boter
195 g
Boter
Bloemsuiker
90 g
Zout
1 snuifje
Vanillestokje
1
Ei
1
Amandelpoeder
80 g
Bloem
250 g
Bloem
Kristalsuiker
150 g
Chocolade
400 g
Room
0,1 l
Room
350 g
Grof zout
1 tl
Hazelnoten
200 g
Malse boter
120 g
Nutella
1 flinke eetlepel
Benodigdheden
Bakvorm ong 22 cm, bakpapier, baklinzen of bakbonen, keukenmachine, cutter
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Het kruimeldeeg
125 g boter, 90 g bloemsuiker, 1 snuifje zout, 1 vanillestokje, 1 ei
1
Neem de mengkom van de keukenmachine en doe er de malse boter, de bloemsuiker, het volledige ei, een snuifje zout en de zaadjes van het vanillestokje in.
2
Laat de keukenmachine op een lage stand draaien. Gebruik hiervoor het K-vormig hulpstuk.
80 g amandelpoeder, 250 g bloem
3
Verhoog de stand van de keukenmachine tijdens het afmeten van de droge ingrediënten. Meet de juiste hoeveelheid amandelpoeder en bloem af. Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
4
Doe de droge ingrediënten er lepel per lepel bij.
5
Kneed het deeg kort met de hand, verpak het in een vel vershoudfolie en laat het vervolgens even rusten in de koelkast.
De karamelsaus
150 g kristalsuiker
6
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur.
TIPZolang er stoom uit het pannetje komt, is het water nog aan het verdampen. Als dat stopt, moet je reageren.
400 g Chocolade
7
Snijd intussen de latten chocolade fijner.
8
Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
70 g boter, 0,1 l Room, 1 tl grof zout
9
Voeg er vervolgens de malse boter, de room en het grof zout aan toe. Haal de karamel vervolgens van het vuur.
De vulling
200 g hazelnoten
10
Maal de hazelnoten fijn in de cutter.
120 g malse boter, 1 flinke eetlepel nutella
11
Doe ze met de malse boter en de nutella in de mengkom bij de chocolade. Zet de mengkom even aan de kant.
bloem
12
Haal het deeg uit de frigo. Rol het deeg met een deegrol uit op een met bloem bestoven werkblad.
bloem, boter
13
Boter en bloem de taartvorm in.
14
Leg het deeg vervolgens voorzichtig in de taartvorm en duw goed aan.
15
Snijd een vel bakpapier bij zodat het in de vorm past en leg het op het deeg. Giet er baklinzen of bakbonen in.
16
Bak het deeg blind gedurende 20-25 min. op 175°C.
350 g Room
17
Kook de room op in een steelpannetje.
18
Giet de room in de mengkom bij de andere ingrediënten en meng alles onder elkaar tot een stevige vulling.
19
Haal het blindgebakken deeg uit de oven. Stort het chocoladebeslag in de taartvorm en laat de vulling vervolgens volledig opstijven.
20
Snijd een spie uit de taart met een warm mes en werk af met de karamelsaus.
Het kruimeldeeg
125 g boter, 90 g bloemsuiker, 1 snuifje zout, 1 vanillestokje, 1 ei
1
Neem de mengkom van de keukenmachine en doe er de malse boter, de bloemsuiker, het volledige ei, een snuifje zout en de zaadjes van het vanillestokje in.
2
Laat de keukenmachine op een lage stand draaien. Gebruik hiervoor het K-vormig hulpstuk.
80 g amandelpoeder, 250 g bloem
3
Verhoog de stand van de keukenmachine tijdens het afmeten van de droge ingrediënten. Meet de juiste hoeveelheid amandelpoeder en bloem af. Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
4
Doe de droge ingrediënten er lepel per lepel bij.
5
Kneed het deeg kort met de hand, verpak het in een vel vershoudfolie en laat het vervolgens even rusten in de koelkast.
De karamelsaus
150 g kristalsuiker
6
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur.
TIPZolang er stoom uit het pannetje komt, is het water nog aan het verdampen. Als dat stopt, moet je reageren.
400 g Chocolade
7
Snijd intussen de latten chocolade fijner.
8
Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
70 g boter, 0,1 l Room, 1 tl grof zout
9
Voeg er vervolgens de malse boter, de room en het grof zout aan toe. Haal de karamel vervolgens van het vuur.
