dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Verloren brood met aardbeien (thumbnail)Verloren brood met aardbeien

Verloren brood met aardbeien

25m
12
-
2.8K
Recepten

Verloren brood met aardbeien

Niemand blijft ongevoelig voor een bakje blozende, verse aardbeien op de markt of in de winkel. En Jeroen al zeker niet. Als het aan hem lag, zou hij elke dag wel een aardbeislaatje kunnen eten, samen met wat van dat lekker ouderwets verloren brood. De echte bourgondiërs kunnen er zelfs nog een bolletje vanille-ijs bij scheppen.
Verloren brood met aardbeien (thumbnail)Verloren brood met aardbeien

Verloren brood met aardbeien

25m
12
-
2.8K
Recepten

Verloren brood met aardbeien

Niemand blijft ongevoelig voor een bakje blozende, verse aardbeien op de markt of in de winkel. En Jeroen al zeker niet. Als het aan hem lag, zou hij elke dag wel een aardbeislaatje kunnen eten, samen met wat van dat lekker ouderwets verloren brood. De echte bourgondiërs kunnen er zelfs nog een bolletje vanille-ijs bij scheppen.
Type gerechtDessert
Totale tijd25m
Ingrediënten12
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Briochebrood
1
Aardbeien
250 g
Vanillesuiker
2 el
Vanillestokje
1
Melk
1 scheutje
Bloemsuiker
1 el
Boter
1 klontje
Munt
Sambuca
1 scheutje
Zwarte peper
Vanille-ijs
Eieren
2
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Verloren brood met aardbeien

1 briochebrood, 250 g aardbeien, 2 el vanillesuiker, 1 vanillestokje, 1 scheutje melk, 1 el bloemsuiker, 1 klontje boter, Munt, 1 scheutje Sambuca, zwarte peper, vanille-ijs, 2 eieren
1
Neem een ruime mengschaal en breek hierin de eieren. Los de eieren even los met de garde.
2
Voeg een flinke scheut melk en de vanillesuiker toe.
3
Snij een vanillestok overlangs en schraap er met de tip van je mes de zaadjes uit. Voeg ze toe aan het eiermengsel.
4
Roer het mengsel grondig en zet het even opzij.
5
Snij het briochebrood in dikke sneden (zo’n 2 cm breed). Reken op 1 toast per persoon. Verwijder ook de korstjes.
6
Spoel de aardbeien even onder koud water.
7
Verwijder de kroontjes van de aardbeien pas na de wasbeurt. Snij elke vrucht in kwartjes en doe ze in een mengschaaltje.
8
Hak de verse munt zeer fijn en doe ze bij de aardbeien.
9
Kruid de aardbeien met een beetje zwarte peper van de molen en strooi er de bloemsuiker over.
10
Druppel er een (zuinig) scheutje sambuca over. Alternatieven voor deze Italiaanse anijslikeur zijn bv. Anisette Marie Brizard of een scheutje Cointreau. Als je voor de kinderen kookt of gewoon geen alcohol gebruikt, dan kan je dit ingrediënt weglaten of vervangen door een klein beetje anijssiroop.
11
Meng de aardbeien voorzichtig en laat ze nog even marineren.
12
Smelt een klontje boter in een braadpan of koekenpan op een matig vuur.
13
Haal de broodjes even door het eiermengsel en leg ze meteen in de pan.
14
Bak het verloren brood aan beide zijden goudbruin en licht krokant. Controleer het vuur, zodat de boter niet verbrandt. Reken een baktijd van ongeveer anderhalve minuut per zijde.
15
Leg de gebakken toast op een bordje en schep er een flinke portie aardbeien over.
16
Presenteer het gerechtje als dessert met bv. een bolletje lekker vanille-ijs.
1
Neem een ruime mengschaal en breek hierin de eieren. Los de eieren even los met de garde.
2
Voeg een flinke scheut melk en de vanillesuiker toe.

