dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Vegetarische nasi goreng met spiegelei (thumbnail)Vegetarische nasi goreng met spiegelei

Vegetarische nasi goreng met spiegelei

40m
17
100%
2.5K
Recepten

Vegetarische nasi goreng met spiegelei

Een Indonesische klassieker maar dan de vegetarische versie. Jeroen doet geen trassi in de nasi goreng, want dan is het niet vegetarisch meer. De trassipasta is namelijk gemaakt van garnalenkoppen. Als je het toch gebruikt, doe er dan niet meer dan een lepeltje in.
Vegetarische nasi goreng met spiegelei (thumbnail)Vegetarische nasi goreng met spiegelei

Vegetarische nasi goreng met spiegelei

40m
17
100%
2.5K
Recepten

Vegetarische nasi goreng met spiegelei

Een Indonesische klassieker maar dan de vegetarische versie. Jeroen doet geen trassi in de nasi goreng, want dan is het niet vegetarisch meer. De trassipasta is namelijk gemaakt van garnalenkoppen. Als je het toch gebruikt, doe er dan niet meer dan een lepeltje in.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten17
Beoordeling100%
Aantal likes2.5K

Ingrediënten

4 personen
Rijst
250 g
Ajuin
1
Arachideolie
Look
2 teentjes
Sambal
1 tl
Gember
40 g
Wortel
1
Babymaïs
1 pakje
Chinese kolen
0,25
Paksoi
2
Sojascheuten
200 g
Peper
Zout
Sesamolie
1 scheutje
Ketjap
4 el
Lente-uien
2
Koriander
Eieren
4
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

250 g rijst
1
Kook de rijst gaar. Koel onder koud water om de garing te stoppen.
1 ajuin
2
Pel en snipper de ui maar niet te fijn.
arachideolie
3
Verhit een scheut arachideolie in de wok. Bak de ui in de olie.
2 teentjes Look, 1 tl sambal
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de ui en laat mee bakken. Doe er de sambal bij en laat even mee bakken.
40 g gember
5
Schil en rasp de gember. Laat mee bakken.
TIPJe kunt wat trassi toevoegen, maar dan is het gerecht niet meer vegetarisch.
1 Wortel
6
Schil de wortel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Bak hem mee in de wok.
1 pakje babymaïs, 0,25 Chinese kolen
7
Halveer de maïskolfjes en snipper de Chinese kool. Bak ze ook in de wok.
2 Paksoi
8
Snijd de mini-paksoi wat fijner en bak ook mee.
200 g Sojascheuten
9
Doe er de sojascheuten bij.
arachideolie, peper, zout
10
Zet een pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
1 scheutje sesamolie, 4 el ketjap
11
Doe de gekookte rijst ook in de wok en laat even mee bakken met de groenten. Breng op smaak met een scheutje sesamolie en ketjap. Meng alles goed door elkaar.
2 lente-uien
12
Snipper het groen van de lente-uien fijn. Gebruik de uitjes in een andere bereiding.
koriander
13
Serveer de nasi met een spiegelei, wat gesnipperde lente-ui en een paar blaadjes koriander.
1
Kook de rijst gaar. Koel onder koud water om de garing te stoppen.
2
Pel en snipper de ui maar niet te fijn.

Instructies

250 g rijst
1
Kook de rijst gaar. Koel onder koud water om de garing te stoppen.
1 ajuin
2
Pel en snipper de ui maar niet te fijn.
arachideolie
3
Verhit een scheut arachideolie in de wok. Bak de ui in de olie.
2 teentjes Look, 1 tl sambal
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de ui en laat mee bakken. Doe er de sambal bij en laat even mee bakken.
40 g gember
5
Schil en rasp de gember. Laat mee bakken.
TIPJe kunt wat trassi toevoegen, maar dan is het gerecht niet meer vegetarisch.
1 Wortel
6
Schil de wortel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Bak hem mee in de wok.
1 pakje babymaïs, 0,25 Chinese kolen
7
Halveer de maïskolfjes en snipper de Chinese kool. Bak ze ook in de wok.
2 Paksoi
8
Snijd de mini-paksoi wat fijner en bak ook mee.
200 g Sojascheuten
9
Doe er de sojascheuten bij.
arachideolie, peper, zout
10
Zet een pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
1 scheutje sesamolie, 4 el ketjap
11
Doe de gekookte rijst ook in de wok en laat even mee bakken met de groenten. Breng op smaak met een scheutje sesamolie en ketjap. Meng alles goed door elkaar.
2 lente-uien
12
Snipper het groen van de lente-uien fijn. Gebruik de uitjes in een andere bereiding.
koriander
13
Serveer de nasi met een spiegelei, wat gesnipperde lente-ui en een paar blaadjes koriander.
1
Kook de rijst gaar. Koel onder koud water om de garing te stoppen.
2
Pel en snipper de ui maar niet te fijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Vegetarische nasi goreng met spiegelei (thumbnail)Vegetarische nasi goreng met spiegelei
4 personen
40m
Ingrediënten
Rijst
250 g
Ajuin
1
Arachideolie
Look
2 teentjes
Sambal
1 tl
Gember
40 g
Wortel
1
Babymaïs
1 pakje
Chinese kolen
0,25
Paksoi
2
Sojascheuten
200 g
Peper
Zout
Sesamolie
1 scheutje
Ketjap
4 el
Lente-uien
2
Koriander
Eieren
4

Vegetarische nasi goreng met spiegelei

Een Indonesische klassieker maar dan de vegetarische versie. Jeroen doet geen trassi in de nasi goreng, want dan is het niet vegetarisch meer. De trassipasta is namelijk gemaakt van garnalenkoppen. Als je het toch gebruikt, doe er dan niet meer dan een lepeltje in.
Instructies
250 g rijst
1
Kook de rijst gaar. Koel onder koud water om de garing te stoppen.
1 ajuin
2
Pel en snipper de ui maar niet te fijn.
arachideolie
3
Verhit een scheut arachideolie in de wok. Bak de ui in de olie.
2 teentjes Look, 1 tl sambal
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de ui en laat mee bakken. Doe er de sambal bij en laat even mee bakken.
40 g gember
5
Schil en rasp de gember. Laat mee bakken.
TIPJe kunt wat trassi toevoegen, maar dan is het gerecht niet meer vegetarisch.
1 Wortel
6
Schil de wortel en snijd hem in fijne reepjes (julienne). Bak hem mee in de wok.
1 pakje babymaïs, 0,25 Chinese kolen
7
Halveer de maïskolfjes en snipper de Chinese kool. Bak ze ook in de wok.
2 Paksoi
8
Snijd de mini-paksoi wat fijner en bak ook mee.
200 g Sojascheuten
9
Doe er de sojascheuten bij.
arachideolie, peper, zout
10
Zet een pannetje op het vuur met een scheutje arachideolie. Bak spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
1 scheutje sesamolie, 4 el ketjap
11
Doe de gekookte rijst ook in de wok en laat even mee bakken met de groenten. Breng op smaak met een scheutje sesamolie en ketjap. Meng alles goed door elkaar.
2 lente-uien
12
Snipper het groen van de lente-uien fijn. Gebruik de uitjes in een andere bereiding.
koriander
13
Serveer de nasi met een spiegelei, wat gesnipperde lente-ui en een paar blaadjes koriander.