De vulling
200 g hazelnoten
10
Maal de hazelnoten fijn in de cutter.
120 g malse boter, 1 flinke eetlepel nutella
11
Doe ze met de malse boter en de nutella in de mengkom bij de chocolade. Zet de mengkom even aan de kant.
bloem
12
Haal het deeg uit de frigo. Rol het deeg met een deegrol uit op een met bloem bestoven werkblad.
bloem, boter
13
Boter en bloem de taartvorm in.
14
Leg het deeg vervolgens voorzichtig in de taartvorm en duw goed aan.
15
Snijd een vel bakpapier bij zodat het in de vorm past en leg het op het deeg. Giet er baklinzen of bakbonen in.
16
Bak het deeg blind gedurende 20-25 min. op 175°C.
350 g Room
17
Kook de room op in een steelpannetje.
18
Giet de room in de mengkom bij de andere ingrediënten en meng alles onder elkaar tot een stevige vulling.
19
Haal het blindgebakken deeg uit de oven. Stort het chocoladebeslag in de taartvorm en laat de vulling vervolgens volledig opstijven.
20
Snijd een spie uit de taart met een warm mes en werk af met de karamelsaus.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Boter
195 g
Boter
Bloemsuiker
90 g
Zout
1 snuifje
Vanillestokje
1
Ei
1
Amandelpoeder
80 g
Bloem
250 g
Bloem
Kristalsuiker
150 g
Chocolade
400 g
Room
0,1 l
Room
350 g
Grof zout
1 tl
Hazelnoten
200 g
Malse boter
120 g
Nutella
1 flinke eetlepel
Chocoladetaart met zoute karamel
Een spie heerlijke chocoladetaart met hazelnoot en een gezouten karamelsaus. Van dit dessert geniet je nog dagen na.Instructies
Het kruimeldeeg
125 g boter, 90 g bloemsuiker, 1 snuifje zout, 1 vanillestokje, 1 ei
1
Neem de mengkom van de keukenmachine en doe er de malse boter, de bloemsuiker, het volledige ei, een snuifje zout en de zaadjes van het vanillestokje in.
2
Laat de keukenmachine op een lage stand draaien. Gebruik hiervoor het K-vormig hulpstuk.
80 g amandelpoeder, 250 g bloem
3
Verhoog de stand van de keukenmachine tijdens het afmeten van de droge ingrediënten. Meet de juiste hoeveelheid amandelpoeder en bloem af. Meng de droge ingrediënten onder elkaar.
4
Doe de droge ingrediënten er lepel per lepel bij.
5
Kneed het deeg kort met de hand, verpak het in een vel vershoudfolie en laat het vervolgens even rusten in de koelkast.
De karamelsaus
150 g kristalsuiker
6
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur.
TIPZolang er stoom uit het pannetje komt, is het water nog aan het verdampen. Als dat stopt, moet je reageren.
400 g Chocolade
7
Snijd intussen de latten chocolade fijner.
8
Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
70 g boter, 0,1 l Room, 1 tl grof zout
9
Voeg er vervolgens de malse boter, de room en het grof zout aan toe. Haal de karamel vervolgens van het vuur.
De vulling
200 g hazelnoten
10
Maal de hazelnoten fijn in de cutter.
120 g malse boter, 1 flinke eetlepel nutella
11
Doe ze met de malse boter en de nutella in de mengkom bij de chocolade. Zet de mengkom even aan de kant.
bloem
12
Haal het deeg uit de frigo. Rol het deeg met een deegrol uit op een met bloem bestoven werkblad.
bloem, boter
13
Boter en bloem de taartvorm in.
14
Leg het deeg vervolgens voorzichtig in de taartvorm en duw goed aan.
15
Snijd een vel bakpapier bij zodat het in de vorm past en leg het op het deeg. Giet er baklinzen of bakbonen in.
16
Bak het deeg blind gedurende 20-25 min. op 175°C.
350 g Room
17
Kook de room op in een steelpannetje.
18
Giet de room in de mengkom bij de andere ingrediënten en meng alles onder elkaar tot een stevige vulling.
19
Haal het blindgebakken deeg uit de oven. Stort het chocoladebeslag in de taartvorm en laat de vulling vervolgens volledig opstijven.
20
Snijd een spie uit de taart met een warm mes en werk af met de karamelsaus.