dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat (thumbnail)Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat

Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat

1u
18
-
2.6K
Recepten

Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat

Een origineel pastagerecht dat je moet geproefd hebben. De verschillende smaken zorgen voor een feest in de mond. Als je geen gekonfijte citroenen vindt, kan je deze makkelijk vervangen door wat citroenrasp. Origineel met een lekkere vis van bij ons!
Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat (thumbnail)Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat

Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat

1u
18
-
2.6K
Recepten

Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat

Een origineel pastagerecht dat je moet geproefd hebben. De verschillende smaken zorgen voor een feest in de mond. Als je geen gekonfijte citroenen vindt, kan je deze makkelijk vervangen door wat citroenrasp. Origineel met een lekkere vis van bij ons!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd1u
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Troskerstomaten
2 bakje
Kristalsuiker
1 flinke snuif
Peper
Grof zout
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
Olijfolie
1 flinke scheut
Rozemarijn
Provençaalse kruiden
1 flinke snuif
Doperwten
300 g
Zeekatten
600 g
Chorizo
400 g
Spaghetti
500 g
Sjalotten
2
Rode chilipepers
0,5
Look
3 teentjes
Krulpeterselie
1 bosje
Saffraan
1 dopje
Saffraandraadjes
Citroenen
0,5

Benodigdheden

Een grote pan of wok

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 120°C. Breng een ruime kookpot gezouten water aan de kook. Laat een grillpan warm worden op het vuur.
2 bakje troskerstomaten
2
Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een ovenplaat.
1 flinke snuif kristalsuiker, peper, grof zout, 1 scheutje olijfolie, rozemarijn, 1 flinke snuif Provençaalse kruiden
3
Breng ze op smaak met suiker, peper, zout, wat olijfolie, enkele takjes rozemarijn en een flinke snuif Provençaalse kruiden.
4
Schuif de ovenplaat 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
300 g doperwten
5
Dop de erwten. Houd er rekening mee dat de peulen ruim de helft van het gewicht uitmaken. Dus 600 g ongedopte erwten leveren doorgaans ongeveer 300 g groene bolletjes op.
6
Kook de erwten heel kort de ruime kookpot en schep ze vervolgens uit het kokende water. Laat ze uitlekken.
600 g zeekatten, olijfolie, peper, grof zout
7
Breng de sepia op smaak met olijfolie, peper en grof zout.
8
Bak de sepia in de hete grillpan aan beide kanten. Leg er gewicht op om de vis mooi egaal te bakken. Doe vervolgens hetzelfde met de tentakels.
9
Snijd de vis in reepjes en zet aan de kant.
1 flinke scheut olijfolie
10
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pan of wok.
400 g chorizo
11
Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze goudbruin in de hete olijfolie.
500 g spaghetti
12
Kook de pasta gaar in de ruime kookpot zoals vermeld staat op de verpakking.
2 Sjalotten
13
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Stoof de sjalotten aan in de pan bij de chorizo.
0,5 rode chilipepers
14
Snijd de chilipeper fijn en voeg ook deze toe aan de pan.
3 teentjes Look
15
Pel de teentjes look en snijd ze in dunne schijfjes. Voeg ze toe aan de pan.
1 bosje krulpeterselie
16
Snipper de peterselie fijn en zet aan de kant.
1 dopje saffraan, saffraandraadjes
17
Doe de reepjes sepia en de erwtjes bij de chorizo en de stovende groenten. Breng op smaak met een dopje saffraan en enkele saffraandraadjes. Meng het geheel onder elkaar.
0,5 citroenen
18
Snijd de gekonfijte citroen in kwartjes. Verwijder het “vruchtvlees” en snijd de schil in hele fijne reepjes. Dit zal dienen als garnituur.
19
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en voeg hem toe aan de pan. Doe er ook een soeplepel van het kookvocht bij. Meng de pasta onder de groenten, de chorizo en de sepia.
grof zout, peper, olijfolie
20
Kruid het geheel met grof zout, peper en een likje olijfolie.
21
Haal de gekonfijte kerstomaatjes uit de oven.
22
Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
23
Lepel een flinke portie pasta op een bord. Werk de pasta af met enkele gekonfijte tomaatjes en enkele gekonfijte citroenreepjes.
1
Verwarm de oven voor op 120°C. Breng een ruime kookpot gezouten water aan de kook. Laat een grillpan warm worden op het vuur.
2
Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een ovenplaat.

