Rijstbowl met gebakken kip, prei en omelet
Rijstbowl met gebakken kip, prei en omelet
Rijstbowl met gebakken kip, prei en omelet
Rijstbowl met gebakken kip, prei en omelet
Ingrediënten
4 personen
Norivellen
1
Ajuin
1
Olijfolie
1 scheutje
Basmatirijst
250 g
Prei
2 stengels
Eieren
6
Sriracha
2 tl
Boter
2 klontje
Arachideolie
1 scheutje
Sojasaus
4 el
Mirin
4 el
Sushiazijn
4 el
Miso pasta
2 el
Gember
20 g
Look
1 teentje
Kippendijen
600 g
Lente-uien
3 stengels
Sesamolie
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 250 g basmatirijst, 1 norivellen
1
Snipper de ui fijn en stoof ze aan in een pot met wat olijfolie. Doe er de rijst bij en voeg er water aan toe totdat de rijst volledig onderstaat. Nu mag je kruiding geven aan de rijst: zout, een bouillonblokje of een stuk norivel, behoren tot de opties. Zet een deksel op de rijst en laat een tiental minuutjes garen.
2 stengels prei
2
Spoel de prei en snijd hem in julienne (repen). Doe wat water in een pan en stoof er de prei in aan. Kruid met peper, zet het deksel op de pan en laat dan even stoven.
6 eieren, 2 tl sriracha, 1 klontje boter, 1 scheutje arachideolie
3
Kluts de eieren in een kommetje en voeg de sriracha toe. Laat een klontje boter met wat arachideolie smelten in een pan en bak een dikke omelet. Houd de omelet nog even apart eens gebakken. Rol de omelet op en snijd in stukjes.
4 el sojasaus, 4 el mirin, 4 el Sushiazijn, 2 el miso pasta, 20 g gember, 1 teentje Look
4
Doe wat sojasaus, mirin, sushiazijn en misopasta in een kommetje en meng het goed. Rasp er tot slot een teentje look en wat gember onder.
600 g kippendijen, 1 klontje boter
5
Snijd de kippendijen wat willekeurig in blokjes en reepjes, doe wat boter in de pan van de omelet en laat de kip aankorsten. Als de kip een korst heeft, dan kan je de marinade erover gieten. Laat alles nog wat verder bakken.
3 stengels lente-uien, 1 scheutje sesamolie
6
Schep de rijst in een kom en leg er de gebakken kip, prei en stukjes omelet bij. Werk af met wat lente-ui en een scheut sesamolie.
1
Snipper de ui fijn en stoof ze aan in een pot met wat olijfolie. Doe er de rijst bij en voeg er water aan toe totdat de rijst volledig onderstaat. Nu mag je kruiding geven aan de rijst: zout, een bouillonblokje of een stuk norivel, behoren tot de opties. Zet een deksel op de rijst en laat een tiental minuutjes garen.
2
Spoel de prei en snijd hem in julienne (repen). Doe wat water in een pan en stoof er de prei in aan. Kruid met peper, zet het deksel op de pan en laat dan even stoven.
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 250 g basmatirijst, 1 norivellen
1
Snipper de ui fijn en stoof ze aan in een pot met wat olijfolie. Doe er de rijst bij en voeg er water aan toe totdat de rijst volledig onderstaat. Nu mag je kruiding geven aan de rijst: zout, een bouillonblokje of een stuk norivel, behoren tot de opties. Zet een deksel op de rijst en laat een tiental minuutjes garen.
2 stengels prei
2
Spoel de prei en snijd hem in julienne (repen). Doe wat water in een pan en stoof er de prei in aan. Kruid met peper, zet het deksel op de pan en laat dan even stoven.
6 eieren, 2 tl sriracha, 1 klontje boter, 1 scheutje arachideolie
3
Kluts de eieren in een kommetje en voeg de sriracha toe. Laat een klontje boter met wat arachideolie smelten in een pan en bak een dikke omelet. Houd de omelet nog even apart eens gebakken. Rol de omelet op en snijd in stukjes.
