Steak met roquefortsaus en frietjes
Steak met roquefortsaus en frietjes
Steak met roquefortsaus en frietjes
Steak met roquefortsaus en frietjes
Ingrediënten
4 personen
Steaks
800 g
Dikke frietaardappelen
1.000 g
Gebroken peper
2 el
Kropsla
1
Sjalotten
2
Dragonazijn
Slaolie
1 scheutje
Bieslook
Dragon
Rode porto
0,1 l
Bruine fond
0,2 l
Roquefort
150 g
Tijm
Room
0,2 l
Klontjes boter
1
Benodigdheden
Friteuse
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g steaks
1
Verwarm de friteuse voor tot 180°C en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
1 kropsla
2
Kuis en was de sla en laat hem uitlekken.
2 Sjalotten, dragonazijn
3
Pel de sjalotten, snijd ze in ringen en doe ze in een kom. Sprenkel er wat azijn over en laat ze even marineren.
1.000 g dikke frietaardappelen
4
Schil de aardappelen, snijd ze in hele fijne frieten en spoel de ‘stro-aardappelen’ onder koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
1 klontjes boter, 2 el gebroken peper, tijm
5
Laat in een grote pan een goede klont boter smelten. Kruid het vlees met een flinke snuif grof zout en strooi de gebroken peper erover. Voeg enkele takjes tijm toe. Kleur de steaks aan beide kanten goudbruin in de boter. Haal de gebakken steaks uit de pan en hou ze warm.
0,1 l rode porto, 0,2 l bruine fond
6
Giet de boter weg en blus de pan met een scheut porto. Voeg de bruine fond toe en breng het geheel aan de kook. Laat even inkoken.
150 g Roquefort, 0,2 l Room
7
Verbrokkel de kaas in de saus en roer de kaas los in de pan. Giet de room erbij en breng de saus weer aan de kook. Kruid de saus eventueel wat bij met peper en zout. Let op: de kaas heeft al een zoute smaak.
1 scheutje slaolie, Bieslook, dragon
8
Meng de sla met de sjalotten, een scheutje slaolie, fijngesneden bieslook en wat dragon. Breng hem op smaak met peper en zout.
9
Bak de frietjes krokant, laat ze even uitlekken en strooi er wat zout over.
10
Serveer de steaks met de roquefortsaus, de stro-aardappelen en de sla.
800 g steaks
1
Verwarm de friteuse voor tot 180°C en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
1 kropsla
2
Kuis en was de sla en laat hem uitlekken.
2 Sjalotten, dragonazijn
3
Pel de sjalotten, snijd ze in ringen en doe ze in een kom. Sprenkel er wat azijn over en laat ze even marineren.
1.000 g dikke frietaardappelen
4
Schil de aardappelen, snijd ze in hele fijne frieten en spoel de ‘stro-aardappelen’ onder koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
1 klontjes boter, 2 el gebroken peper, tijm
5
Laat in een grote pan een goede klont boter smelten. Kruid het vlees met een flinke snuif grof zout en strooi de gebroken peper erover. Voeg enkele takjes tijm toe. Kleur de steaks aan beide kanten goudbruin in de boter. Haal de gebakken steaks uit de pan en hou ze warm.
0,1 l rode porto, 0,2 l bruine fond
6
Giet de boter weg en blus de pan met een scheut porto. Voeg de bruine fond toe en breng het geheel aan de kook. Laat even inkoken.
150 g Roquefort, 0,2 l Room
7
Verbrokkel de kaas in de saus en roer de kaas los in de pan. Giet de room erbij en breng de saus weer aan de kook. Kruid de saus eventueel wat bij met peper en zout. Let op: de kaas heeft al een zoute smaak.
1 scheutje slaolie, Bieslook, dragon
8
Meng de sla met de sjalotten, een scheutje slaolie, fijngesneden bieslook en wat dragon. Breng hem op smaak met peper en zout.
9
Bak de frietjes krokant, laat ze even uitlekken en strooi er wat zout over.
10
Serveer de steaks met de roquefortsaus, de stro-aardappelen en de sla.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Steaks
800 g
Dikke frietaardappelen
1.000 g
Gebroken peper
2 el
Kropsla
1
Sjalotten
2
Dragonazijn
Slaolie
1 scheutje
Bieslook
Dragon
Rode porto
0,1 l
Bruine fond
0,2 l
Roquefort
150 g
Tijm
Room
0,2 l
Klontjes boter
1
Steak met roquefortsaus en frietjes
Een perfect gebakken stukje rundvlees met een saus van blauwe kaas, verse frietjes en sla.Instructies
800 g steaks
1
Verwarm de friteuse voor tot 180°C en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
1 kropsla
2
Kuis en was de sla en laat hem uitlekken.
2 Sjalotten, dragonazijn
3
Pel de sjalotten, snijd ze in ringen en doe ze in een kom. Sprenkel er wat azijn over en laat ze even marineren.
1.000 g dikke frietaardappelen
4
Schil de aardappelen, snijd ze in hele fijne frieten en spoel de ‘stro-aardappelen’ onder koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog.
1 klontjes boter, 2 el gebroken peper, tijm
5
Laat in een grote pan een goede klont boter smelten. Kruid het vlees met een flinke snuif grof zout en strooi de gebroken peper erover. Voeg enkele takjes tijm toe. Kleur de steaks aan beide kanten goudbruin in de boter. Haal de gebakken steaks uit de pan en hou ze warm.
0,1 l rode porto, 0,2 l bruine fond
6
Giet de boter weg en blus de pan met een scheut porto. Voeg de bruine fond toe en breng het geheel aan de kook. Laat even inkoken.
150 g Roquefort, 0,2 l Room
7
Verbrokkel de kaas in de saus en roer de kaas los in de pan. Giet de room erbij en breng de saus weer aan de kook. Kruid de saus eventueel wat bij met peper en zout. Let op: de kaas heeft al een zoute smaak.
1 scheutje slaolie, Bieslook, dragon
8
Meng de sla met de sjalotten, een scheutje slaolie, fijngesneden bieslook en wat dragon. Breng hem op smaak met peper en zout.
9
Bak de frietjes krokant, laat ze even uitlekken en strooi er wat zout over.
10
Serveer de steaks met de roquefortsaus, de stro-aardappelen en de sla.