Hutsepot met casselerrib en spek
Hutsepot met casselerrib en spek
Hutsepot met casselerrib en spek
Hutsepot met casselerrib en spek
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouillon
1 liter
Boter
Gezouten spek
200 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Rapen
2
Wortels
2
Prei
1 stengel
Selder
3 stengels
Pastinaak
1
Witte kolen
0,25
Casselerribben
400 g
Aardappelen
800 g
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Lente-uien
3
Mosterd
4 el
Benodigdheden
Keukentouw
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 liter Kippenbouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf kippenbouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een stevige kookpot (cocotte).
200 g Gezouten spek
3
Snijd het zwoerd van het spek en snijd het spek in reepjes. Bak het in de boter.
2 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze met het spek.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen in stukken en stoof mee aan.
2 rapen, 2 Wortels
6
Schil de rapen en de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in de kookpot.
1 stengel prei, 3 stengels selder
7
Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze in stukken en stoof ze mee aan.
1 pastinaak
8
Schil de pastinaak, snijd hem in stukken en doe hem bij de rest van de groenten.
0,25 Witte kolen
9
Snijd de witte kool grof en doe ze bij de groenten.
400 g casselerribben
10
Haal het been uit de casselerrib en snijd het vlees in repen. Doe het bij de groenten in de kookpot.
800 g aardappelen
11
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken zonder ze te wassen zodat er nog veel zetmeel in zit. Doe ze in de kookpot.
tijm, laurier, peper
12
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het bij de groenten. Kruid met peper. Wacht met zouten tot het einde. Het spek en de casselerrib zijn immers al zout.
13
Giet er de warme bouillon bij.
zout, peper
14
Zet een deksel op de pot en laat minstens 2 uur garen op een zacht vuur. Schud – of beter: huts – af en toe met de pot zodat alles zich goed vermengt. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
TIPJe kunt de kookpot ook in de oven zetten op 150 °C.
3 lente-uien
15
Snipper het groen van de lente-uien fijn.
4 el mosterd
16
Werk de hutsepot af met wat lente-ui en geef er een lepel mosterd bij.
TIPHeb je nog hutsepot over? Doe er de volgende dag wat bouillon bij en je hebt een heerlijke hutsepotsoep.
1 liter Kippenbouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf kippenbouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een stevige kookpot (cocotte).
200 g Gezouten spek
3
Snijd het zwoerd van het spek en snijd het spek in reepjes. Bak het in de boter.
2 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze met het spek.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen in stukken en stoof mee aan.
2 rapen, 2 Wortels
6
Schil de rapen en de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in de kookpot.
1 stengel prei, 3 stengels selder
7
Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze in stukken en stoof ze mee aan.
1 pastinaak
8
Schil de pastinaak, snijd hem in stukken en doe hem bij de rest van de groenten.
0,25 Witte kolen
9
Snijd de witte kool grof en doe ze bij de groenten.
400 g casselerribben
10
Haal het been uit de casselerrib en snijd het vlees in repen. Doe het bij de groenten in de kookpot.
800 g aardappelen
11
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken zonder ze te wassen zodat er nog veel zetmeel in zit. Doe ze in de kookpot.
tijm, laurier, peper
12
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het bij de groenten. Kruid met peper. Wacht met zouten tot het einde. Het spek en de casselerrib zijn immers al zout.
13
Giet er de warme bouillon bij.
zout, peper
14
Zet een deksel op de pot en laat minstens 2 uur garen op een zacht vuur. Schud – of beter: huts – af en toe met de pot zodat alles zich goed vermengt. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
TIPJe kunt de kookpot ook in de oven zetten op 150 °C.
3 lente-uien
15
Snipper het groen van de lente-uien fijn.
4 el mosterd
16
Werk de hutsepot af met wat lente-ui en geef er een lepel mosterd bij.
TIPHeb je nog hutsepot over? Doe er de volgende dag wat bouillon bij en je hebt een heerlijke hutsepotsoep.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Kippenbouillon
1 liter
Boter
Gezouten spek
200 g
Ajuinen
2
Look
1 teentje
Rapen
2
Wortels
2
Prei
1 stengel
Selder
3 stengels
Pastinaak
1
Witte kolen
0,25
Casselerribben
400 g
Aardappelen
800 g
Tijm
Laurier
Peper
Zout
Lente-uien
3
Mosterd
4 el
Hutsepot met casselerrib en spek
Het is al een hele tijd geleden dat we hutsepot maakten. Daarom deze versie met spek en casselerrib. Vroeger werd hutsepot vooral gebruikt om alle delen van het varken op te maken. Het vlees was vaak gepekeld zodat het lang bewaarde. Met veel groenten is het geweldig winters eten.Instructies
1 liter Kippenbouillon
1
Verwarm de bouillon. Een recept om zelf kippenbouillon te maken vind je hier.
boter
2
Smelt een klont boter in een stevige kookpot (cocotte).
200 g Gezouten spek
3
Snijd het zwoerd van het spek en snijd het spek in reepjes. Bak het in de boter.
2 ajuinen
4
Pel de uien en snijd ze in stukken. Stoof ze met het spek.
1 teentje Look
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen in stukken en stoof mee aan.
2 rapen, 2 Wortels
6
Schil de rapen en de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze in de kookpot.
1 stengel prei, 3 stengels selder
7
Maak de prei en de selder schoon. Snijd ze in stukken en stoof ze mee aan.
1 pastinaak
8
Schil de pastinaak, snijd hem in stukken en doe hem bij de rest van de groenten.
0,25 Witte kolen
9
Snijd de witte kool grof en doe ze bij de groenten.
400 g casselerribben
10
Haal het been uit de casselerrib en snijd het vlees in repen. Doe het bij de groenten in de kookpot.
800 g aardappelen
11
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken zonder ze te wassen zodat er nog veel zetmeel in zit. Doe ze in de kookpot.
tijm, laurier, peper
12
Bind de tijm en laurier samen tot een bouquet garni. Leg het bij de groenten. Kruid met peper. Wacht met zouten tot het einde. Het spek en de casselerrib zijn immers al zout.
13
Giet er de warme bouillon bij.
zout, peper
14
Zet een deksel op de pot en laat minstens 2 uur garen op een zacht vuur. Schud – of beter: huts – af en toe met de pot zodat alles zich goed vermengt. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
TIPJe kunt de kookpot ook in de oven zetten op 150 °C.
3 lente-uien
15
Snipper het groen van de lente-uien fijn.
4 el mosterd
16
Werk de hutsepot af met wat lente-ui en geef er een lepel mosterd bij.
TIPHeb je nog hutsepot over? Doe er de volgende dag wat bouillon bij en je hebt een heerlijke hutsepotsoep.