Oosters vissoepje met langoustines
Oosters vissoepje met langoustines
Oosters vissoepje met langoustines
Oosters vissoepje met langoustines
Ingrediënten
4 personen
Langoustines
8
Visfumet
2 l
Citroengras
2 stengel
Look
3 teentjes
Gember
40 g
Chilipeper
2
Champignons
100 g
Sojascheuten
150 g
Lente-uien
4
Koriander
0,5 bosjes
Limoenblaadjes
3
Kokosmelk
0,25 l
Vissaus
1 scheutje
Benodigdheden
Hakmolen, een hakmolen of blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Gebruik een klassieke visfumet als basis voor deze soep.
Voor de soep
8 langoustines, 2 l visfumet, 2 stengel Citroengras, 3 teentjes Look, 40 g gember, 2 chilipeper, 100 g champignons, 150 g Sojascheuten, 4 lente-uien, 0,5 bosjes koriander, 3 limoenblaadjes, 0,25 l kokosmelk, 1 scheutje Vissaus
2
Verwarm de visfumet in een soepketel of een ruime stoofpot.
3
Kneus de stengels citroengras met harde hand, zodat ze zo veel mogelijk smaak afgeven. Doe het citroengras in de pot met visfumet.
4
Pel de ui, de teentjes look en het stukje gember. Snij de drie ingrediënten in grove stukken en doe ze in de hakmolen. Snij ook de vurige pepertjes grof en mix alles heel fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
5
Schep de fijngemalen smaakmakers in de pot met visfumet. Voeg ook de limoenblaadjes toe.
6
Maak de Parijse paddenstoelen schoon en snij ze in kwartjes. Laat de paddenstoelen een kwartiertje meepruttelen in de soep. Maak intussen de langoustines schoon.
7
Verwijder de kopjes en het pantser van de langoustines.Opmerking: Bewaar langoustines zo kort mogelijk. Maak er dus tijdig een bereiding mee.
8
Net zoals bij scampi of gamba’s maak je een ondiepe insnijding langs de rug van elke langoustine. Verwijder voorzichtig het darmkanaal.Tip: Je kan de langoustines ook vervangen door stukjes vis, gamba’s, enz…
9
Proef de soep en voeg een scheutje vissaus toe. Je kan zo meteen al serveren.
10
Schenk de kokosmelk in de pot en voeg ook de sojascheuten toe. De malse scheutjes zijn snel beetgaar.
11
Maak de lente-uitjes schoon. Verwijder bij elk uitje het wortelstukje en het buitenste blad. Hak het bleke en lichtgroene deel in fijne ringen en roer ze doorheen de pittige soep.
12
Spoel de koriander, pluk de blaadjes en hou het kruid even opzij.
13
Leg de langoustines in de hete soep. Pocheer ze kort, zodat de kreeftjes op hun best blijven. Na een minuut zijn ze wellicht al gaar. Neem de soep weg van het vuur.
14
Schep de soep in kommen die je afwerkt met plukken verse koriander. Serveer iedereen 2 langoustines en laat voldoende garnituur ronddobberen in de kommen.
Voorbereiding
1
Gebruik een klassieke visfumet als basis voor deze soep.
Voor de soep
8 langoustines, 2 l visfumet, 2 stengel Citroengras, 3 teentjes Look, 40 g gember, 2 chilipeper, 100 g champignons, 150 g Sojascheuten, 4 lente-uien, 0,5 bosjes koriander, 3 limoenblaadjes, 0,25 l kokosmelk, 1 scheutje Vissaus
2
Verwarm de visfumet in een soepketel of een ruime stoofpot.
3
Kneus de stengels citroengras met harde hand, zodat ze zo veel mogelijk smaak afgeven. Doe het citroengras in de pot met visfumet.
4
Pel de ui, de teentjes look en het stukje gember. Snij de drie ingrediënten in grove stukken en doe ze in de hakmolen. Snij ook de vurige pepertjes grof en mix alles heel fijn.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde hakmolen als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
5
Schep de fijngemalen smaakmakers in de pot met visfumet. Voeg ook de limoenblaadjes toe.
6
Maak de Parijse paddenstoelen schoon en snij ze in kwartjes. Laat de paddenstoelen een kwartiertje meepruttelen in de soep. Maak intussen de langoustines schoon.
7
Verwijder de kopjes en het pantser van de langoustines.Opmerking: Bewaar langoustines zo kort mogelijk. Maak er dus tijdig een bereiding mee.