Instructies

Verloren brood met aardbeien

1 briochebrood, 250 g aardbeien, 2 el vanillesuiker, 1 vanillestokje, 1 scheutje melk, 1 el bloemsuiker, 1 klontje boter, Munt, 1 scheutje Sambuca, zwarte peper, vanille-ijs, 2 eieren
1
Neem een ruime mengschaal en breek hierin de eieren. Los de eieren even los met de garde.
2
Voeg een flinke scheut melk en de vanillesuiker toe.
3
Snij een vanillestok overlangs en schraap er met de tip van je mes de zaadjes uit. Voeg ze toe aan het eiermengsel.
4
Roer het mengsel grondig en zet het even opzij.
5
Snij het briochebrood in dikke sneden (zo’n 2 cm breed). Reken op 1 toast per persoon. Verwijder ook de korstjes.
6
Spoel de aardbeien even onder koud water.
7
Verwijder de kroontjes van de aardbeien pas na de wasbeurt. Snij elke vrucht in kwartjes en doe ze in een mengschaaltje.
8
Hak de verse munt zeer fijn en doe ze bij de aardbeien.
9
Kruid de aardbeien met een beetje zwarte peper van de molen en strooi er de bloemsuiker over.
10
Druppel er een (zuinig) scheutje sambuca over. Alternatieven voor deze Italiaanse anijslikeur zijn bv. Anisette Marie Brizard of een scheutje Cointreau. Als je voor de kinderen kookt of gewoon geen alcohol gebruikt, dan kan je dit ingrediënt weglaten of vervangen door een klein beetje anijssiroop.
11
Meng de aardbeien voorzichtig en laat ze nog even marineren.
12
Smelt een klontje boter in een braadpan of koekenpan op een matig vuur.
13
Haal de broodjes even door het eiermengsel en leg ze meteen in de pan.
14
Bak het verloren brood aan beide zijden goudbruin en licht krokant. Controleer het vuur, zodat de boter niet verbrandt. Reken een baktijd van ongeveer anderhalve minuut per zijde.
15
Leg de gebakken toast op een bordje en schep er een flinke portie aardbeien over.
16
Presenteer het gerechtje als dessert met bv. een bolletje lekker vanille-ijs.
1
Neem een ruime mengschaal en breek hierin de eieren. Los de eieren even los met de garde.
2
Voeg een flinke scheut melk en de vanillesuiker toe.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Verloren brood met aardbeien (thumbnail)Verloren brood met aardbeien
4 personen
25m
Ingrediënten
Briochebrood
1
Aardbeien
250 g
Vanillesuiker
2 el
Vanillestokje
1
Melk
1 scheutje
Bloemsuiker
1 el
Boter
1 klontje
Munt
Sambuca
1 scheutje
Zwarte peper
Vanille-ijs
Eieren
2

Verloren brood met aardbeien

Niemand blijft ongevoelig voor een bakje blozende, verse aardbeien op de markt of in de winkel. En Jeroen al zeker niet. Als het aan hem lag, zou hij elke dag wel een aardbeislaatje kunnen eten, samen met wat van dat lekker ouderwets verloren brood. De echte bourgondiërs kunnen er zelfs nog een bolletje vanille-ijs bij scheppen.
Instructies

Verloren brood met aardbeien

1 briochebrood, 250 g aardbeien, 2 el vanillesuiker, 1 vanillestokje, 1 scheutje melk, 1 el bloemsuiker, 1 klontje boter, Munt, 1 scheutje Sambuca, zwarte peper, vanille-ijs, 2 eieren
1
Neem een ruime mengschaal en breek hierin de eieren. Los de eieren even los met de garde.
2
Voeg een flinke scheut melk en de vanillesuiker toe.
3
Snij een vanillestok overlangs en schraap er met de tip van je mes de zaadjes uit. Voeg ze toe aan het eiermengsel.
4
Roer het mengsel grondig en zet het even opzij.
5
Snij het briochebrood in dikke sneden (zo’n 2 cm breed). Reken op 1 toast per persoon. Verwijder ook de korstjes.
6
Spoel de aardbeien even onder koud water.
7
Verwijder de kroontjes van de aardbeien pas na de wasbeurt. Snij elke vrucht in kwartjes en doe ze in een mengschaaltje.
8
Hak de verse munt zeer fijn en doe ze bij de aardbeien.
9
Kruid de aardbeien met een beetje zwarte peper van de molen en strooi er de bloemsuiker over.
10
Druppel er een (zuinig) scheutje sambuca over. Alternatieven voor deze Italiaanse anijslikeur zijn bv. Anisette Marie Brizard of een scheutje Cointreau. Als je voor de kinderen kookt of gewoon geen alcohol gebruikt, dan kan je dit ingrediënt weglaten of vervangen door een klein beetje anijssiroop.
11
Meng de aardbeien voorzichtig en laat ze nog even marineren.
12
Smelt een klontje boter in een braadpan of koekenpan op een matig vuur.
13
Haal de broodjes even door het eiermengsel en leg ze meteen in de pan.
14
Bak het verloren brood aan beide zijden goudbruin en licht krokant. Controleer het vuur, zodat de boter niet verbrandt. Reken een baktijd van ongeveer anderhalve minuut per zijde.
15
Leg de gebakken toast op een bordje en schep er een flinke portie aardbeien over.
16
Presenteer het gerechtje als dessert met bv. een bolletje lekker vanille-ijs.