dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm (thumbnail)Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm

Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm

35m
14
96%
75.7K
Recepten

Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm

Ik durf te beweren dat elke pastaliefhebber deze spaghetti met plezier zal opeten. De Italiaanse deegslierten serveer ik met een romige saus met gestoofde prei, kruidenkaas en gerookte zalm.
Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm (thumbnail)Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm

Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm

35m
14
96%
75.7K
Recepten

Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm

Ik durf te beweren dat elke pastaliefhebber deze spaghetti met plezier zal opeten. De Italiaanse deegslierten serveer ik met een romige saus met gestoofde prei, kruidenkaas en gerookte zalm.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten14
Beoordeling96%
Aantal likes75.7K

Ingrediënten

4 personen
Prei
3
Uien
2
Look
1 teentje
Boter
1 klontje
Zout
Tijm
3 takjes
Laurier
2 blaadje
Noilly prat
0,1 l
Room
0,3 l
Kruidenkaas
150 g
Spaghetti
500 g
Bieslook
0,5 bosjes
Gerookte zalm
8 plak
Peper

Benodigdheden

Waterkoker

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Bereiding

3 prei
1
Snij het donkerste loof en het wortelstuk van de stammen prei. Snij ze overlangs in twee en spoel de groente onder stromend water. Zorg ervoor dat restjes zand of aarde vantussen de compacte bladeren verdwijnen.
2 uien
2
Pel de uien, snij ze eerst overlangs in twee en vervolgens in fijne halve ringen.
1 teentje Look
3
Pel de look en plet het vruchtvlees tot pulp.
1 klontje boter
4
Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en smelt er een klont boter in.
5
Stoof daarin de halve uiringen en de lookpulp.
6
Snij elke stam prei eerst overlangs in kwarten en vervolgens in stukjes van een kleine centimeter breed. Doe de stukjes prei in de pot, roer en zet het vuur wat harder. Stoof de prei gedurende vijf minuten.
zout
7
Vul een grote pot met water en breng het water aan de kook. Voeg een snuif zout toe. Gebruik veel water, want pasta wil zwemmen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3 takjes tijm, 2 blaadje laurier
8
Knip enkele takjes tijm. Rits de blaadjes van de tijm en snipper ze met een scherp mes in zo klein mogelijke stukjes. Doe de snippers tijm samen met de laurierblaadjes in de pot met prei.
0,1 l Noilly Prat
9
Schenk er de scheut Noilly Prat bij. Roer en laat de alcohol die in de droge vermout zit wegkoken.Opmerking: Wie geen droge Franse vermout in huis heeft, kan hem vervangen door een scheut witte wijn.
0,3 l Room, 150 g kruidenkaas
10
Schenk de room bij de gestoofde prei en doe ook de verse kruidenkaas in de pot. Roer en laat de roomkaas wegsmelten.  Zet het vuur zacht en laat de prei in roomsaus zo'n 10 minuten pruttelen.
500 g spaghetti
11
Kook intussen de spaghetti beetgaar in het borrelende water. Ik reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de fabrikant adviseert. De spaghetti zal straks namelijk nog een beetje verder garen in de roomsaus.
0,5 bosjes Bieslook
12
Snipper de sprieten bieslook in zeer fijne stukjes. Wees niet te zuinig op het tuinkruid.
8 plak gerookte zalm
13
Snij de plakjes gerookte zalm in reepjes van ongeveer een centimeter breed.
14
Zet een kop met kookvocht van de pasta opzij. Giet de spaghetti af en stort de slierten in de pot met prei in roomsaus.
15
Voeg een scheutje van het kookvocht van de pasta toe en roer. Het water met zetmeel zorgt voor extra binding en glans.
peper
16
Proef en kruid het gerecht met peper van de molen. Voeg enkel extra zout toe als de gerookte zalm niet te zout smaakt.
17
Roer de snippers bieslook en de reepjes gerookte zalm door de pasta.
18
Serveer de spaghetti met prei en zalm in een ruime serveerschaal en val aan.
1
Snij het donkerste loof en het wortelstuk van de stammen prei. Snij ze overlangs in twee en spoel de groente onder stromend water. Zorg ervoor dat restjes zand of aarde vantussen de compacte bladeren verdwijnen.
2
Pel de uien, snij ze eerst overlangs in twee en vervolgens in fijne halve ringen.