8
Net zoals bij scampi of gamba’s maak je een ondiepe insnijding langs de rug van elke langoustine. Verwijder voorzichtig het darmkanaal.Tip: Je kan de langoustines ook vervangen door stukjes vis, gamba’s, enz…
9
Proef de soep en voeg een scheutje vissaus toe. Je kan zo meteen al serveren.
10
Schenk de kokosmelk in de pot en voeg ook de sojascheuten toe. De malse scheutjes zijn snel beetgaar.
11
Maak de lente-uitjes schoon. Verwijder bij elk uitje het wortelstukje en het buitenste blad. Hak het bleke en lichtgroene deel in fijne ringen en roer ze doorheen de pittige soep.
12
Spoel de koriander, pluk de blaadjes en hou het kruid even opzij.
13
Leg de langoustines in de hete soep. Pocheer ze kort, zodat de kreeftjes op hun best blijven. Na een minuut zijn ze wellicht al gaar. Neem de soep weg van het vuur.
14
Schep de soep in kommen die je afwerkt met plukken verse koriander. Serveer iedereen 2 langoustines en laat voldoende garnituur ronddobberen in de kommen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Langoustines
8
Visfumet
2 l
Citroengras
2 stengel
Look
3 teentjes
Gember
40 g
Chilipeper
2
Champignons
100 g
Sojascheuten
150 g
Lente-uien
4
Koriander
0,5 bosjes
Limoenblaadjes
3
Kokosmelk
0,25 l
Vissaus
1 scheutje
Oosters vissoepje met langoustines
Laat dit soepje pruttelen en waan jezelf thuis even bij de betere Thai. De kleine pepertjes zorgen voor pit en een beetje oosterse vissaus maken de saus voldoende zout. Enkele langoustines, die je maar heel kort laat meegaren, maken er meteen een bordje luxe vanInstructies
Voorbereiding
1
Gebruik een klassieke visfumet als basis voor deze soep.
Voor de soep
8 langoustines, 2 l visfumet, 2 stengel Citroengras, 3 teentjes Look, 40 g gember, 2 chilipeper, 100 g champignons, 150 g Sojascheuten, 4 lente-uien, 0,5 bosjes koriander, 3 limoenblaadjes, 0,25 l kokosmelk, 1 scheutje Vissaus
2
Verwarm de visfumet in een soepketel of een ruime stoofpot.
3
Kneus de stengels citroengras met harde hand, zodat ze zo veel mogelijk smaak afgeven. Doe het citroengras in de pot met visfumet.
4
Pel de ui, de teentjes look en het stukje gember. Snij de drie ingrediënten in grove stukken en doe ze in de hakmolen. Snij ook de vurige pepertjes grof en mix alles heel fijn.
5
Schep de fijngemalen smaakmakers in de pot met visfumet. Voeg ook de limoenblaadjes toe.
6
Maak de Parijse paddenstoelen schoon en snij ze in kwartjes. Laat de paddenstoelen een kwartiertje meepruttelen in de soep. Maak intussen de langoustines schoon.
7
Verwijder de kopjes en het pantser van de langoustines.Opmerking: Bewaar langoustines zo kort mogelijk. Maak er dus tijdig een bereiding mee.
8
Net zoals bij scampi of gamba’s maak je een ondiepe insnijding langs de rug van elke langoustine. Verwijder voorzichtig het darmkanaal.Tip: Je kan de langoustines ook vervangen door stukjes vis, gamba’s, enz…
9
Proef de soep en voeg een scheutje vissaus toe. Je kan zo meteen al serveren.
10
Schenk de kokosmelk in de pot en voeg ook de sojascheuten toe. De malse scheutjes zijn snel beetgaar.
11
Maak de lente-uitjes schoon. Verwijder bij elk uitje het wortelstukje en het buitenste blad. Hak het bleke en lichtgroene deel in fijne ringen en roer ze doorheen de pittige soep.
12
Spoel de koriander, pluk de blaadjes en hou het kruid even opzij.
13
Leg de langoustines in de hete soep. Pocheer ze kort, zodat de kreeftjes op hun best blijven. Na een minuut zijn ze wellicht al gaar. Neem de soep weg van het vuur.
14
Schep de soep in kommen die je afwerkt met plukken verse koriander. Serveer iedereen 2 langoustines en laat voldoende garnituur ronddobberen in de kommen.