Croque gehakt met wortelstoemp
Croque gehakt met wortelstoemp
Croque gehakt met wortelstoemp
Croque gehakt met wortelstoemp
Ingrediënten
4 personen
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
32 sneetjes
Varkensgehakt
1.600 g
Picklessaus
500 ml
Bieslook
1 bosje
Peterselie
1 bosje
Sjalotten
4
Bloemige aardappel
1.000 g
Wortelen
700 g
Nootmuskaat
Melk
Bakboter
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Schil de aardappelen. Snijd in kleine blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Doe hetzelfde met de wortelen.
2
Bak ondertussen het varkensgehakt rul in een bakpan met weinig vetstof. Kruid met peper.
3
Besmeer 8 sneden brood met de pickles en doe hierop het gebakken varkensgehakt.
4
Snipper de bieslook en peterselie fijn.
5
Beleg met de gesnipperde sjalot, bieslook en peterselie. Leg er vervolgens telkens een sneetje brood bovenop.
6
Bak de croques krokant in een croque monsieur toestel.
7
Giet de aardappelen en de wortelen af en doe samen in een hoge kookpot. Plet alles fijn met een pureestamper. Voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
8
Serveer de croques met de wortelstoemp.
1
Schil de aardappelen. Snijd in kleine blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Doe hetzelfde met de wortelen.
2
Bak ondertussen het varkensgehakt rul in een bakpan met weinig vetstof. Kruid met peper.
3
Besmeer 8 sneden brood met de pickles en doe hierop het gebakken varkensgehakt.
4
Snipper de bieslook en peterselie fijn.
5
Beleg met de gesnipperde sjalot, bieslook en peterselie. Leg er vervolgens telkens een sneetje brood bovenop.
6
Bak de croques krokant in een croque monsieur toestel.
7
Giet de aardappelen en de wortelen af en doe samen in een hoge kookpot. Plet alles fijn met een pureestamper. Voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
8
Serveer de croques met de wortelstoemp.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Varkensgehakt
1.600 g
Klein volkoren tijgerbrood - €0,99brood
32 sneetjes
Picklessaus
500 ml
Bieslook
1 bosje
Peterselie
1 bosje
Sjalotten
4
Bloemige aardappel
1.000 g
Wortelen
700 g
Nootmuskaat
Melk
Bakboter
Peper
Zout
Croque gehakt met wortelstoemp
Deze croque gehakt met wortelstoemp is pure comfort food waar je geen genoeg van krijgt!Instructies
1
Schil de aardappelen. Snijd in kleine blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Doe hetzelfde met de wortelen.
2
Bak ondertussen het varkensgehakt rul in een bakpan met weinig vetstof. Kruid met peper.
3
Besmeer 8 sneden brood met de pickles en doe hierop het gebakken varkensgehakt.
4
Snipper de bieslook en peterselie fijn.
5
Beleg met de gesnipperde sjalot, bieslook en peterselie. Leg er vervolgens telkens een sneetje brood bovenop.
6
Bak de croques krokant in een croque monsieur toestel.
7
Giet de aardappelen en de wortelen af en doe samen in een hoge kookpot. Plet alles fijn met een pureestamper. Voeg een scheutje melk toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
8
Serveer de croques met de wortelstoemp.