dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei (thumbnail)Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei

Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei

45m
14
-
2.4K
Recepten

Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei

Eens een andere bereiding dan bakken of koken van vis is pocheren. Voor dit recept kiezen we voor pladijsrolletjes die perfect passen bij de knalgroene beurre blanc van peterselie en look. Als garnituur houden we het simpel met wat gestoofde prei. Met een bladerdeeggebakje als finishing touch heb je het ideale voorgerecht, waarmee je menig gast met verstomming zult slaan.
Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei (thumbnail)Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei

Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei

45m
14
-
2.4K
Recepten

Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei

Eens een andere bereiding dan bakken of koken van vis is pocheren. Voor dit recept kiezen we voor pladijsrolletjes die perfect passen bij de knalgroene beurre blanc van peterselie en look. Als garnituur houden we het simpel met wat gestoofde prei. Met een bladerdeeggebakje als finishing touch heb je het ideale voorgerecht, waarmee je menig gast met verstomming zult slaan.
Type gerechtVoorgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes2.4K

Ingrediënten

4 personen
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Bladerdeeg
0,5
Sjalotten
1
Pladijzen
2
Visfumet
0,2 l
Visfumet
1 een beetje
Peterselie
1 bosje
Bicarbonaat
1 snuifje
Look
3 teentjes
Prei
3 stengels
Tijm
Room
1 scheutje
Boter
80 g
Tuinkers
1 een beetje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 scheutje melk, 1 eierdooier, 0,5 bladerdeeg
1
Doe een scheut melk en een eigeel in een kommetje en klop los. Snijd maantjes uit het bladerdeeg en leg op een bakplaat. Bestrijk de maantjes met het mengsel van eigeel en melk. Zet ze in de oven ongeveer 10 minuten op 180°.
1 Sjalotten
2
Snijd de sjalot fijn en stoof aan in boter.
2 pladijzen, 0,2 l visfumet
3
Kruid de pladijs langs de velkant en rol hem op. Steek er een tandenstoker door, zodat het een mooi rolletje blijft. Leg de rolletjes vervolgens mee in de pan bij de sjalot en voeg de visfumet toe. Draai de pladijsrolletjes regelmatig om, zodat ze langs elke kant pocheren. Zet steeds het deksel terug op de pan.
1 bosje peterselie, 1 snuifje bicarbonaat, 3 teentjes Look
4
Spoel de peterselie en pluk de blaadjes van de stengels, houd de stengels voorlopig apart. Kook de blaadjes gaar in water met bicarbonaat en look (in zijn geheel toevoegen).
3 stengels prei, 1 een beetje visfumet, tijm
5
Spoel de prei en snijd in grove stukken. Stoof de stukken aan in boter, tijm, een beetje visfumet, peper en zout. Laat garen onder een deksel.
1 scheutje Room, 80 g boter
6
Schep de vis uit de pan en doe bij het kookvocht een scheut room. Giet de peterselie en de look af en doe het vervolgens bij het vocht van de vis. Doe er ook nog boter bij en wat zout en mix fijn tot een mooie egaal groene saus.
1 een beetje tuinkers
7
Serveren: leg een paar stukjes prei op een bord met 1 visrolletje overgoten door de saus. Werk af met het bladerdeegkoekje en optioneel nog wat tuinkers.
1
Doe een scheut melk en een eigeel in een kommetje en klop los. Snijd maantjes uit het bladerdeeg en leg op een bakplaat. Bestrijk de maantjes met het mengsel van eigeel en melk. Zet ze in de oven ongeveer 10 minuten op 180°.
2
Snijd de sjalot fijn en stoof aan in boter.