Instructies

1
Verwarm de oven voor op 120°C. Breng een ruime kookpot gezouten water aan de kook. Laat een grillpan warm worden op het vuur.
2 bakje troskerstomaten
2
Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een ovenplaat.
1 flinke snuif kristalsuiker, peper, grof zout, 1 scheutje olijfolie, rozemarijn, 1 flinke snuif Provençaalse kruiden
3
Breng ze op smaak met suiker, peper, zout, wat olijfolie, enkele takjes rozemarijn en een flinke snuif Provençaalse kruiden.
4
Schuif de ovenplaat 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
300 g doperwten
5
Dop de erwten. Houd er rekening mee dat de peulen ruim de helft van het gewicht uitmaken. Dus 600 g ongedopte erwten leveren doorgaans ongeveer 300 g groene bolletjes op.
6
Kook de erwten heel kort de ruime kookpot en schep ze vervolgens uit het kokende water. Laat ze uitlekken.
600 g zeekatten, olijfolie, peper, grof zout
7
Breng de sepia op smaak met olijfolie, peper en grof zout.
8
Bak de sepia in de hete grillpan aan beide kanten. Leg er gewicht op om de vis mooi egaal te bakken. Doe vervolgens hetzelfde met de tentakels.
9
Snijd de vis in reepjes en zet aan de kant.
1 flinke scheut olijfolie
10
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pan of wok.
400 g chorizo
11
Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze goudbruin in de hete olijfolie.
500 g spaghetti
12
Kook de pasta gaar in de ruime kookpot zoals vermeld staat op de verpakking.
2 Sjalotten
13
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Stoof de sjalotten aan in de pan bij de chorizo.
0,5 rode chilipepers
14
Snijd de chilipeper fijn en voeg ook deze toe aan de pan.
3 teentjes Look
15
Pel de teentjes look en snijd ze in dunne schijfjes. Voeg ze toe aan de pan.
1 bosje krulpeterselie
16
Snipper de peterselie fijn en zet aan de kant.
1 dopje saffraan, saffraandraadjes
17
Doe de reepjes sepia en de erwtjes bij de chorizo en de stovende groenten. Breng op smaak met een dopje saffraan en enkele saffraandraadjes. Meng het geheel onder elkaar.
0,5 citroenen
18
Snijd de gekonfijte citroen in kwartjes. Verwijder het “vruchtvlees” en snijd de schil in hele fijne reepjes. Dit zal dienen als garnituur.
19
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en voeg hem toe aan de pan. Doe er ook een soeplepel van het kookvocht bij. Meng de pasta onder de groenten, de chorizo en de sepia.
grof zout, peper, olijfolie
20
Kruid het geheel met grof zout, peper en een likje olijfolie.
21
Haal de gekonfijte kerstomaatjes uit de oven.
22
Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
23
Lepel een flinke portie pasta op een bord. Werk de pasta af met enkele gekonfijte tomaatjes en enkele gekonfijte citroenreepjes.
1
Verwarm de oven voor op 120°C. Breng een ruime kookpot gezouten water aan de kook. Laat een grillpan warm worden op het vuur.
2
Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een ovenplaat.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat (thumbnail)Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat
4 personen
1u
Ingrediënten
Troskerstomaten
2 bakje
Kristalsuiker
1 flinke snuif
Peper
Grof zout
Olijfolie
1 scheutje
Olijfolie
Olijfolie
1 flinke scheut
Rozemarijn
Provençaalse kruiden
1 flinke snuif
Doperwten
300 g
Zeekatten
600 g
Chorizo
400 g
Spaghetti
500 g
Sjalotten
2
Rode chilipepers
0,5
Look
3 teentjes
Krulpeterselie
1 bosje
Saffraan
1 dopje
Saffraandraadjes
Citroenen
0,5

