Kalfstournedos met sla, kroketten en champignonsaus
Kalfstournedos met sla, kroketten en champignonsaus
Ingrediënten
4 personen
Kropsla
0,5
Tournedos
4
Gedroogde champignons
30 g
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
0,1 l
Peper
Zout
Boter
Boter
1 klont
Parijse champignons
1 bakje
Look
2 teentjes
Whisky
1 scheutje
Room
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Aardappelkroketten
800 g
Dragon
Mayonaise
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,5 kropsla, 4 tournedos
1
Was de kropsla en laat hem uitlekken. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de friteuse voor.
30 g gedroogde champignons
2
Doe de gedroogde champignons in een potje en giet er heet water over, tot de champignons net onder staan. Laat de champignons even wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 Sjalotten, 0,1 l Rode wijnazijn
3
Pel en snijd de sjalot in halve ringetjes. Leg ze in een mengkom, giet er rode wijnazijn over en laat de sjalotringen marineren. Leg er de kropsla op, maar meng nog niet onder de sjalot.
4
Zet een stalen pan op het vuur.
TIPgebruik geen pan met antikleeflaag deze keer om de achtergebleven aanbaksels te kunnen deglaceren.
peper, zout
5
Kruid het vlees met peper en zout.
boter
6
Laat een flinke klont boter bruisen in een pan.
7
Kleur het vlees aan beide kanten goudbruin in de hete vetstof.
1 bakje Parijse champignons
8
Maak de champignons schoon met een borsteltje (indien nodig) en snijd de steeltjes bij. Snijd elke champignon doormidden en bak ze mee in de pan met het vlees.
9
Haal het vlees uit de pan en laat even rusten.
2 teentjes Look
10
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de champignons.
1 scheutje whisky
11
Champignon flamberen met whisky of cognac.
TIPZet de dampkap af alvorens te flamberen!
12
Blus met het vocht van de gewelde gedroogde champignons.
peper, zout, 1 scheutje Room
13
Breng de champignonsaus op smaak met peper en zout. Voeg er een scheutje room aan toe om de saus in te dikken. Laat het geheel inkoken.
1 scheutje slaolie, peper, zout
14
Giet een scheutje slaolie over de kropsla. Meng de kropsla onder de gegaarde sjalotringen en breng op smaak met peper en zout.
800 g aardappelkroketten
15
Bak de kroketten goudbruin in een hete friteuse.
1 klont boter
16
Voeg de boter toe aan de saus en roer er onder. Leg het vlees opnieuw in de pan met saus en bedek het vlees met de saus en de champignons.
17
Serveer de bedekte gebakken kalfstournedos op een bord.
dragon
18
Snipper enkele blaadjes dragon fijn. Voeg ze toe aan de saus. Giet de saus over het vlees op het bord.
mayonaise
19
Serveer er het slaatje en de kroketten bij. Werk het gerecht af met een lepel mayonaise.
1
Was de kropsla en laat hem uitlekken. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de friteuse voor.
2
Doe de gedroogde champignons in een potje en giet er heet water over, tot de champignons net onder staan. Laat de champignons even wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
0,5 kropsla, 4 tournedos
1
Was de kropsla en laat hem uitlekken. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de friteuse voor.
30 g gedroogde champignons
2
Doe de gedroogde champignons in een potje en giet er heet water over, tot de champignons net onder staan. Laat de champignons even wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
1 Sjalotten, 0,1 l Rode wijnazijn
3
Pel en snijd de sjalot in halve ringetjes. Leg ze in een mengkom, giet er rode wijnazijn over en laat de sjalotringen marineren. Leg er de kropsla op, maar meng nog niet onder de sjalot.
4
Zet een stalen pan op het vuur.
TIPgebruik geen pan met antikleeflaag deze keer om de achtergebleven aanbaksels te kunnen deglaceren.
peper, zout
5
Kruid het vlees met peper en zout.
boter
6
Laat een flinke klont boter bruisen in een pan.
7
Kleur het vlees aan beide kanten goudbruin in de hete vetstof.
1 bakje Parijse champignons
8
Maak de champignons schoon met een borsteltje (indien nodig) en snijd de steeltjes bij. Snijd elke champignon doormidden en bak ze mee in de pan met het vlees.
9
Haal het vlees uit de pan en laat even rusten.
2 teentjes Look
10
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de champignons.
1 scheutje whisky
11
Champignon flamberen met whisky of cognac.
TIPZet de dampkap af alvorens te flamberen!
