Instructies

4 personen
1

Pel en snipper de ui fijn. 

2

Snijd de appels in 4 en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd ook de ananas in blokjes. 

3

Verwarm de oven voor op 185°CSmelt een klontje boter en bak het vlees kort goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en leg in een ovenschaal. 

4

Voeg een klontje boter toe in de bakpan van het vlees en voeg de ui en currypoeder toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de bloem toe en roerbak nog 1 minuut. Blus met de kippenbouillon en laat al roerend indikken. Kruid met peper en zout. Voeg de room appelstukjes en ananas toe en meng goed.  

5

Giet de saus over de bouten. Dek af met aluminiumfolie en plaats in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 50 minuten. 

6

Kook de rijst beetgaar. Serveer de bouten met rijst.