Instructies

1 scheutje melk, 1 eierdooier, 0,5 bladerdeeg
1
Doe een scheut melk en een eigeel in een kommetje en klop los. Snijd maantjes uit het bladerdeeg en leg op een bakplaat. Bestrijk de maantjes met het mengsel van eigeel en melk. Zet ze in de oven ongeveer 10 minuten op 180°.
1 Sjalotten
2
Snijd de sjalot fijn en stoof aan in boter.
2 pladijzen, 0,2 l visfumet
3
Kruid de pladijs langs de velkant en rol hem op. Steek er een tandenstoker door, zodat het een mooi rolletje blijft. Leg de rolletjes vervolgens mee in de pan bij de sjalot en voeg de visfumet toe. Draai de pladijsrolletjes regelmatig om, zodat ze langs elke kant pocheren. Zet steeds het deksel terug op de pan.
1 bosje peterselie, 1 snuifje bicarbonaat, 3 teentjes Look
4
Spoel de peterselie en pluk de blaadjes van de stengels, houd de stengels voorlopig apart. Kook de blaadjes gaar in water met bicarbonaat en look (in zijn geheel toevoegen).
3 stengels prei, 1 een beetje visfumet, tijm
5
Spoel de prei en snijd in grove stukken. Stoof de stukken aan in boter, tijm, een beetje visfumet, peper en zout. Laat garen onder een deksel.
1 scheutje Room, 80 g boter
6
Schep de vis uit de pan en doe bij het kookvocht een scheut room. Giet de peterselie en de look af en doe het vervolgens bij het vocht van de vis. Doe er ook nog boter bij en wat zout en mix fijn tot een mooie egaal groene saus.
1 een beetje tuinkers
7
Serveren: leg een paar stukjes prei op een bord met 1 visrolletje overgoten door de saus. Werk af met het bladerdeegkoekje en optioneel nog wat tuinkers.
1
Doe een scheut melk en een eigeel in een kommetje en klop los. Snijd maantjes uit het bladerdeeg en leg op een bakplaat. Bestrijk de maantjes met het mengsel van eigeel en melk. Zet ze in de oven ongeveer 10 minuten op 180°.
2
Snijd de sjalot fijn en stoof aan in boter.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei (thumbnail)Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei
4 personen
45m
Ingrediënten
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Bladerdeeg
0,5
Sjalotten
1
Pladijzen
2
Visfumet
0,2 l
Visfumet
1 een beetje
Peterselie
1 bosje
Bicarbonaat
1 snuifje
Look
3 teentjes
Prei
3 stengels
Tijm
Room
1 scheutje
Boter
80 g
Tuinkers
1 een beetje

Gepocheerde pladijs met peterselie beurre blanc en prei

Eens een andere bereiding dan bakken of koken van vis is pocheren. Voor dit recept kiezen we voor pladijsrolletjes die perfect passen bij de knalgroene beurre blanc van peterselie en look. Als garnituur houden we het simpel met wat gestoofde prei. Met een bladerdeeggebakje als finishing touch heb je het ideale voorgerecht, waarmee je menig gast met verstomming zult slaan.
Instructies
1 scheutje melk, 1 eierdooier, 0,5 bladerdeeg
1
Doe een scheut melk en een eigeel in een kommetje en klop los. Snijd maantjes uit het bladerdeeg en leg op een bakplaat. Bestrijk de maantjes met het mengsel van eigeel en melk. Zet ze in de oven ongeveer 10 minuten op 180°.
1 Sjalotten
2
Snijd de sjalot fijn en stoof aan in boter.
2 pladijzen, 0,2 l visfumet
3
Kruid de pladijs langs de velkant en rol hem op. Steek er een tandenstoker door, zodat het een mooi rolletje blijft. Leg de rolletjes vervolgens mee in de pan bij de sjalot en voeg de visfumet toe. Draai de pladijsrolletjes regelmatig om, zodat ze langs elke kant pocheren. Zet steeds het deksel terug op de pan.
1 bosje peterselie, 1 snuifje bicarbonaat, 3 teentjes Look
4
Spoel de peterselie en pluk de blaadjes van de stengels, houd de stengels voorlopig apart. Kook de blaadjes gaar in water met bicarbonaat en look (in zijn geheel toevoegen).
3 stengels prei, 1 een beetje visfumet, tijm
5
Spoel de prei en snijd in grove stukken. Stoof de stukken aan in boter, tijm, een beetje visfumet, peper en zout. Laat garen onder een deksel.
1 scheutje Room, 80 g boter
6
Schep de vis uit de pan en doe bij het kookvocht een scheut room. Giet de peterselie en de look af en doe het vervolgens bij het vocht van de vis. Doe er ook nog boter bij en wat zout en mix fijn tot een mooie egaal groene saus.
1 een beetje tuinkers
7
Serveren: leg een paar stukjes prei op een bord met 1 visrolletje overgoten door de saus. Werk af met het bladerdeegkoekje en optioneel nog wat tuinkers.