dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes (thumbnail)Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

1u
16
-
3.3K
Recepten

Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

Een cordon bleu van kalkoen, ham en kippengehakt met witloofsalade en kroketjes of denappeltjes: dat is echte dagelijkse kost zoals we het graag eten.
Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes (thumbnail)Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

1u
16
-
3.3K
Recepten

Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

Een cordon bleu van kalkoen, ham en kippengehakt met witloofsalade en kroketjes of denappeltjes: dat is echte dagelijkse kost zoals we het graag eten.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Kalkoenlapjes
600 g
Pepers
Zout
Ham
300 g
Kippengehakt
200 g
Gemalen kaas
200 g
Eieren
2
Arachideolie
Paneermeel
100 g
Boter
Sjalotten
2
Witloof
4 stronken
Bieslook
0,5 bosjes
Mayonaise
1 el
Yoghurt
1 el
Denappeltjes
16

Benodigdheden

Huishoudfolie, bakpapier of het papier waarin het vlees verpakt zit, een vleeshamer of een steelpan, een friteuse, keukenpapier

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg een groot vel huishoudfolie op het werkblad.
600 g kalkoenlapjes
2
Leg er de kalkoenlapjes op en bedek ze met bakpapier. Klop de lapjes wat platter met een vleeshamer (of een steelpan).
pepers, zout, 300 g ham
3
Kruid de lapjes met peper en zout. Verdeel er de ham over.
200 g kippengehakt, 200 g gemalen kaas
4
Meng het gehakt met een deel van de kaas. Strooi de rest van de kaas over de ham.
5
Maak een dikke worst van het gehakt en leg ze in het midden van de kalkoenlap. Rol op met behulp van de plasticfolie. Draai de uiteinden stevig dicht zodat de rol dicht blijft.
2 eieren, arachideolie, 100 g paneermeel
6
Klop de eieren los met peper en zout in een diep bord of diepe schaal. Doe er eventueel een klein scheutje olie bij. Doe het paneermeel in een tweede kom of bord.
boter
7
Smelt een flinke klont boter in een pan.
8
Haal de rol eerst door het ei en dan door het paneermeel.
9
Leg de rol op de naad in de pan. Bak hem rondom goudbruin.
10
Zet de cordon bleu 20 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Verwarm de friteuse.
2 Sjalotten
12
Maak intussen de witloofsalade. Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in dunne ringen.
4 stronken witloof
13
Haal de harde kern uit het witloof en snipper het loof fijn.
0,5 bosjes Bieslook
14
Snipper de bieslook.
1 el mayonaise, 1 el Yoghurt
15
Meng de mayonaise met de yoghurt. Kruid met peper en zout.
16
Meng het witloof met de sjalot en de bieslook. Schep er de dressing door.
16 denappeltjes
17
Bak de denappeltjes in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
18
Serveer de cordon bleu met kroketten en witloofsalade.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg een groot vel huishoudfolie op het werkblad.
2
Leg er de kalkoenlapjes op en bedek ze met bakpapier. Klop de lapjes wat platter met een vleeshamer (of een steelpan).

Instructies

Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg een groot vel huishoudfolie op het werkblad.
600 g kalkoenlapjes
2
Leg er de kalkoenlapjes op en bedek ze met bakpapier. Klop de lapjes wat platter met een vleeshamer (of een steelpan).
pepers, zout, 300 g ham
3
Kruid de lapjes met peper en zout. Verdeel er de ham over.
200 g kippengehakt, 200 g gemalen kaas
4
Meng het gehakt met een deel van de kaas. Strooi de rest van de kaas over de ham.
5
Maak een dikke worst van het gehakt en leg ze in het midden van de kalkoenlap. Rol op met behulp van de plasticfolie. Draai de uiteinden stevig dicht zodat de rol dicht blijft.
2 eieren, arachideolie, 100 g paneermeel
6
Klop de eieren los met peper en zout in een diep bord of diepe schaal. Doe er eventueel een klein scheutje olie bij. Doe het paneermeel in een tweede kom of bord.
boter
7
Smelt een flinke klont boter in een pan.
8
Haal de rol eerst door het ei en dan door het paneermeel.
9
Leg de rol op de naad in de pan. Bak hem rondom goudbruin.
10
Zet de cordon bleu 20 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Verwarm de friteuse.
2 Sjalotten
12
Maak intussen de witloofsalade. Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in dunne ringen.
4 stronken witloof
13
Haal de harde kern uit het witloof en snipper het loof fijn.
0,5 bosjes Bieslook
14
Snipper de bieslook.
1 el mayonaise, 1 el Yoghurt
15
Meng de mayonaise met de yoghurt. Kruid met peper en zout.
16
Meng het witloof met de sjalot en de bieslook. Schep er de dressing door.
16 denappeltjes
17
Bak de denappeltjes in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
18
Serveer de cordon bleu met kroketten en witloofsalade.
1
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg een groot vel huishoudfolie op het werkblad.
2
Leg er de kalkoenlapjes op en bedek ze met bakpapier. Klop de lapjes wat platter met een vleeshamer (of een steelpan).

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes (thumbnail)Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes
4 personen
1u
Ingrediënten
Kalkoenlapjes
600 g
Pepers
Zout
Ham
300 g
Kippengehakt
200 g
Gemalen kaas
200 g
Eieren
2
Arachideolie
Paneermeel
100 g
Boter
Sjalotten
2
Witloof
4 stronken
Bieslook
0,5 bosjes
Mayonaise
1 el
Yoghurt
1 el
Denappeltjes
16

Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

Een cordon bleu van kalkoen, ham en kippengehakt met witloofsalade en kroketjes of denappeltjes: dat is echte dagelijkse kost zoals we het graag eten.
Instructies

Cordon Bleu van kalkoen met witloof en denappeltjes

1
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Leg een groot vel huishoudfolie op het werkblad.
600 g kalkoenlapjes
2
Leg er de kalkoenlapjes op en bedek ze met bakpapier. Klop de lapjes wat platter met een vleeshamer (of een steelpan).
pepers, zout, 300 g ham
3
Kruid de lapjes met peper en zout. Verdeel er de ham over.
200 g kippengehakt, 200 g gemalen kaas
4
Meng het gehakt met een deel van de kaas. Strooi de rest van de kaas over de ham.
5
Maak een dikke worst van het gehakt en leg ze in het midden van de kalkoenlap. Rol op met behulp van de plasticfolie. Draai de uiteinden stevig dicht zodat de rol dicht blijft.
2 eieren, arachideolie, 100 g paneermeel
6
Klop de eieren los met peper en zout in een diep bord of diepe schaal. Doe er eventueel een klein scheutje olie bij. Doe het paneermeel in een tweede kom of bord.
boter
7
Smelt een flinke klont boter in een pan.
8
Haal de rol eerst door het ei en dan door het paneermeel.
9
Leg de rol op de naad in de pan. Bak hem rondom goudbruin.
10
Zet de cordon bleu 20 minuten in de voorverwarmde oven.
11
Verwarm de friteuse.
2 Sjalotten
12
Maak intussen de witloofsalade. Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in dunne ringen.
4 stronken witloof
13
Haal de harde kern uit het witloof en snipper het loof fijn.
0,5 bosjes Bieslook
14
Snipper de bieslook.
1 el mayonaise, 1 el Yoghurt
15
Meng de mayonaise met de yoghurt. Kruid met peper en zout.
16
Meng het witloof met de sjalot en de bieslook. Schep er de dressing door.
16 denappeltjes
17
Bak de denappeltjes in de friteuse. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
18
Serveer de cordon bleu met kroketten en witloofsalade.