Instructies

Bereiding

3 prei
1
Snij het donkerste loof en het wortelstuk van de stammen prei. Snij ze overlangs in twee en spoel de groente onder stromend water. Zorg ervoor dat restjes zand of aarde vantussen de compacte bladeren verdwijnen.
2 uien
2
Pel de uien, snij ze eerst overlangs in twee en vervolgens in fijne halve ringen.
1 teentje Look
3
Pel de look en plet het vruchtvlees tot pulp.
1 klontje boter
4
Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en smelt er een klont boter in.
5
Stoof daarin de halve uiringen en de lookpulp.
6
Snij elke stam prei eerst overlangs in kwarten en vervolgens in stukjes van een kleine centimeter breed. Doe de stukjes prei in de pot, roer en zet het vuur wat harder. Stoof de prei gedurende vijf minuten.
zout
7
Vul een grote pot met water en breng het water aan de kook. Voeg een snuif zout toe. Gebruik veel water, want pasta wil zwemmen.
Advertentie
Quooker kraan (thumbnail)Quooker kraan
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
3 takjes tijm, 2 blaadje laurier
8
Knip enkele takjes tijm. Rits de blaadjes van de tijm en snipper ze met een scherp mes in zo klein mogelijke stukjes. Doe de snippers tijm samen met de laurierblaadjes in de pot met prei.
0,1 l Noilly Prat
9
Schenk er de scheut Noilly Prat bij. Roer en laat de alcohol die in de droge vermout zit wegkoken.Opmerking: Wie geen droge Franse vermout in huis heeft, kan hem vervangen door een scheut witte wijn.
0,3 l Room, 150 g kruidenkaas
10
Schenk de room bij de gestoofde prei en doe ook de verse kruidenkaas in de pot. Roer en laat de roomkaas wegsmelten.  Zet het vuur zacht en laat de prei in roomsaus zo'n 10 minuten pruttelen.
500 g spaghetti
11
Kook intussen de spaghetti beetgaar in het borrelende water. Ik reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de fabrikant adviseert. De spaghetti zal straks namelijk nog een beetje verder garen in de roomsaus.
0,5 bosjes Bieslook
12
Snipper de sprieten bieslook in zeer fijne stukjes. Wees niet te zuinig op het tuinkruid.
8 plak gerookte zalm
13
Snij de plakjes gerookte zalm in reepjes van ongeveer een centimeter breed.
14
Zet een kop met kookvocht van de pasta opzij. Giet de spaghetti af en stort de slierten in de pot met prei in roomsaus.
15
Voeg een scheutje van het kookvocht van de pasta toe en roer. Het water met zetmeel zorgt voor extra binding en glans.
peper
16
Proef en kruid het gerecht met peper van de molen. Voeg enkel extra zout toe als de gerookte zalm niet te zout smaakt.
17
Roer de snippers bieslook en de reepjes gerookte zalm door de pasta.
18
Serveer de spaghetti met prei en zalm in een ruime serveerschaal en val aan.
1
Snij het donkerste loof en het wortelstuk van de stammen prei. Snij ze overlangs in twee en spoel de groente onder stromend water. Zorg ervoor dat restjes zand of aarde vantussen de compacte bladeren verdwijnen.
2
Pel de uien, snij ze eerst overlangs in twee en vervolgens in fijne halve ringen.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm (thumbnail)Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm
4 personen
35m
Ingrediënten
Prei
3
Uien
2
Look
1 teentje
Boter
1 klontje
Zout
Tijm
3 takjes
Laurier
2 blaadje
Noilly prat
0,1 l
Room
0,3 l
Kruidenkaas
150 g
Spaghetti
500 g
Bieslook
0,5 bosjes
Gerookte zalm
8 plak
Peper

Romige spaghetti met kruidenkaas en gerookte zalm

Ik durf te beweren dat elke pastaliefhebber deze spaghetti met plezier zal opeten. De Italiaanse deegslierten serveer ik met een romige saus met gestoofde prei, kruidenkaas en gerookte zalm.
Instructies

Bereiding

3 prei
1
Snij het donkerste loof en het wortelstuk van de stammen prei. Snij ze overlangs in twee en spoel de groente onder stromend water. Zorg ervoor dat restjes zand of aarde vantussen de compacte bladeren verdwijnen.
2 uien
2
Pel de uien, snij ze eerst overlangs in twee en vervolgens in fijne halve ringen.
1 teentje Look
3
Pel de look en plet het vruchtvlees tot pulp.
1 klontje boter
4
Zet een ruime stoofpot op een matig vuur en smelt er een klont boter in.
5
Stoof daarin de halve uiringen en de lookpulp.
6
Snij elke stam prei eerst overlangs in kwarten en vervolgens in stukjes van een kleine centimeter breed. Doe de stukjes prei in de pot, roer en zet het vuur wat harder. Stoof de prei gedurende vijf minuten.
zout
7
Vul een grote pot met water en breng het water aan de kook. Voeg een snuif zout toe. Gebruik veel water, want pasta wil zwemmen.
3 takjes tijm, 2 blaadje laurier
8
Knip enkele takjes tijm. Rits de blaadjes van de tijm en snipper ze met een scherp mes in zo klein mogelijke stukjes. Doe de snippers tijm samen met de laurierblaadjes in de pot met prei.
0,1 l Noilly Prat
9
Schenk er de scheut Noilly Prat bij. Roer en laat de alcohol die in de droge vermout zit wegkoken.Opmerking: Wie geen droge Franse vermout in huis heeft, kan hem vervangen door een scheut witte wijn.
0,3 l Room, 150 g kruidenkaas
10
Schenk de room bij de gestoofde prei en doe ook de verse kruidenkaas in de pot. Roer en laat de roomkaas wegsmelten.  Zet het vuur zacht en laat de prei in roomsaus zo'n 10 minuten pruttelen.
500 g spaghetti
11
Kook intussen de spaghetti beetgaar in het borrelende water. Ik reken een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de fabrikant adviseert. De spaghetti zal straks namelijk nog een beetje verder garen in de roomsaus.
0,5 bosjes Bieslook
12
Snipper de sprieten bieslook in zeer fijne stukjes. Wees niet te zuinig op het tuinkruid.
8 plak gerookte zalm
13
Snij de plakjes gerookte zalm in reepjes van ongeveer een centimeter breed.
14
Zet een kop met kookvocht van de pasta opzij. Giet de spaghetti af en stort de slierten in de pot met prei in roomsaus.
15
Voeg een scheutje van het kookvocht van de pasta toe en roer. Het water met zetmeel zorgt voor extra binding en glans.
peper
16
Proef en kruid het gerecht met peper van de molen. Voeg enkel extra zout toe als de gerookte zalm niet te zout smaakt.
17
Roer de snippers bieslook en de reepjes gerookte zalm door de pasta.
18
Serveer de spaghetti met prei en zalm in een ruime serveerschaal en val aan.