Kalfslapjes met pasta en gekonfijte tomaten
Kalfslapjes met pasta en gekonfijte tomaten
Kalfslapjes met pasta en gekonfijte tomaten
Kalfslapjes met pasta en gekonfijte tomaten
Ingrediënten
4 personen
Olijfolie
1 l
Look
6 teentjes
Oregano
0,5 bosjes
Salie
0,5 bosjes
Rozemarijn
0,5 bosjes
Tijm
Chilivlok
1 el
Tomaten
5
Sjalotten
4
Chilipeper
1
Zwarte olijven
2 el
Tomatenpuree
140 g
Kruidenolie
Zout
Trostomaten
10
Grof zout
Balsamicoazijn
Basilicumblaadje
handvol
Parmezaanse kaas
Benodigdheden
Blender, een blender of hakmolen met s vormig mes, een zeef, aluminiumfolie
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
1
Haal de kalfslapjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Kruidenolie
1 l olijfolie, 5 teentjes Look, 0,5 bosjes oregano, 0,5 bosjes Salie, 0,5 bosjes rozemarijn, tijm, 1 el chilivlok
2
Verwarm de olijfolie. Doe er oregano, rozemarijn, salie, tijm en chilivlokken bij. Kneus en pel de knoflook. Doe de tenen bij de olie.
TIPVoor gekruide olie gebruik je bij voorkeur chilivlokken (flakes) in plaats van chilipepers.
3
Laat op een zacht vuur 15 minuten zachtjes ‘frituren’.
4
Haal de pan van het vuur en giet de olie met de kruiden in een kan. Laat volledig afkoelen.
5
Zeef de kruidenolie voor gebruik.
De tomatensaus
5 tomaten, 4 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 2 el Zwarte olijven, 140 g Tomatenpuree, kruidenolie, zout
6
Snijd de tomaten in kwarten.
7
Kneus en pel de knoflook. Snijd de chilipeper grof.
8
Doe de tomaten met look, chilipeper en een scheutje olijfolie in de blender en mix fijn. Doe er tomatenpuree bij en kruid met een snuif zout. Mix opnieuw.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
9
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in fijne reepjes.
10
Verhit een scheut kruidenolie in een pan. Stoof de sjalotten glazig.
11
Ontpit de olijven. Doe ze met de kappertjes bij de sjalotten.
12
Duw de tomatenpassata met een (pol)lepel door een zeef bij de sjalotten.
13
Laat de saus indikken op een zacht vuur.
14
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Gekonfijte tomaten en kalfslapjes
10 trostomaten, kruidenolie, grof zout, balsamicoazijn
15
Verwarm de barbecue op 180 °C.
16
Snijd de tomaten doormidden en leg ze in een ovenschaal.
17
Druppel er kruidenolie en balsamicoazijn over en kruid met peper en grof zout. Dek af met aluminiumfolie. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen bakpapier en klop ze wat platter met een vleeshamer.
18
Wrijf het vlees in met kruidenolie.
19
Zet de ovenschaal met tomaten op de barbecue.
20
Leg het kalfsvlees op het barbecuerooster. Sluit het deksel van de barbecue. Draai het vlees halverwege om.
21
Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
Afwerken en serveren
handvol basilicumblaadje, Parmezaanse kaas, grof zout
22
Haal het vlees en de ovenschaal met tomaten van de barbecue.
23
Doe wat pasta op de borden en lepel er tomatensaus over.
24
Leg een kalfslapje en een paar gekonfijte tomaten bij de pasta.
25
Werk af met enkele blaadjes basilicum, enkele parmezaankrullen en een snuifje grof zout.
Voorbereiding
1
Haal de kalfslapjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Kruidenolie
1 l olijfolie, 5 teentjes Look, 0,5 bosjes oregano, 0,5 bosjes Salie, 0,5 bosjes rozemarijn, tijm, 1 el chilivlok
2
Verwarm de olijfolie. Doe er oregano, rozemarijn, salie, tijm en chilivlokken bij. Kneus en pel de knoflook. Doe de tenen bij de olie.
TIPVoor gekruide olie gebruik je bij voorkeur chilivlokken (flakes) in plaats van chilipepers.
3
Laat op een zacht vuur 15 minuten zachtjes ‘frituren’.
4
Haal de pan van het vuur en giet de olie met de kruiden in een kan. Laat volledig afkoelen.
5
Zeef de kruidenolie voor gebruik.
De tomatensaus
5 tomaten, 4 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 2 el Zwarte olijven, 140 g Tomatenpuree, kruidenolie, zout
6
Snijd de tomaten in kwarten.
7
Kneus en pel de knoflook. Snijd de chilipeper grof.
8
Doe de tomaten met look, chilipeper en een scheutje olijfolie in de blender en mix fijn. Doe er tomatenpuree bij en kruid met een snuif zout. Mix opnieuw.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
9
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in fijne reepjes.
10
Verhit een scheut kruidenolie in een pan. Stoof de sjalotten glazig.
