Konijn uit de oven met appel en curry
Konijn uit de oven met appel en curry
Fan van kip curry? Probeer eens deze verrassende versie met konijn. In dit ovengerecht combineren we malse bouten met de zoete appel en de kruidige curry. Eenvoudig te maken en boordevol smaak. Perfect voor wie houdt van een originele twist aan tafel.
Konijn uit de oven met appel en curry
Konijn uit de oven met appel en curry
Fan van kip curry? Probeer eens deze verrassende versie met konijn. In dit ovengerecht combineren we malse bouten met de zoete appel en de kruidige curry. Eenvoudig te maken en boordevol smaak. Perfect voor wie houdt van een originele twist aan tafel.
Ingrediënten
4 personen
Ajuin
1
AppelsJonagold
2
Ananasstukjes
250 g
Bakboter
Konijnenbouten
4
Currypoeder
2 el
Bloem
2 el
Gevogeltebouillon
500 ml
Room
80 ml
Peper
Zout
Rijstoptioneel
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Pel en snipper de ui fijn.
2
Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd ook de ananas in blokjes.
3
Verwarm de oven voor op 185°CSmelt een klontje boter en bak het vlees kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal.
4
Voeg een klontje boter toe in de bakpan van het vlees en voeg de ui en currypoeder toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de bloem toe en roerbak nog 1 minuut. Blus met de kippenbouillon en laat al roerend indikken. Kruid met peper en zout. Voeg de room appelstukjes en ananas toe en meng goed.
5
Giet de saus over de bouten. Dek af met aluminiumfolie en plaats in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 50 minuten.
6
Kook de rijst beetgaar. Serveer de bouten met rijst.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!1
Pel en snipper de ui fijn.
2
Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd ook de ananas in blokjes.
3
Verwarm de oven voor op 185°CSmelt een klontje boter en bak het vlees kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal.
4
Voeg een klontje boter toe in de bakpan van het vlees en voeg de ui en currypoeder toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de bloem toe en roerbak nog 1 minuut. Blus met de kippenbouillon en laat al roerend indikken. Kruid met peper en zout. Voeg de room appelstukjes en ananas toe en meng goed.
5
Giet de saus over de bouten. Dek af met aluminiumfolie en plaats in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 50 minuten.
6
Kook de rijst beetgaar. Serveer de bouten met rijst.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 25m
Ingrediënten
Ajuin
1
AppelsJonagold
2
Ananasstukjes
250 g
Bakboter
Konijnenbouten
4
Currypoeder
2 el
Bloem
2 el
Gevogeltebouillon
500 ml
Room
80 ml
Peper
Zout
Rijstoptioneel
Konijn uit de oven met appel en curry
Fan van kip curry? Probeer eens deze verrassende versie met konijn. In dit ovengerecht combineren we malse bouten met de zoete appel en de kruidige curry. Eenvoudig te maken en boordevol smaak. Perfect voor wie houdt van een originele twist aan tafel.Instructies
1
Pel en snipper de ui fijn.
2
Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd ook de ananas in blokjes.
3
Verwarm de oven voor op 185°CSmelt een klontje boter en bak het vlees kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal.
4
Voeg een klontje boter toe in de bakpan van het vlees en voeg de ui en currypoeder toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de bloem toe en roerbak nog 1 minuut. Blus met de kippenbouillon en laat al roerend indikken. Kruid met peper en zout. Voeg de room appelstukjes en ananas toe en meng goed.
5
Giet de saus over de bouten. Dek af met aluminiumfolie en plaats in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 50 minuten.
6
Kook de rijst beetgaar. Serveer de bouten met rijst.