dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen (thumbnail)Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen

Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen

40m
22
100%
3.3K
Recepten

Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen

Deze groentestoofpot vindt zijn oorsprong in de Noord-Afrikaanse keuken. Een wonderlijke mix van geuren en smaken in één pot boordevol groenten, geserveerd met een royale portie couscous.
Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen (thumbnail)Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen

Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen

40m
22
100%
3.3K
Recepten

Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen

Deze groentestoofpot vindt zijn oorsprong in de Noord-Afrikaanse keuken. Een wonderlijke mix van geuren en smaken in één pot boordevol groenten, geserveerd met een royale portie couscous.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten22
Beoordeling100%
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Aubergine
2
Wortels
3
Rode uien
2
Look
2 teentjes
Olijfolie
3 scheutjes
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Venkelpoeder
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Koriander
1 snuifje
Chilipeper
1
Saffraan
2 dopje
Honing
1 el
Gedroogde abrikozen
100 g
Kikkererwten
1 blikje
Tomatenblokjes
1 blik
Groentebouillon
0,4 l
Couscous
200 g
Amandelen
100 g
Opgelegde citroenen
1
Boter
1 een klontje
Peterselie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

2 aubergine
1
Schil de aubergines, snijd het in grote stukken en strooi er wat zout over. Laat de aubergines 10 minuten staan om wat van het water eruit te halen.
3 Wortels, 2 rode uien, 2 teentjes Look
2
Schil de wortelen, pel de uien en snijd ze in grote stukken. Pel de look en snijd hem fijn. Spoel de aubergines onder koud water en dep ze droog.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
3
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een tajine en kleur de stukken aubergine goudbruin. Kruid de aubergines met gerookt paprikapoeder en komijn.
1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje koriander, 1 chilipeper
4
Kruid de rest van de groenten met venkelpoeder, ras el hanout en gemalen koriander. Snijd de chili fijn en voeg hem toe aan de groenten. Meng de groenten onder elkaar.
1 scheutje olijfolie, 2 dopje saffraan, 1 el honing, 100 g Gedroogde abrikozen
5
Schep de gebakken aubergines uit de tajine en houd ze even apart. Laat een nieuw scheutje olijfolie heet worden in de tajine en bak de rest van de groenten. Voeg de saffraan, de honing en de abrikozen eraan toe.
1 blikje Kikkererwten, 1 blik Tomatenblokjes, 0,2 l groentebouillon
6
Schep de aubergines weer in de tajine, spoel de kikkererwten en voeg ze toe. Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe.
200 g couscous, 0,2 l groentebouillon
7
Draai het vuur lager en laat de tajine 15 minuten garen onder de deksel. Doe de couscous in een kom en spoel hem kort in wat water. Kruid de rest van de groentebouillon met wat zout en breng de bouillon aan de kook.
1 scheutje olijfolie, 100 g amandelen, 1 opgelegde citroenen
8
Laat een pan met een scheut olie heet worden en rooster de amandelen. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier. Snijd de gezouten citroen (of limoen) in vier en snijd het vruchtvlees weg. Snijd de schil van de citroen in fijne reepjes.
1 een klontje boter, peterselie
9
Giet de bouillon over de couscous en laat hem even wellen. Voeg er een klontje boter aan toe en meng alles onder elkaar. Schep de reepjes zoute citroen, de geroosterde amandelen en wat fijn gesnipperde peterselie op en strooi ze allemaal over de tajine.
10
Serveer met de couscous.
1
Schil de aubergines, snijd het in grote stukken en strooi er wat zout over. Laat de aubergines 10 minuten staan om wat van het water eruit te halen.
2
Schil de wortelen, pel de uien en snijd ze in grote stukken. Pel de look en snijd hem fijn. Spoel de aubergines onder koud water en dep ze droog.

