Gevulde kipfilet in tomatensaus met pasta
Gevulde kipfilet in tomatensaus met pasta
Gevulde kipfilet in tomatensaus met pasta
Gevulde kipfilet in tomatensaus met pasta
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
4 scheutjes
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Selder
2 stengels
Wortelenjonge
2
Trostomaten
3
Laurier
Rozemarijn
Tijm
Tomatenpuree
3 el
Witte wijn
0,2 l
Tomaten passata
0,4 l
Pijnboompitten
20 g
Ricotta
250 g
Parmezaan
40 g
Citroensap
Basilicum
Kipfilets
4
Rauwe ham
4 sneetjes
Geraspte mozzarella
1 zakje
Spaghetti
400 g
Benodigdheden
Blender
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Pel de uien en de look, snijd fijn en stoof aan in de olie. Snipper de chilipeper fijn en stoof mee aan.
2 stengels selder, 2 wortelen, 3 trostomaten, laurier, rozemarijn, tijm
3
Spoel de selder en wortelen, en snijd fijn. Snijd de tomaten in grote stukken. Stoof de groenten mee aan in de pan. Voeg er vervolgens de rozemarijn, de tijm en de laurier aan toe.
3 el Tomatenpuree
4
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en laat hem even meebakken.
0,2 l witte wijn
5
Blus met de witte wijn en breng de saus aan de kook.
0,4 l Tomaten passata
6
Voeg er tot slot de passata aan toe en laat de saus een tiental minuten zachtjes koken.
1 scheutje olijfolie, 20 g pijnboompitten
7
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en rooster de pijnboompitten.
250 g ricotta, 40 g parmezaan
8
Schep de ricotta in een kom en kruid met peper en zout. Rasp er vervolgens 40g parmezaan bij.
citroensap, basilicum
9
Snijd de pijnboompitten en de basilicum fijn. Pel en rasp de look, en meng onder de ricotta. Voeg er vervolgens enkele druppels citroensap aan toe.
4 kipfilets, 4 sneetjes rauwe ham
10
Snijd de kipfilets open, maar snijd ze niet helemaal door. Kruid met peper en zout en schep er een lepel vulling op. Plooi de kipfilets toe en wikkel in een plak ham.
1 scheutje olijfolie
11
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan en kleur de gevulde kip in de olie.
12
Doe de saus in de blender, maar haal de tijm, rozemarijn en laurier er tussenuit. Mix de saus tot een mooi geheel. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 zakje Geraspte mozzarella
13
Schep de gekleurde kip in een ovenschaal en giet de saus erover. Strooi er vervolgens de gemalen mozzarella over. Schuif de schaal nog 20 minuten in de oven.
400 g spaghetti
14
Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water.
15
Haal de schaal uit de oven, giet de pasta af en serveer.
16
Werk af met een scheutje olijfolie en enkele takjes basilicum.
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Pel de uien en de look, snijd fijn en stoof aan in de olie. Snipper de chilipeper fijn en stoof mee aan.
2 stengels selder, 2 wortelen, 3 trostomaten, laurier, rozemarijn, tijm
3
Spoel de selder en wortelen, en snijd fijn. Snijd de tomaten in grote stukken. Stoof de groenten mee aan in de pan. Voeg er vervolgens de rozemarijn, de tijm en de laurier aan toe.
3 el Tomatenpuree
4
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en laat hem even meebakken.
0,2 l witte wijn
5
Blus met de witte wijn en breng de saus aan de kook.
0,4 l Tomaten passata
6
Voeg er tot slot de passata aan toe en laat de saus een tiental minuten zachtjes koken.
1 scheutje olijfolie, 20 g pijnboompitten
7
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en rooster de pijnboompitten.
250 g ricotta, 40 g parmezaan
8
Schep de ricotta in een kom en kruid met peper en zout. Rasp er vervolgens 40g parmezaan bij.
citroensap, basilicum
9
Snijd de pijnboompitten en de basilicum fijn. Pel en rasp de look, en meng onder de ricotta. Voeg er vervolgens enkele druppels citroensap aan toe.
