dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd (thumbnail)Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd

Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd

45m
7
-
1.6K
Recepten

Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd

Karnemelk en hoeveboter uit Jabbeke, mosterd uit Torhout ... Kaantjes en een stuk preskop zijn typische ingrediënten voor een fantastische West-Vlaamse maaltijd!
Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd (thumbnail)Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd

Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd

45m
7
-
1.6K
Recepten

Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd

Karnemelk en hoeveboter uit Jabbeke, mosterd uit Torhout ... Kaantjes en een stuk preskop zijn typische ingrediënten voor een fantastische West-Vlaamse maaltijd!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten7
Beoordeling-
Aantal likes1.6K

Ingrediënten

4 personen
Ratte-aardappelen
400 g
Preskop
400 g
Kaantjes
200 g
Hoeveboter
50 g
Mosterd
1 el
Hoevekarnemelk
0,2 l
Lente-uien
5

Benodigdheden

Keukenpapier, pureestamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd

400 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
400 g preskop
2
Snijd de preskop in blokjes. Doe het vlees in een pan met een scheutje water. Laat het smelten op een matig vuur met een deksel op de pan.
3
Giet de aardappelen af en pel ze.
200 g kaantjes
4
Bak de kaantjes in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden.
TIPBij het uitbenen, verwijderen slagers ook grote lappen vet. Daarin zitten nog kleine stukjes vlees. Dat vet wordt gesmolten waardoor het vlees ‘in zijn eigen vet’ gefrituurd wordt. Die gefrituurde brokjes noemen we kaantjes.
50 g hoeveboter
5
Smelt de boter in een grote pan tot ze de kleur van hazelnoot heeft.
1 el mosterd, 0,2 l hoevekarnemelk
6
Doe de aardappelen bij de boter. Plet ze met karnemelk en mosterd tot puree. Breng op smaak met zout.
5 lente-uien
7
Snipper het groen van de lente-uien.
8
Serveer de puree met de gesmolten preskop, gebakken kaantjes en gesnipperde lente-ui.
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
2
Snijd de preskop in blokjes. Doe het vlees in een pan met een scheutje water. Laat het smelten op een matig vuur met een deksel op de pan.

Instructies

Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd

400 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
400 g preskop
2
Snijd de preskop in blokjes. Doe het vlees in een pan met een scheutje water. Laat het smelten op een matig vuur met een deksel op de pan.
3
Giet de aardappelen af en pel ze.
200 g kaantjes
4
Bak de kaantjes in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden.
TIPBij het uitbenen, verwijderen slagers ook grote lappen vet. Daarin zitten nog kleine stukjes vlees. Dat vet wordt gesmolten waardoor het vlees ‘in zijn eigen vet’ gefrituurd wordt. Die gefrituurde brokjes noemen we kaantjes.
50 g hoeveboter
5
Smelt de boter in een grote pan tot ze de kleur van hazelnoot heeft.
1 el mosterd, 0,2 l hoevekarnemelk
6
Doe de aardappelen bij de boter. Plet ze met karnemelk en mosterd tot puree. Breng op smaak met zout.
5 lente-uien
7
Snipper het groen van de lente-uien.
8
Serveer de puree met de gesmolten preskop, gebakken kaantjes en gesnipperde lente-ui.
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
2
Snijd de preskop in blokjes. Doe het vlees in een pan met een scheutje water. Laat het smelten op een matig vuur met een deksel op de pan.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd (thumbnail)Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd
4 personen
45m
Ingrediënten
Ratte-aardappelen
400 g
Preskop
400 g
Kaantjes
200 g
Hoeveboter
50 g
Mosterd
1 el
Hoevekarnemelk
0,2 l
Lente-uien
5

Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd

Karnemelk en hoeveboter uit Jabbeke, mosterd uit Torhout ... Kaantjes en een stuk preskop zijn typische ingrediënten voor een fantastische West-Vlaamse maaltijd!
Instructies

Preskop en gestampte aardappelen met karnemelk en mosterd

400 g ratte-aardappelen
1
Kook de aardappelen in de schil gaar in gezouten water.
400 g preskop
2
Snijd de preskop in blokjes. Doe het vlees in een pan met een scheutje water. Laat het smelten op een matig vuur met een deksel op de pan.
3
Giet de aardappelen af en pel ze.
200 g kaantjes
4
Bak de kaantjes in een pan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier zodat ze krokant worden.
TIPBij het uitbenen, verwijderen slagers ook grote lappen vet. Daarin zitten nog kleine stukjes vlees. Dat vet wordt gesmolten waardoor het vlees ‘in zijn eigen vet’ gefrituurd wordt. Die gefrituurde brokjes noemen we kaantjes.
50 g hoeveboter
5
Smelt de boter in een grote pan tot ze de kleur van hazelnoot heeft.
1 el mosterd, 0,2 l hoevekarnemelk
6
Doe de aardappelen bij de boter. Plet ze met karnemelk en mosterd tot puree. Breng op smaak met zout.
5 lente-uien
7
Snipper het groen van de lente-uien.
8
Serveer de puree met de gesmolten preskop, gebakken kaantjes en gesnipperde lente-ui.