Instructies

2 aubergine
1
Schil de aubergines, snijd het in grote stukken en strooi er wat zout over. Laat de aubergines 10 minuten staan om wat van het water eruit te halen.
3 Wortels, 2 rode uien, 2 teentjes Look
2
Schil de wortelen, pel de uien en snijd ze in grote stukken. Pel de look en snijd hem fijn. Spoel de aubergines onder koud water en dep ze droog.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
3
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een tajine en kleur de stukken aubergine goudbruin. Kruid de aubergines met gerookt paprikapoeder en komijn.
1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje koriander, 1 chilipeper
4
Kruid de rest van de groenten met venkelpoeder, ras el hanout en gemalen koriander. Snijd de chili fijn en voeg hem toe aan de groenten. Meng de groenten onder elkaar.
1 scheutje olijfolie, 2 dopje saffraan, 1 el honing, 100 g Gedroogde abrikozen
5
Schep de gebakken aubergines uit de tajine en houd ze even apart. Laat een nieuw scheutje olijfolie heet worden in de tajine en bak de rest van de groenten. Voeg de saffraan, de honing en de abrikozen eraan toe.
1 blikje Kikkererwten, 1 blik Tomatenblokjes, 0,2 l groentebouillon
6
Schep de aubergines weer in de tajine, spoel de kikkererwten en voeg ze toe. Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe.
200 g couscous, 0,2 l groentebouillon
7
Draai het vuur lager en laat de tajine 15 minuten garen onder de deksel. Doe de couscous in een kom en spoel hem kort in wat water. Kruid de rest van de groentebouillon met wat zout en breng de bouillon aan de kook.
1 scheutje olijfolie, 100 g amandelen, 1 opgelegde citroenen
8
Laat een pan met een scheut olie heet worden en rooster de amandelen. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier. Snijd de gezouten citroen (of limoen) in vier en snijd het vruchtvlees weg. Snijd de schil van de citroen in fijne reepjes.
1 een klontje boter, peterselie
9
Giet de bouillon over de couscous en laat hem even wellen. Voeg er een klontje boter aan toe en meng alles onder elkaar. Schep de reepjes zoute citroen, de geroosterde amandelen en wat fijn gesnipperde peterselie op en strooi ze allemaal over de tajine.
10
Serveer met de couscous.
1
Schil de aubergines, snijd het in grote stukken en strooi er wat zout over. Laat de aubergines 10 minuten staan om wat van het water eruit te halen.
2
Schil de wortelen, pel de uien en snijd ze in grote stukken. Pel de look en snijd hem fijn. Spoel de aubergines onder koud water en dep ze droog.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen (thumbnail)Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen
4 personen
40m
Ingrediënten
Aubergine
2
Wortels
3
Rode uien
2
Look
2 teentjes
Olijfolie
3 scheutjes
Komijn
1 snuifje
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Venkelpoeder
1 snuifje
Ras el hanout
1 snuifje
Koriander
1 snuifje
Chilipeper
1
Saffraan
2 dopje
Honing
1 el
Gedroogde abrikozen
100 g
Kikkererwten
1 blikje
Tomatenblokjes
1 blik
Groentebouillon
0,4 l
Couscous
200 g
Amandelen
100 g
Opgelegde citroenen
1
Boter
1 een klontje
Peterselie

Tajine van aubergines, kikkererwten en abrikozen

Deze groentestoofpot vindt zijn oorsprong in de Noord-Afrikaanse keuken. Een wonderlijke mix van geuren en smaken in één pot boordevol groenten, geserveerd met een royale portie couscous.
Instructies
2 aubergine
1
Schil de aubergines, snijd het in grote stukken en strooi er wat zout over. Laat de aubergines 10 minuten staan om wat van het water eruit te halen.
3 Wortels, 2 rode uien, 2 teentjes Look
2
Schil de wortelen, pel de uien en snijd ze in grote stukken. Pel de look en snijd hem fijn. Spoel de aubergines onder koud water en dep ze droog.
1 scheutje olijfolie, 1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder
3
Laat een flinke scheut olijfolie heet worden in een tajine en kleur de stukken aubergine goudbruin. Kruid de aubergines met gerookt paprikapoeder en komijn.
1 snuifje venkelpoeder, 1 snuifje ras el hanout, 1 snuifje koriander, 1 chilipeper
4
Kruid de rest van de groenten met venkelpoeder, ras el hanout en gemalen koriander. Snijd de chili fijn en voeg hem toe aan de groenten. Meng de groenten onder elkaar.
1 scheutje olijfolie, 2 dopje saffraan, 1 el honing, 100 g Gedroogde abrikozen
5
Schep de gebakken aubergines uit de tajine en houd ze even apart. Laat een nieuw scheutje olijfolie heet worden in de tajine en bak de rest van de groenten. Voeg de saffraan, de honing en de abrikozen eraan toe.
1 blikje Kikkererwten, 1 blik Tomatenblokjes, 0,2 l groentebouillon
6
Schep de aubergines weer in de tajine, spoel de kikkererwten en voeg ze toe. Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe.
200 g couscous, 0,2 l groentebouillon
7
Draai het vuur lager en laat de tajine 15 minuten garen onder de deksel. Doe de couscous in een kom en spoel hem kort in wat water. Kruid de rest van de groentebouillon met wat zout en breng de bouillon aan de kook.
1 scheutje olijfolie, 100 g amandelen, 1 opgelegde citroenen
8
Laat een pan met een scheut olie heet worden en rooster de amandelen. Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier. Snijd de gezouten citroen (of limoen) in vier en snijd het vruchtvlees weg. Snijd de schil van de citroen in fijne reepjes.
1 een klontje boter, peterselie
9
Giet de bouillon over de couscous en laat hem even wellen. Voeg er een klontje boter aan toe en meng alles onder elkaar. Schep de reepjes zoute citroen, de geroosterde amandelen en wat fijn gesnipperde peterselie op en strooi ze allemaal over de tajine.
10
Serveer met de couscous.