12
Blus met het vocht van de gewelde gedroogde champignons.
peper, zout, 1 scheutje Room
13
Breng de champignonsaus op smaak met peper en zout. Voeg er een scheutje room aan toe om de saus in te dikken. Laat het geheel inkoken.
1 scheutje slaolie, peper, zout
14
Giet een scheutje slaolie over de kropsla. Meng de kropsla onder de gegaarde sjalotringen en breng op smaak met peper en zout.
800 g aardappelkroketten
15
Bak de kroketten goudbruin in een hete friteuse.
1 klont boter
16
Voeg de boter toe aan de saus en roer er onder. Leg het vlees opnieuw in de pan met saus en bedek het vlees met de saus en de champignons.
17
Serveer de bedekte gebakken kalfstournedos op een bord.
dragon
18
Snipper enkele blaadjes dragon fijn. Voeg ze toe aan de saus. Giet de saus over het vlees op het bord.
mayonaise
19
Serveer er het slaatje en de kroketten bij. Werk het gerecht af met een lepel mayonaise.
1
Was de kropsla en laat hem uitlekken. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de friteuse voor.
2
Doe de gedroogde champignons in een potje en giet er heet water over, tot de champignons net onder staan. Laat de champignons even wellen.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Kropsla
0,5
Tournedos
4
Gedroogde champignons
30 g
Sjalotten
1
Rode wijnazijn
0,1 l
Peper
Zout
Boter
Boter
1 klont
Parijse champignons
1 bakje
Look
2 teentjes
Whisky
1 scheutje
Room
1 scheutje
Slaolie
1 scheutje
Aardappelkroketten
800 g
Dragon
Mayonaise
Kalfstournedos met sla, kroketten en champignonsaus
Het stukje kalfsvlees heeft zijn naam te danken aan de muzikant en fijnproever Rossini. De man vroeg zijn toeschouwers steeds de rug te keren (tournez le dos) naar de keuken. Op die manier konden ze niet aanschouwen hoe hij de gerechten bereidde.Instructies
0,5 kropsla, 4 tournedos
1
Was de kropsla en laat hem uitlekken. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de friteuse voor.
30 g gedroogde champignons
2
Doe de gedroogde champignons in een potje en giet er heet water over, tot de champignons net onder staan. Laat de champignons even wellen.
1 Sjalotten, 0,1 l Rode wijnazijn
3
Pel en snijd de sjalot in halve ringetjes. Leg ze in een mengkom, giet er rode wijnazijn over en laat de sjalotringen marineren. Leg er de kropsla op, maar meng nog niet onder de sjalot.
4
Zet een stalen pan op het vuur.
TIPgebruik geen pan met antikleeflaag deze keer om de achtergebleven aanbaksels te kunnen deglaceren.
peper, zout
5
Kruid het vlees met peper en zout.
boter
6
Laat een flinke klont boter bruisen in een pan.
7
Kleur het vlees aan beide kanten goudbruin in de hete vetstof.
1 bakje Parijse champignons
8
Maak de champignons schoon met een borsteltje (indien nodig) en snijd de steeltjes bij. Snijd elke champignon doormidden en bak ze mee in de pan met het vlees.
9
Haal het vlees uit de pan en laat even rusten.
2 teentjes Look
10
Pel en plet de look en voeg hem toe aan de champignons.
1 scheutje whisky
11
Champignon flamberen met whisky of cognac.
TIPZet de dampkap af alvorens te flamberen!
12
Blus met het vocht van de gewelde gedroogde champignons.
peper, zout, 1 scheutje Room
13
Breng de champignonsaus op smaak met peper en zout. Voeg er een scheutje room aan toe om de saus in te dikken. Laat het geheel inkoken.
1 scheutje slaolie, peper, zout
14
Giet een scheutje slaolie over de kropsla. Meng de kropsla onder de gegaarde sjalotringen en breng op smaak met peper en zout.
800 g aardappelkroketten
15
Bak de kroketten goudbruin in een hete friteuse.
1 klont boter
16
Voeg de boter toe aan de saus en roer er onder. Leg het vlees opnieuw in de pan met saus en bedek het vlees met de saus en de champignons.
17
Serveer de bedekte gebakken kalfstournedos op een bord.
dragon
18
Snipper enkele blaadjes dragon fijn. Voeg ze toe aan de saus. Giet de saus over het vlees op het bord.
mayonaise
19
Serveer er het slaatje en de kroketten bij. Werk het gerecht af met een lepel mayonaise.