Tajine met kip, kikkererwten en tomaat
Tajine met kip, kikkererwten en tomaat
Tajine met kip, kikkererwten en tomaat
Tajine met kip, kikkererwten en tomaat
Ingrediënten
4 personen
Kippenbouten
4
Olijfolie
Citroenen
0,5
Look
2 teentjes
Honing
1 el
Ras el hanout
1 snuifje
Zout
Cayennepeper
Ajuin
1
Wortels
Gember
1 duim
Rode puntpaprika
1
Courgette
1
Tomatenpuree
2 el
Komijn
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Gepelde tomaten
1 blik
Kikkererwten
1 blik
Tijm
Laurierblaadjes
Koriander
Benodigdheden
Een tajine, een fijnrasp
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 kippenbouten
1
Ontbeen de kippenbouten en laat de tajine warm worden op het vuur.
olijfolie, 0,5 citroenen, 1 teentje Look, 1 el honing, 1 snuifje ras el hanout
2
Doe het vlees in een mengkom en meng er de olijfolie, de honing, het citroensap, een geraspt teentje look en een flinke snuif raz-el-hanout onder.
olijfolie, zout, cayennepeper
3
Giet een scheutje olijfolie in de hete tajine. Bak er de kip in en breng op smaak met een snuif zout en cayennepeper.
1 ajuin, Wortels
4
Pel de ui en snijd in grove stukken. Spoel de wortelen en snijd ook deze in grove stukken.
5
Haal de kip uit de tajine en bak er vervolgens de ui en de wortelen in.
1 duim gember, 1 teentje Look
6
Schil een stuk gember en een teentje look en rasp ze bij de groenten in de tajine.
1 rode puntpaprika, 1 courgette
7
Snijd de puntpaprika en een courgette grof en bak ze mee in de tajine. Voeg er een scheutje water aan toe om verbranding te vermijden.
2 el Tomatenpuree, 1 snuifje komijn, 1 snuifje kurkuma
8
Doe er de tomatenpuree bij en laat kort meebakken. Breng de groenten verder op smaak met een flinke snuif komijn en kurkuma.
1 blik gepelde tomaten
9
Voeg er de kip opnieuw aan toe, gevolgd door de gepelde tomaten.
1 blik Kikkererwten
10
Spoel de kikkererwten grondig onder koud water en voeg ze toe aan de tajine.
tijm, laurierblaadjes
11
Werk de tajine af met enkele fijngesnipperde takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Zet er het deksel op en laat ongeveer 30 minuten rustig verder garen tot de kip botermals is.
koriander
12
Neem enkele pluksels koriander en werk er de tajine mee af.
4 kippenbouten
1
Ontbeen de kippenbouten en laat de tajine warm worden op het vuur.
olijfolie, 0,5 citroenen, 1 teentje Look, 1 el honing, 1 snuifje ras el hanout
2
Doe het vlees in een mengkom en meng er de olijfolie, de honing, het citroensap, een geraspt teentje look en een flinke snuif raz-el-hanout onder.
olijfolie, zout, cayennepeper
3
Giet een scheutje olijfolie in de hete tajine. Bak er de kip in en breng op smaak met een snuif zout en cayennepeper.
1 ajuin, Wortels
4
Pel de ui en snijd in grove stukken. Spoel de wortelen en snijd ook deze in grove stukken.
5
Haal de kip uit de tajine en bak er vervolgens de ui en de wortelen in.
1 duim gember, 1 teentje Look
6
Schil een stuk gember en een teentje look en rasp ze bij de groenten in de tajine.
1 rode puntpaprika, 1 courgette
7
Snijd de puntpaprika en een courgette grof en bak ze mee in de tajine. Voeg er een scheutje water aan toe om verbranding te vermijden.
2 el Tomatenpuree, 1 snuifje komijn, 1 snuifje kurkuma
8
Doe er de tomatenpuree bij en laat kort meebakken. Breng de groenten verder op smaak met een flinke snuif komijn en kurkuma.
1 blik gepelde tomaten
9
Voeg er de kip opnieuw aan toe, gevolgd door de gepelde tomaten.
1 blik Kikkererwten
10
Spoel de kikkererwten grondig onder koud water en voeg ze toe aan de tajine.
tijm, laurierblaadjes
11
Werk de tajine af met enkele fijngesnipperde takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Zet er het deksel op en laat ongeveer 30 minuten rustig verder garen tot de kip botermals is.
koriander
12
Neem enkele pluksels koriander en werk er de tajine mee af.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
55m
Ingrediënten
Kippenbouten
4
Olijfolie
Citroenen
0,5
Look
2 teentjes
Honing
1 el
Ras el hanout
1 snuifje
Zout
Cayennepeper
Ajuin
1
Wortels
Gember
1 duim
Rode puntpaprika
1
Courgette
1
Tomatenpuree
2 el
Komijn
1 snuifje
Kurkuma
1 snuifje
Gepelde tomaten
1 blik
Kikkererwten
1 blik
Tijm
Laurierblaadjes
Koriander
Tajine met kip, kikkererwten en tomaat
De tajine verschijnt de laatste tijd veel op tafel bij Jeroen Meus. Laat je inspireren en ga zelf ook eens aan de slag met deze stoofpot in aardewerk. Kies voor een tajine met kip voor een heerlijke overvloed aan smaken.Instructies
4 kippenbouten
1
Ontbeen de kippenbouten en laat de tajine warm worden op het vuur.
olijfolie, 0,5 citroenen, 1 teentje Look, 1 el honing, 1 snuifje ras el hanout
2
Doe het vlees in een mengkom en meng er de olijfolie, de honing, het citroensap, een geraspt teentje look en een flinke snuif raz-el-hanout onder.
olijfolie, zout, cayennepeper
3
Giet een scheutje olijfolie in de hete tajine. Bak er de kip in en breng op smaak met een snuif zout en cayennepeper.
1 ajuin, Wortels
4
Pel de ui en snijd in grove stukken. Spoel de wortelen en snijd ook deze in grove stukken.
5
Haal de kip uit de tajine en bak er vervolgens de ui en de wortelen in.
1 duim gember, 1 teentje Look
6
Schil een stuk gember en een teentje look en rasp ze bij de groenten in de tajine.
1 rode puntpaprika, 1 courgette
7
Snijd de puntpaprika en een courgette grof en bak ze mee in de tajine. Voeg er een scheutje water aan toe om verbranding te vermijden.
2 el Tomatenpuree, 1 snuifje komijn, 1 snuifje kurkuma
8
Doe er de tomatenpuree bij en laat kort meebakken. Breng de groenten verder op smaak met een flinke snuif komijn en kurkuma.
1 blik gepelde tomaten
9
Voeg er de kip opnieuw aan toe, gevolgd door de gepelde tomaten.
1 blik Kikkererwten
10
Spoel de kikkererwten grondig onder koud water en voeg ze toe aan de tajine.
tijm, laurierblaadjes
11
Werk de tajine af met enkele fijngesnipperde takjes tijm en enkele laurierblaadjes. Zet er het deksel op en laat ongeveer 30 minuten rustig verder garen tot de kip botermals is.
koriander
12
Neem enkele pluksels koriander en werk er de tajine mee af.