Salade met gehakt en ranchdressing
Salade met gehakt en ranchdressing
Salade met gehakt en ranchdressing
Salade met gehakt en ranchdressing
Ingrediënten
4 personen
Ijsbergslakrop
0,5
Rode ui
1
Gemengd gehakt
500 g
Komkommers
0,5
Pruimtomaten
2
Wortelsgeraspt
100 g
Jonge kaasin blokjes
150 g
Currypoeder
0,5 tl
Cayennepeper
0,5 tl
Komijnpoeder
0,5 tl
Lente-uien
2
Knoflookpasta
1 teentje
Ui poeder
0,5 el
Krulpeterselie (vers)
1 el
Citroensap
1 el
Peper
Zout
Zure room
200 ml
Mayonaise
100 ml
Bieslookfijngehakt
3 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Maak de dressing
1
Meng de mayonaise met de zure room, voeg de fijngeperste knoflook, uienpoeder, gehakte peterselie, bieslook, citroensap, peper en zout toe, roer goed om.
Maak de salade
2
Spoel de sla en snijd in repen. Pel de rode ui en snipper fijn.
3
Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd in blokjes. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd ook in blokjes.
4
Meng de komkommer met de tomaat, gesnipperde rode ui en geraspte wortel.
5
Bak het gehakt rul in een pan. Kruid met peper en zout, komijn, kerriepoeder en cayennepeper.
6
Snijd de lente-ui in fijne ringen.
Afwerking
7
Verdeel de salade over een grote kom. Leg er de groentemengeling in en gehakt er bovenop. Werk af met de blokjes jonge kaas en lente-ui. Serveer met de Ranchdressing.
Maak de dressing
1
Meng de mayonaise met de zure room, voeg de fijngeperste knoflook, uienpoeder, gehakte peterselie, bieslook, citroensap, peper en zout toe, roer goed om.
Maak de salade
2
Spoel de sla en snijd in repen. Pel de rode ui en snipper fijn.
3
Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd in blokjes. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd ook in blokjes.
4
Meng de komkommer met de tomaat, gesnipperde rode ui en geraspte wortel.
5
Bak het gehakt rul in een pan. Kruid met peper en zout, komijn, kerriepoeder en cayennepeper.
6
Snijd de lente-ui in fijne ringen.
Afwerking
7
Verdeel de salade over een grote kom. Leg er de groentemengeling in en gehakt er bovenop. Werk af met de blokjes jonge kaas en lente-ui. Serveer met de Ranchdressing.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Ijsbergslakrop
0,5
Rode ui
1
Gemengd gehakt
500 g
Komkommers
0,5
Pruimtomaten
2
Wortelsgeraspt
100 g
Jonge kaasin blokjes
150 g
Currypoeder
0,5 tl
Cayennepeper
0,5 tl
Komijnpoeder
0,5 tl
Lente-uien
2
Knoflookpasta
1 teentje
Ui poeder
0,5 el
Krulpeterselie (vers)
1 el
Citroensap
1 el
Peper
Zout
Zure room
200 ml
Mayonaise
100 ml
Bieslookfijngehakt
3 el
Salade met gehakt en ranchdressing
Een maaltijdsalade met een mix van verse groenten, zoals sla, tomaten, komkommer en wortel met een romige en smaakvolle dressing op basis van een zuivelproduct van op een ‘ranch’ of simpelweg recht van bij de boer. Wij combineren hem met rulgebakken gehakt voor een perfecte balans van smaken. Een slaatje dat bij iedereen in de smaak zal vallen!Instructies
Maak de dressing
1
Meng de mayonaise met de zure room, voeg de fijngeperste knoflook, uienpoeder, gehakte peterselie, bieslook, citroensap, peper en zout toe, roer goed om.
Maak de salade
2
Spoel de sla en snijd in repen. Pel de rode ui en snipper fijn.
3
Verwijder de zaadjes uit de komkommer en snijd in blokjes. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd ook in blokjes.
4
Meng de komkommer met de tomaat, gesnipperde rode ui en geraspte wortel.
5
Bak het gehakt rul in een pan. Kruid met peper en zout, komijn, kerriepoeder en cayennepeper.
6
Snijd de lente-ui in fijne ringen.
Afwerking
7
Verdeel de salade over een grote kom. Leg er de groentemengeling in en gehakt er bovenop. Werk af met de blokjes jonge kaas en lente-ui. Serveer met de Ranchdressing.