11
Ontpit de olijven. Doe ze met de kappertjes bij de sjalotten.
12
Duw de tomatenpassata met een (pol)lepel door een zeef bij de sjalotten.
13
Laat de saus indikken op een zacht vuur.
14
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Gekonfijte tomaten en kalfslapjes
10 trostomaten, kruidenolie, grof zout, balsamicoazijn
15
Verwarm de barbecue op 180 °C.
16
Snijd de tomaten doormidden en leg ze in een ovenschaal.
17
Druppel er kruidenolie en balsamicoazijn over en kruid met peper en grof zout. Dek af met aluminiumfolie. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen bakpapier en klop ze wat platter met een vleeshamer.
18
Wrijf het vlees in met kruidenolie.
19
Zet de ovenschaal met tomaten op de barbecue.
20
Leg het kalfsvlees op het barbecuerooster. Sluit het deksel van de barbecue. Draai het vlees halverwege om.
21
Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
Afwerken en serveren
handvol basilicumblaadje, Parmezaanse kaas, grof zout
22
Haal het vlees en de ovenschaal met tomaten van de barbecue.
23
Doe wat pasta op de borden en lepel er tomatensaus over.
24
Leg een kalfslapje en een paar gekonfijte tomaten bij de pasta.
25
Werk af met enkele blaadjes basilicum, enkele parmezaankrullen en een snuifje grof zout.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 20m
Ingrediënten
Olijfolie
1 l
Look
6 teentjes
Oregano
0,5 bosjes
Salie
0,5 bosjes
Rozemarijn
0,5 bosjes
Tijm
Chilivlok
1 el
Tomaten
5
Sjalotten
4
Chilipeper
1
Zwarte olijven
2 el
Tomatenpuree
140 g
Kruidenolie
Zout
Trostomaten
10
Grof zout
Balsamicoazijn
Basilicumblaadje
handvol
Parmezaanse kaas
Kalfslapjes met pasta en gekonfijte tomaten
Deze op de barbecue gegrilde kalfslapjes met pasta doen denken aan de zomer in Italië. Jeroen maakt een licht pikante barbecueolie die hij vervolgens gebruikt voor de tomatensaus, het vlees en de gekonfijte tomaten.Instructies
Voorbereiding
1
Haal de kalfslapjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Kruidenolie
1 l olijfolie, 5 teentjes Look, 0,5 bosjes oregano, 0,5 bosjes Salie, 0,5 bosjes rozemarijn, tijm, 1 el chilivlok
2
Verwarm de olijfolie. Doe er oregano, rozemarijn, salie, tijm en chilivlokken bij. Kneus en pel de knoflook. Doe de tenen bij de olie.
TIPVoor gekruide olie gebruik je bij voorkeur chilivlokken (flakes) in plaats van chilipepers.
3
Laat op een zacht vuur 15 minuten zachtjes ‘frituren’.
4
Haal de pan van het vuur en giet de olie met de kruiden in een kan. Laat volledig afkoelen.
5
Zeef de kruidenolie voor gebruik.
De tomatensaus
5 tomaten, 4 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 chilipeper, 2 el Zwarte olijven, 140 g Tomatenpuree, kruidenolie, zout
6
Snijd de tomaten in kwarten.
7
Kneus en pel de knoflook. Snijd de chilipeper grof.
8
Doe de tomaten met look, chilipeper en een scheutje olijfolie in de blender en mix fijn. Doe er tomatenpuree bij en kruid met een snuif zout. Mix opnieuw.
9
Pel en halveer de sjalotten. Snijd ze in fijne reepjes.
10
Verhit een scheut kruidenolie in een pan. Stoof de sjalotten glazig.
11
Ontpit de olijven. Doe ze met de kappertjes bij de sjalotten.
12
Duw de tomatenpassata met een (pol)lepel door een zeef bij de sjalotten.
13
Laat de saus indikken op een zacht vuur.
14
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Gekonfijte tomaten en kalfslapjes
10 trostomaten, kruidenolie, grof zout, balsamicoazijn
15
Verwarm de barbecue op 180 °C.
16
Snijd de tomaten doormidden en leg ze in een ovenschaal.
17
Druppel er kruidenolie en balsamicoazijn over en kruid met peper en grof zout. Dek af met aluminiumfolie. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen bakpapier en klop ze wat platter met een vleeshamer.
18
Wrijf het vlees in met kruidenolie.
19
Zet de ovenschaal met tomaten op de barbecue.
20
Leg het kalfsvlees op het barbecuerooster. Sluit het deksel van de barbecue. Draai het vlees halverwege om.
21
Kook de pasta gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
Afwerken en serveren
handvol basilicumblaadje, Parmezaanse kaas, grof zout
22
Haal het vlees en de ovenschaal met tomaten van de barbecue.
23
Doe wat pasta op de borden en lepel er tomatensaus over.
24
Leg een kalfslapje en een paar gekonfijte tomaten bij de pasta.
25
Werk af met enkele blaadjes basilicum, enkele parmezaankrullen en een snuifje grof zout.