dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Dacquoise met crème suisse en frambozen (thumbnail)Dacquoise met crème suisse en frambozen

Dacquoise met crème suisse en frambozen

1u 5m
13
-
8.8K
Recepten

Dacquoise met crème suisse en frambozen

Een prachtig taartje met een bodem van eiwit en amandel. Daar komt een smeuïge laag Zwitserse vanilleroom bovenop, afgewerkt met een hoop heerlijke frambozen. Smullen maar!
Dacquoise met crème suisse en frambozen (thumbnail)Dacquoise met crème suisse en frambozen

Dacquoise met crème suisse en frambozen

1u 5m
13
-
8.8K
Recepten

Dacquoise met crème suisse en frambozen

Een prachtig taartje met een bodem van eiwit en amandel. Daar komt een smeuïge laag Zwitserse vanilleroom bovenop, afgewerkt met een hoop heerlijke frambozen. Smullen maar!
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 5m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes8.8K

Ingrediënten

4 personen
Eiwitten
3
Suiker
165 g
Amandelpoeder
90 g
Bloemsuiker
90 g
Bloem
20 g
Gelatineblaadjes
3
Melk
0,5 l
Vanillestokje
1
Eierdooiers
4
Puddingpoeder
50 g
Room
0,2 l
Frambozen
300 g
Blauwe bessen
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Vet een taartring (zonder bodem) in, bedek de randen met bakpapier en zet hem op een ovenplaatje met bakpapier of een siliconenmatje.
1 vanillestokje
2
Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit.
0,5 l melk
3
Doe de zaadjes en de stok met de melk in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g suiker
4
Klop de dooiers met de suiker tot ruban. Hou de eiwitten even apart.
50 g puddingpoeder
5
Roer het puddingpoeder onder de ruban.
6
Haal de vanillepeul uit de melk. Giet een deel van de melk bij de ruban en roer alles los.
7
Spatel alles terug in de steelpan en breng het geheel op een zacht vuur al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
8
Stort de pudding in een schaal, dek hem af met vershoudfolie en laat hem afkoelen in de koelkast.
3 gelatineblaadjes
9
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
10
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
3 eiwitten
11
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine en klop ze stijf. (Het extra eiwit gebruiken we niet in dit recept.)
65 g suiker
12
Lepel de suiker erbij en laat de machine nog even draaien tot je een stevige meringue hebt.
90 g bloemsuiker, 90 g amandelpoeder, 20 g bloem
13
Weeg de bloemsuiker, het amandelpoeder en de bloem af en voeg er een snuif zout aan toe.
14
Spatel de droge ingrediënten onder het opgeklopte eiwit en schep alles in een spuitzak.
15
Spuit het beslag in een spiraal van binnen naar buiten toe in de taartring en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taartbodem na de baktijd uit de oven en laat hem afkoelen.
0,2 l Room
16
Warm een scheutje room op in een steelpan.
17
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room.
18
Klop de rest van de room half op.
19
Haal de pudding uit de koelkast en klop hem los. Giet de room met gelatine er al roerend bij.
20
Meng de opgeklopte room onder de pudding.
21
Stort de crème suisse in de taartring boven op de afgekoelde taartbodem. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
300 g frambozen, 100 g blauwe bessen
22
Werk de taart af met verse frambozen, blauwe bessen en wat bloemsuiker.
1
Vet een taartring (zonder bodem) in, bedek de randen met bakpapier en zet hem op een ovenplaatje met bakpapier of een siliconenmatje.
2
Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit.

