Pickle
Pickle
Pickle
Pickle
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 scheutje
Rode uiendik
2
Appels
2
Gember
40 g
StroopLoonse of Luikse
4 el
Balsamico
0,2 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Kaneelstokje
1
Kruidnagels
2
Laurierblaadjes
2
Mosterd
1 el
Benodigdheden
Een groenterasp, een bewaarbokaal bv een weck bokaal
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De pickle
1
Pel de rode uien en snij ze in helften. Snij ze vervolgens in niet al te fijne halve ringen.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof daarin de halve uiringen.
3
Neem een mengbeker en meng er de balsamico en de witte wijnazijn in.
4
Schil het stukje gember en rasp het in de pot met stovende uien.
5
Na enkele minuten stoven, als de uien wat ‘plat’ zijn, schenk je er het azijnmengsel in. Let op, ga niet meteen over de stoofpot hangen, want je neus zal het geweten hebben.
6
Voeg de kaneelstok, de kruidnagels en de blaadjes laurier toe.
7
Schep de mosterd en de flinke portie appelstroop in de stoofpot. Laat het mengsel zacht koken.
8
Schil de appels en snij ze in kwarten. Verwijder de stukken klokhuis. Snij elk kwartje appel in ongeveer 9 gelijke stukken.
9
Doe de blokjes appel in de pruttelende pickle. Laat alles nog zo’n 5 minuten garen. Dit mag niet te lang duren, want de stukken appel moeten wat stevigheid behouden. Ze mogen in geen geval veranderen in appelmoes.
10
Schep de pickle zorgvuldig in een stevige bewaarbokaal. (Type Weck-bokaal) Laat de pickle eerst afkoelen en bewaar de pot nadien in de koelkast. Zet op het etiket alvast maar “Pickle van appel en ui”, en de datum van vandaag.
11
Serveer de pickle koud. In de koelkast kan je de bereiding tot een jaar lang bewaren.
De pickle
1
Pel de rode uien en snij ze in helften. Snij ze vervolgens in niet al te fijne halve ringen.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof daarin de halve uiringen.
3
Neem een mengbeker en meng er de balsamico en de witte wijnazijn in.
4
Schil het stukje gember en rasp het in de pot met stovende uien.
5
Na enkele minuten stoven, als de uien wat ‘plat’ zijn, schenk je er het azijnmengsel in. Let op, ga niet meteen over de stoofpot hangen, want je neus zal het geweten hebben.
6
Voeg de kaneelstok, de kruidnagels en de blaadjes laurier toe.
7
Schep de mosterd en de flinke portie appelstroop in de stoofpot. Laat het mengsel zacht koken.
8
Schil de appels en snij ze in kwarten. Verwijder de stukken klokhuis. Snij elk kwartje appel in ongeveer 9 gelijke stukken.
9
Doe de blokjes appel in de pruttelende pickle. Laat alles nog zo’n 5 minuten garen. Dit mag niet te lang duren, want de stukken appel moeten wat stevigheid behouden. Ze mogen in geen geval veranderen in appelmoes.
10
Schep de pickle zorgvuldig in een stevige bewaarbokaal. (Type Weck-bokaal) Laat de pickle eerst afkoelen en bewaar de pot nadien in de koelkast. Zet op het etiket alvast maar “Pickle van appel en ui”, en de datum van vandaag.
11
Serveer de pickle koud. In de koelkast kan je de bereiding tot een jaar lang bewaren.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Olijfolie
1 scheutje
Rode uiendik
2
Appels
2
Gember
40 g
StroopLoonse of Luikse
4 el
Balsamico
0,2 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Kaneelstokje
1
Kruidnagels
2
Laurierblaadjes
2
Mosterd
1 el
Pickle
In de gastronomie zijn bewaartechnieken weer helemaal ‘in’. Confituur maken met zomervruchten is en blijft een klassieker, maar je kunt net zo goed eens een ‘pickle’ proberen. Een bewaartechniek op basis van azijn. Het resultaat kan je maandenlang bewaren. Jeroen gebruikt de pickle in een recept met toast en brie met waterkerssalade.Instructies
De pickle
1
Pel de rode uien en snij ze in helften. Snij ze vervolgens in niet al te fijne halve ringen.
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof daarin de halve uiringen.
3
Neem een mengbeker en meng er de balsamico en de witte wijnazijn in.
4
Schil het stukje gember en rasp het in de pot met stovende uien.
5
Na enkele minuten stoven, als de uien wat ‘plat’ zijn, schenk je er het azijnmengsel in. Let op, ga niet meteen over de stoofpot hangen, want je neus zal het geweten hebben.
6
Voeg de kaneelstok, de kruidnagels en de blaadjes laurier toe.
7
Schep de mosterd en de flinke portie appelstroop in de stoofpot. Laat het mengsel zacht koken.
8
Schil de appels en snij ze in kwarten. Verwijder de stukken klokhuis. Snij elk kwartje appel in ongeveer 9 gelijke stukken.
9
Doe de blokjes appel in de pruttelende pickle. Laat alles nog zo’n 5 minuten garen. Dit mag niet te lang duren, want de stukken appel moeten wat stevigheid behouden. Ze mogen in geen geval veranderen in appelmoes.
10
Schep de pickle zorgvuldig in een stevige bewaarbokaal. (Type Weck-bokaal) Laat de pickle eerst afkoelen en bewaar de pot nadien in de koelkast. Zet op het etiket alvast maar “Pickle van appel en ui”, en de datum van vandaag.
11
Serveer de pickle koud. In de koelkast kan je de bereiding tot een jaar lang bewaren.