Lamsfond
Lamsfond
Lamsfond
Lamsfond
Ingrediënten
4 personen
Lamsschenkels
3.000 g
Spekzwoerden
350 g
Tomatenpuree
2 el
Wortels
200 g
Ajuinen
100 g
Selder
200 g
Rode wijn
1 scheutje
Water
4 l
Zwarte peperbollen
20
Bol look
0,5
Tijm
Laurier
3 blaadje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Lamsfond
3.000 g lamsschenkels, 350 g spekzwoerden
1
Leg de lamsschenkels en het zwoerd in een braadslede en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2 el Tomatenpuree, 200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder
2
Haal ze er na een uur weer uit en besmeer de stukken bot met een laagje tomatenpuree. Strooi er grofgesneden wortel, ui en selder op en langs.
3
Schuif de braadslede opnieuw in de oven van 180 °C gedurende een halfuur.
1 scheutje rode wijn
4
Schep het vlees en de geroosterde groenten in de soepketel. Zet de lege ovenschaal op een matig vuur en schenk er wat rode wijn in. Roer alle smaakvolle aanbaksels van het vlees en de groenten los, terwijl de alcohol verdampt (of gebruik een beetje water).
4 l Water
5
Giet de ingekookte wijn in de ketel en voeg veel water toe.
20 Zwarte peperbollen, 1 bol look, tijm, 3 blaadje laurier
6
Doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij. Laat de bouillon tot
8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur.
Schep tussendoor drijvende onzuiverhedenen schuim weg. Hoe langer de gaartijd, hoe geconcentreerder en gelatineuzer het resultaat wordt.
7
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken. Sterk ingekookte lamsfond is een product dat kracht en smaak geeft aan je saus.
8
Vries (een overschot van) de fond in in handige porties.
Lamsfond
3.000 g lamsschenkels, 350 g spekzwoerden
1
Leg de lamsschenkels en het zwoerd in een braadslede en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2 el Tomatenpuree, 200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder
2
Haal ze er na een uur weer uit en besmeer de stukken bot met een laagje tomatenpuree. Strooi er grofgesneden wortel, ui en selder op en langs.
3
Schuif de braadslede opnieuw in de oven van 180 °C gedurende een halfuur.
1 scheutje rode wijn
4
Schep het vlees en de geroosterde groenten in de soepketel. Zet de lege ovenschaal op een matig vuur en schenk er wat rode wijn in. Roer alle smaakvolle aanbaksels van het vlees en de groenten los, terwijl de alcohol verdampt (of gebruik een beetje water).
4 l Water
5
Giet de ingekookte wijn in de ketel en voeg veel water toe.
20 Zwarte peperbollen, 1 bol look, tijm, 3 blaadje laurier
6
Doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij. Laat de bouillon tot
8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur.
Schep tussendoor drijvende onzuiverhedenen schuim weg. Hoe langer de gaartijd, hoe geconcentreerder en gelatineuzer het resultaat wordt.
7
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken. Sterk ingekookte lamsfond is een product dat kracht en smaak geeft aan je saus.
8
Vries (een overschot van) de fond in in handige porties.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
6u
Ingrediënten
Lamsschenkels
3.000 g
Spekzwoerden
350 g
Tomatenpuree
2 el
Wortels
200 g
Ajuinen
100 g
Selder
200 g
Rode wijn
1 scheutje
Water
4 l
Zwarte peperbollen
20
Bol look
0,5
Tijm
Laurier
3 blaadje
Lamsfond
Lamsfond maak je op dezelfde manier klaar als bruine fond. Gebruik lamsschenkels in plaats van runderschenkels.Instructies
Lamsfond
3.000 g lamsschenkels, 350 g spekzwoerden
1
Leg de lamsschenkels en het zwoerd in een braadslede en zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C.
2 el Tomatenpuree, 200 g Wortels, 100 g ajuinen, 200 g selder
2
Haal ze er na een uur weer uit en besmeer de stukken bot met een laagje tomatenpuree. Strooi er grofgesneden wortel, ui en selder op en langs.
3
Schuif de braadslede opnieuw in de oven van 180 °C gedurende een halfuur.
1 scheutje rode wijn
4
Schep het vlees en de geroosterde groenten in de soepketel. Zet de lege ovenschaal op een matig vuur en schenk er wat rode wijn in. Roer alle smaakvolle aanbaksels van het vlees en de groenten los, terwijl de alcohol verdampt (of gebruik een beetje water).
4 l Water
5
Giet de ingekookte wijn in de ketel en voeg veel water toe.
20 Zwarte peperbollen, 1 bol look, tijm, 3 blaadje laurier
6
Doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij. Laat de bouillon tot
8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur.
Schep tussendoor drijvende onzuiverhedenen schuim weg. Hoe langer de gaartijd, hoe geconcentreerder en gelatineuzer het resultaat wordt.
7
Zeef de bouillon en laat hem desgewenst verder inkoken. Sterk ingekookte lamsfond is een product dat kracht en smaak geeft aan je saus.
8
Vries (een overschot van) de fond in in handige porties.