Instructies

1
Vet een taartring (zonder bodem) in, bedek de randen met bakpapier en zet hem op een ovenplaatje met bakpapier of een siliconenmatje.
1 vanillestokje
2
Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit.
0,5 l melk
3
Doe de zaadjes en de stok met de melk in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g suiker
4
Klop de dooiers met de suiker tot ruban. Hou de eiwitten even apart.
50 g puddingpoeder
5
Roer het puddingpoeder onder de ruban.
6
Haal de vanillepeul uit de melk. Giet een deel van de melk bij de ruban en roer alles los.
7
Spatel alles terug in de steelpan en breng het geheel op een zacht vuur al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
8
Stort de pudding in een schaal, dek hem af met vershoudfolie en laat hem afkoelen in de koelkast.
3 gelatineblaadjes
9
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
10
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
3 eiwitten
11
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine en klop ze stijf. (Het extra eiwit gebruiken we niet in dit recept.)
65 g suiker
12
Lepel de suiker erbij en laat de machine nog even draaien tot je een stevige meringue hebt.
90 g bloemsuiker, 90 g amandelpoeder, 20 g bloem
13
Weeg de bloemsuiker, het amandelpoeder en de bloem af en voeg er een snuif zout aan toe.
14
Spatel de droge ingrediënten onder het opgeklopte eiwit en schep alles in een spuitzak.
15
Spuit het beslag in een spiraal van binnen naar buiten toe in de taartring en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taartbodem na de baktijd uit de oven en laat hem afkoelen.
0,2 l Room
16
Warm een scheutje room op in een steelpan.
17
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room.
18
Klop de rest van de room half op.
19
Haal de pudding uit de koelkast en klop hem los. Giet de room met gelatine er al roerend bij.
20
Meng de opgeklopte room onder de pudding.
21
Stort de crème suisse in de taartring boven op de afgekoelde taartbodem. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
300 g frambozen, 100 g blauwe bessen
22
Werk de taart af met verse frambozen, blauwe bessen en wat bloemsuiker.
1
Vet een taartring (zonder bodem) in, bedek de randen met bakpapier en zet hem op een ovenplaatje met bakpapier of een siliconenmatje.
2
Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Dacquoise met crème suisse en frambozen (thumbnail)Dacquoise met crème suisse en frambozen
4 personen
1u 5m
Ingrediënten
Eiwitten
3
Suiker
165 g
Amandelpoeder
90 g
Bloemsuiker
90 g
Bloem
20 g
Gelatineblaadjes
3
Melk
0,5 l
Vanillestokje
1
Eierdooiers
4
Puddingpoeder
50 g
Room
0,2 l
Frambozen
300 g
Blauwe bessen
100 g

Dacquoise met crème suisse en frambozen

Een prachtig taartje met een bodem van eiwit en amandel. Daar komt een smeuïge laag Zwitserse vanilleroom bovenop, afgewerkt met een hoop heerlijke frambozen. Smullen maar!
Instructies
1
Vet een taartring (zonder bodem) in, bedek de randen met bakpapier en zet hem op een ovenplaatje met bakpapier of een siliconenmatje.
1 vanillestokje
2
Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit.
0,5 l melk
3
Doe de zaadjes en de stok met de melk in een steelpan en breng het geheel aan de kook.
4 eierdooiers, 100 g suiker
4
Klop de dooiers met de suiker tot ruban. Hou de eiwitten even apart.
50 g puddingpoeder
5
Roer het puddingpoeder onder de ruban.
6
Haal de vanillepeul uit de melk. Giet een deel van de melk bij de ruban en roer alles los.
7
Spatel alles terug in de steelpan en breng het geheel op een zacht vuur al roerend aan de kook, tot je een gebonden pudding hebt.
8
Stort de pudding in een schaal, dek hem af met vershoudfolie en laat hem afkoelen in de koelkast.
3 gelatineblaadjes
9
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
10
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
3 eiwitten
11
Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine en klop ze stijf. (Het extra eiwit gebruiken we niet in dit recept.)
65 g suiker
12
Lepel de suiker erbij en laat de machine nog even draaien tot je een stevige meringue hebt.
90 g bloemsuiker, 90 g amandelpoeder, 20 g bloem
13
Weeg de bloemsuiker, het amandelpoeder en de bloem af en voeg er een snuif zout aan toe.
14
Spatel de droge ingrediënten onder het opgeklopte eiwit en schep alles in een spuitzak.
15
Spuit het beslag in een spiraal van binnen naar buiten toe in de taartring en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de taartbodem na de baktijd uit de oven en laat hem afkoelen.
0,2 l Room
16
Warm een scheutje room op in een steelpan.
17
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme room.
18
Klop de rest van de room half op.
19
Haal de pudding uit de koelkast en klop hem los. Giet de room met gelatine er al roerend bij.
20
Meng de opgeklopte room onder de pudding.
21
Stort de crème suisse in de taartring boven op de afgekoelde taartbodem. Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
300 g frambozen, 100 g blauwe bessen
22
Werk de taart af met verse frambozen, blauwe bessen en wat bloemsuiker.