4 kipfilets, 4 sneetjes rauwe ham
10
Snijd de kipfilets open, maar snijd ze niet helemaal door. Kruid met peper en zout en schep er een lepel vulling op. Plooi de kipfilets toe en wikkel in een plak ham.
1 scheutje olijfolie
11
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan en kleur de gevulde kip in de olie.
12
Doe de saus in de blender, maar haal de tijm, rozemarijn en laurier er tussenuit. Mix de saus tot een mooi geheel. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
1 zakje Geraspte mozzarella
13
Schep de gekleurde kip in een ovenschaal en giet de saus erover. Strooi er vervolgens de gemalen mozzarella over. Schuif de schaal nog 20 minuten in de oven.
400 g spaghetti
14
Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water.
15
Haal de schaal uit de oven, giet de pasta af en serveer.
16
Werk af met een scheutje olijfolie en enkele takjes basilicum.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Olijfolie
4 scheutjes
Ajuinen
2
Look
2 teentjes
Chilipeper
0,5
Selder
2 stengels
Wortelenjonge
2
Trostomaten
3
Laurier
Rozemarijn
Tijm
Tomatenpuree
3 el
Witte wijn
0,2 l
Tomaten passata
0,4 l
Pijnboompitten
20 g
Ricotta
250 g
Parmezaan
40 g
Citroensap
Basilicum
Kipfilets
4
Rauwe ham
4 sneetjes
Geraspte mozzarella
1 zakje
Spaghetti
400 g
Gevulde kipfilet in tomatensaus met pasta
Vooraleer het weekend van start kan gaan, maakt Jeroen nog een snelle ovenschotel met gevulde kip in verse tomatensaus. Met wat pasta erbij heb je een bord heerlijk comfortfood voor een vrijdagavond.Instructies
1
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
1 scheutje olijfolie, 2 ajuinen, 2 teentjes Look, 0,5 chilipeper
2
Laat een scheut olijfolie heet worden in een pan. Pel de uien en de look, snijd fijn en stoof aan in de olie. Snipper de chilipeper fijn en stoof mee aan.
2 stengels selder, 2 wortelen, 3 trostomaten, laurier, rozemarijn, tijm
3
Spoel de selder en wortelen, en snijd fijn. Snijd de tomaten in grote stukken. Stoof de groenten mee aan in de pan. Voeg er vervolgens de rozemarijn, de tijm en de laurier aan toe.
3 el Tomatenpuree
4
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en laat hem even meebakken.
0,2 l witte wijn
5
Blus met de witte wijn en breng de saus aan de kook.
0,4 l Tomaten passata
6
Voeg er tot slot de passata aan toe en laat de saus een tiental minuten zachtjes koken.
1 scheutje olijfolie, 20 g pijnboompitten
7
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en rooster de pijnboompitten.
250 g ricotta, 40 g parmezaan
8
Schep de ricotta in een kom en kruid met peper en zout. Rasp er vervolgens 40g parmezaan bij.
citroensap, basilicum
9
Snijd de pijnboompitten en de basilicum fijn. Pel en rasp de look, en meng onder de ricotta. Voeg er vervolgens enkele druppels citroensap aan toe.
4 kipfilets, 4 sneetjes rauwe ham
10
Snijd de kipfilets open, maar snijd ze niet helemaal door. Kruid met peper en zout en schep er een lepel vulling op. Plooi de kipfilets toe en wikkel in een plak ham.
1 scheutje olijfolie
11
Laat een scheutje olijfolie heet worden in een pan en kleur de gevulde kip in de olie.
12
Doe de saus in de blender, maar haal de tijm, rozemarijn en laurier er tussenuit. Mix de saus tot een mooi geheel. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
1 zakje Geraspte mozzarella
13
Schep de gekleurde kip in een ovenschaal en giet de saus erover. Strooi er vervolgens de gemalen mozzarella over. Schuif de schaal nog 20 minuten in de oven.
400 g spaghetti
14
Kook ondertussen de pasta gaar in gezouten water.
15
Haal de schaal uit de oven, giet de pasta af en serveer.
16
Werk af met een scheutje olijfolie en enkele takjes basilicum.