4 el sojasaus, 4 el mirin, 4 el Sushiazijn, 2 el miso pasta, 20 g gember, 1 teentje Look
4
Doe wat sojasaus, mirin, sushiazijn en misopasta in een kommetje en meng het goed. Rasp er tot slot een teentje look en wat gember onder.
600 g kippendijen, 1 klontje boter
5
Snijd de kippendijen wat willekeurig in blokjes en reepjes, doe wat boter in de pan van de omelet en laat de kip aankorsten. Als de kip een korst heeft, dan kan je de marinade erover gieten. Laat alles nog wat verder bakken.
3 stengels lente-uien, 1 scheutje sesamolie
6
Schep de rijst in een kom en leg er de gebakken kip, prei en stukjes omelet bij. Werk af met wat lente-ui en een scheut sesamolie.
1
Snipper de ui fijn en stoof ze aan in een pot met wat olijfolie. Doe er de rijst bij en voeg er water aan toe totdat de rijst volledig onderstaat. Nu mag je kruiding geven aan de rijst: zout, een bouillonblokje of een stuk norivel, behoren tot de opties. Zet een deksel op de rijst en laat een tiental minuutjes garen.
2
Spoel de prei en snijd hem in julienne (repen). Doe wat water in een pan en stoof er de prei in aan. Kruid met peper, zet het deksel op de pan en laat dan even stoven.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Norivellen
1
Ajuin
1
Olijfolie
1 scheutje
Basmatirijst
250 g
Prei
2 stengels
Eieren
6
Sriracha
2 tl
Boter
2 klontje
Arachideolie
1 scheutje
Sojasaus
4 el
Mirin
4 el
Sushiazijn
4 el
Miso pasta
2 el
Gember
20 g
Look
1 teentje
Kippendijen
600 g
Lente-uien
3 stengels
Sesamolie
1 scheutje
Rijstbowl met gebakken kip, prei en omelet
Een Japans geïnspireerd gerecht op het menu vandaag! Voor de soort rijst mag je variëren, om het nog meer Japans te maken kan je ook sushirijst gebruiken. De kip bakken we met een marinade van mirin, sushiazijn en misopasta. De omelet maken we lekker pikant met sriracha. Zeker het proberen waard voor de fans van de Japanse keuken!Instructies
1 ajuin, 1 scheutje olijfolie, 250 g basmatirijst, 1 norivellen
1
Snipper de ui fijn en stoof ze aan in een pot met wat olijfolie. Doe er de rijst bij en voeg er water aan toe totdat de rijst volledig onderstaat. Nu mag je kruiding geven aan de rijst: zout, een bouillonblokje of een stuk norivel, behoren tot de opties. Zet een deksel op de rijst en laat een tiental minuutjes garen.
2 stengels prei
2
Spoel de prei en snijd hem in julienne (repen). Doe wat water in een pan en stoof er de prei in aan. Kruid met peper, zet het deksel op de pan en laat dan even stoven.
6 eieren, 2 tl sriracha, 1 klontje boter, 1 scheutje arachideolie
3
Kluts de eieren in een kommetje en voeg de sriracha toe. Laat een klontje boter met wat arachideolie smelten in een pan en bak een dikke omelet. Houd de omelet nog even apart eens gebakken. Rol de omelet op en snijd in stukjes.
4 el sojasaus, 4 el mirin, 4 el Sushiazijn, 2 el miso pasta, 20 g gember, 1 teentje Look
4
Doe wat sojasaus, mirin, sushiazijn en misopasta in een kommetje en meng het goed. Rasp er tot slot een teentje look en wat gember onder.
600 g kippendijen, 1 klontje boter
5
Snijd de kippendijen wat willekeurig in blokjes en reepjes, doe wat boter in de pan van de omelet en laat de kip aankorsten. Als de kip een korst heeft, dan kan je de marinade erover gieten. Laat alles nog wat verder bakken.
3 stengels lente-uien, 1 scheutje sesamolie
6
Schep de rijst in een kom en leg er de gebakken kip, prei en stukjes omelet bij. Werk af met wat lente-ui en een scheut sesamolie.