Kalfsragout met ovenfrietjes
Kalfsragout met ovenfrietjes
Kalfsragout met ovenfrietjes
Kalfsragout met ovenfrietjes
Ingrediënten
4 personen
Sjalotten
1
Selder
1
Champignons
250 g
Wortelen
3
Kruidentuiltje
1
Vastkokende aardappelen
800 g
Platte peterselie (vers)
3 el
Kalfsstoofvlees
600 g
Runderbouillon
250 ml
Melk
100 ml
Room
100 ml
Maïszetmeel
2 el
Graanmosterd
1 el
Nootmuskaat
Tijm (vers)
2 el
Arachideolie
Peper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Maak de ovenfrietjes
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Boen en snijd de aardappelen in frietjes. Hussel ze door een scheutje olie en kruid met peper en de gedroogde tijm. Schep ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 45 minuten in de oven.
3
Schep regelmatig om.
Maak de kalfsragout
4
Snipper het sjalotje fijn. Was en snijd de selder in klein stukken.
5
Boen de wortelen en snijd in plakjes.
6
Bak het stoofvlees rondom goudbruin in een grote kookpot in olie.
7
Voeg het sjalotje, selder, wortelplakjes en het kruidentuiltje toe. Laat 5 minuten stoven. Blus met de kalfsbouillon en voeg de melk toe. Breng langzaam aan de kook en laat minstens 1 uur op een zacht vuur pruttelen.
8
Snijd de grote champignons in hapklare stukken en bak alle champignons kort goudbruin in een bakpan in hete olie. Kruid met peper.
9
Los het maïszetmeel op in een scheutje koud water en roer door de ragout tot de saus begint te binden. Roer er de mosterd en room onder en breng verder op smaak met peper en nootmuskaat.
Afwerking
10
Voeg de gebakken champignons bij de ragout en schep alles nog een keer om. Werk de ragout af met de peterselie en serveer met de frietjes.
Maak de ovenfrietjes
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Boen en snijd de aardappelen in frietjes. Hussel ze door een scheutje olie en kruid met peper en de gedroogde tijm. Schep ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 45 minuten in de oven.
3
Schep regelmatig om.
Maak de kalfsragout
4
Snipper het sjalotje fijn. Was en snijd de selder in klein stukken.
5
Boen de wortelen en snijd in plakjes.
6
Bak het stoofvlees rondom goudbruin in een grote kookpot in olie.
7
Voeg het sjalotje, selder, wortelplakjes en het kruidentuiltje toe. Laat 5 minuten stoven. Blus met de kalfsbouillon en voeg de melk toe. Breng langzaam aan de kook en laat minstens 1 uur op een zacht vuur pruttelen.
8
Snijd de grote champignons in hapklare stukken en bak alle champignons kort goudbruin in een bakpan in hete olie. Kruid met peper.
9
Los het maïszetmeel op in een scheutje koud water en roer door de ragout tot de saus begint te binden. Roer er de mosterd en room onder en breng verder op smaak met peper en nootmuskaat.
Afwerking
10
Voeg de gebakken champignons bij de ragout en schep alles nog een keer om. Werk de ragout af met de peterselie en serveer met de frietjes.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Sjalotten
1
Selder
1
Champignons
250 g
Wortelen
3
Kruidentuiltje
1
Vastkokende aardappelen
800 g
Platte peterselie (vers)
3 el
Kalfsstoofvlees
600 g
Runderbouillon
250 ml
Melk
100 ml
Room
100 ml
Maïszetmeel
2 el
Graanmosterd
1 el
Nootmuskaat
Tijm (vers)
2 el
Arachideolie
Peper
Kalfsragout met ovenfrietjes
Een kalfsragout, dat smaakt. Zeker als je het zelf met veel liefde hebt klaargemaakt. Met ons recept maak je een kalfsstoofpotje waar iedereen van smult. Serveer met knapperige ovenfrietjes.Instructies
Maak de ovenfrietjes
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Boen en snijd de aardappelen in frietjes. Hussel ze door een scheutje olie en kruid met peper en de gedroogde tijm. Schep ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 45 minuten in de oven.
3
Schep regelmatig om.
Maak de kalfsragout
4
Snipper het sjalotje fijn. Was en snijd de selder in klein stukken.
5
Boen de wortelen en snijd in plakjes.
6
Bak het stoofvlees rondom goudbruin in een grote kookpot in olie.
7
Voeg het sjalotje, selder, wortelplakjes en het kruidentuiltje toe. Laat 5 minuten stoven. Blus met de kalfsbouillon en voeg de melk toe. Breng langzaam aan de kook en laat minstens 1 uur op een zacht vuur pruttelen.
8
Snijd de grote champignons in hapklare stukken en bak alle champignons kort goudbruin in een bakpan in hete olie. Kruid met peper.
9
Los het maïszetmeel op in een scheutje koud water en roer door de ragout tot de saus begint te binden. Roer er de mosterd en room onder en breng verder op smaak met peper en nootmuskaat.
Afwerking
10
Voeg de gebakken champignons bij de ragout en schep alles nog een keer om. Werk de ragout af met de peterselie en serveer met de frietjes.