Pasta met sepia, chorizo en gekonfijte tomaat

Een origineel pastagerecht dat je moet geproefd hebben. De verschillende smaken zorgen voor een feest in de mond. Als je geen gekonfijte citroenen vindt, kan je deze makkelijk vervangen door wat citroenrasp. Origineel met een lekkere vis van bij ons!
Instructies
1
Verwarm de oven voor op 120°C. Breng een ruime kookpot gezouten water aan de kook. Laat een grillpan warm worden op het vuur.
2 bakje troskerstomaten
2
Snijd de kerstomaatjes in twee en verdeel ze over een ovenplaat.
1 flinke snuif kristalsuiker, peper, grof zout, 1 scheutje olijfolie, rozemarijn, 1 flinke snuif Provençaalse kruiden
3
Breng ze op smaak met suiker, peper, zout, wat olijfolie, enkele takjes rozemarijn en een flinke snuif Provençaalse kruiden.
4
Schuif de ovenplaat 45 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven.
300 g doperwten
5
Dop de erwten. Houd er rekening mee dat de peulen ruim de helft van het gewicht uitmaken. Dus 600 g ongedopte erwten leveren doorgaans ongeveer 300 g groene bolletjes op.
6
Kook de erwten heel kort de ruime kookpot en schep ze vervolgens uit het kokende water. Laat ze uitlekken.
600 g zeekatten, olijfolie, peper, grof zout
7
Breng de sepia op smaak met olijfolie, peper en grof zout.
8
Bak de sepia in de hete grillpan aan beide kanten. Leg er gewicht op om de vis mooi egaal te bakken. Doe vervolgens hetzelfde met de tentakels.
9
Snijd de vis in reepjes en zet aan de kant.
1 flinke scheut olijfolie
10
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een grote pan of wok.
400 g chorizo
11
Snijd de chorizo in schijfjes en bak ze goudbruin in de hete olijfolie.
500 g spaghetti
12
Kook de pasta gaar in de ruime kookpot zoals vermeld staat op de verpakking.
2 Sjalotten
13
Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Stoof de sjalotten aan in de pan bij de chorizo.
0,5 rode chilipepers
14
Snijd de chilipeper fijn en voeg ook deze toe aan de pan.
3 teentjes Look
15
Pel de teentjes look en snijd ze in dunne schijfjes. Voeg ze toe aan de pan.
1 bosje krulpeterselie
16
Snipper de peterselie fijn en zet aan de kant.
1 dopje saffraan, saffraandraadjes
17
Doe de reepjes sepia en de erwtjes bij de chorizo en de stovende groenten. Breng op smaak met een dopje saffraan en enkele saffraandraadjes. Meng het geheel onder elkaar.
0,5 citroenen
18
Snijd de gekonfijte citroen in kwartjes. Verwijder het “vruchtvlees” en snijd de schil in hele fijne reepjes. Dit zal dienen als garnituur.
19
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en voeg hem toe aan de pan. Doe er ook een soeplepel van het kookvocht bij. Meng de pasta onder de groenten, de chorizo en de sepia.
grof zout, peper, olijfolie
20
Kruid het geheel met grof zout, peper en een likje olijfolie.
21
Haal de gekonfijte kerstomaatjes uit de oven.
22
Meng er de fijngesnipperde peterselie onder.
23
Lepel een flinke portie pasta op een bord. Werk de pasta af met enkele gekonfijte tomaatjes en enkele gekonfijte citroenreepjes.